Placuszki z marchewki i cukinii – idealne na piątkowy obiad! :) Wedle uznania można je jeść zarówno na ciepło jak i na zimno, z dodatkiem śmietany lub
Kulinarne PrzebojeTrwa również sezon na gruszki. Nasza propozycja na danie z ich udziałem. Składniki 250 g wątróbek drobiowych 1 cebula 1 łyżka masła masło do formy 2
R'n'G KitchenPlacki serowe z dynią na słodko to moja propozycja na wykorzystanie dyni w czasie, gdy jest na nią największy popyt i podaż. Póki sezon na dynię
Magiczny GarnekCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na aromatyczną przystawkę w postaci pieczarek faszerowanych bazyliowym pesto z dodatkiem sera camembert i słonecznika. Do przygotowania 5 porcji potrzebujemy: - 1 opakowanie
Bez CebuliDni mijają bardzo szybko, przyzwyczajam się do nowych miejsc. Wszystko wychodzi mi lepiej, a nawet gotowanie! Mam coraz więcej pomysłów! Tak się stało i z tym
Truskawkowa FiestaHUMMUS Ciecierzyca… Co z niej zrobić? Niby każdy o niej słyszał, ale nikt do końca nie wie jak i z czym to się je. Jest
Martyna CooksSAŁATKA Z KASZY JAGLANEJ Z AWOKADO / MILLET WITH AVOCADO SALAD Kasza jaglana w tym wydaniu naprawdę zaskakuje! Idealna na śniadanie lub kolację jako dodatek do kanapek
Martyna CooksSAŁATKA RYŻOWA Z ANANASEM / RICE & PINEAPPLE SALAD Ta sałatka to moja klasyka jeśli chodzi o przyjmowanie gości. Jest prosta i szybka, składniki można dodawać, odejmować
Martyna CooksSAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD Trzy składniki, trzydzieści minut i pyszna sałatka gotowa. Idealna na lunch do pracy czy dla gości, smaczna i pożywna! Lista zakupów nie
Martyna CooksSURÓWKA Z KAPUSTY / CABBAGE SALAD Sałatka pod tytułem „samo zdrowie”! Dużo witamin, świeże warzywa, pestki słonecznika… Przepisem tym podzieliła się kiedyś ze mną
Martyna CooksBURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS Kolejna wersja hummusu z dodatkiem buraków, uwielbiam buraki, jako dodatek do hummusu też. Dzięki nim hummus ma idealną konsystencję bez konieczności
Martyna CooksTe niewielkie zielone papryczki wywodzą się z okolic hiszpańskiego miasta Padrón. Stąd własnie ich nazwa pimientos de padron , czyli papryczki z Padr ó n. Są to
Codzienna kuchnia niecodziennaKolejne danie z cyklu dietetyczne, można je potraktować jako śniadanie, podwieczorek czy też kolację. Ja wykorzystałam je na podwieczorek. A Wy sami zdecydujcie. Składniki: dla dwóch
Smaki EwySkładniki: schab bez kości 1 kg, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, papryka czerwona 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, papryczka chili 3/4
W Mojej Kuchni LubięWiem, że zdania na temat tatara są podzielone i niekiedy wzbudza on sporo kontrowersji. Ja dzieciństwo przeżyłam w czasach, gdy był on królem każdej większej imprezy
Quinoa Raz!