Rabanadas - Smaczny Ratunek Dla Czerstwego Pieczywa

1110
  • Rabanadas - Smaczny Ratunek Dla Czerstwego Pieczywa
  • Rabanadas - Smaczny Ratunek Dla Czerstwego Pieczywa

    Przepis na : deser

    Rabanadas to nic innego jak czerstwa bagietka bądź, bułka zamoczona w mleku z jajkiem, usmażona w tłuszczu i obtoczona w cukrze z cynamonem :) Przekąska idealna z kubkiem mleka na zimowe wieczory ;) Składniki: 1/2 czerstwej bagietki lub innej bułki 1 jajko 1/2 szkl mleka lub napoju mlecznego np. sojowego 3-4 łyżki cukru brązowego cynamon do smaku ewentualnie przyprawa do piernika lub cukier waniliowy olej lub oliwa z oliwek do smażenia 1. Bagietkę bądź bułkę kroję na około 2 cm kromki. 2. W misce/głębokim t... Czytaj dalej na blogu Gotowanie...to proste !


    Inne przepisy z Gotowanie...to proste !

    Dodaj komentarz