Francuska tarta z żółtą cukinią w plasterkach. Durbuy- najmniejsze miasteczko w Belgii Przepis na francuską tartę z żółtą cukinią w plasterkach z pewnością się Wam spodoba. Kruche ciasto pachnące masełkiem, chrupiące plasterki cukini, a wszystko zalane sosem śmietanowo-jajecznym i pięknie zapieczone w piekarniku. Przepis pochodzi z kuchni francuskiej, więc dodatkowo zapraszam na czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Serdecznie zapraszam na mojego bloga. Bardzo lubie piec, gotowac, namietnie podrozuje i robie zdjecia. Po prawie 20-letnim pobycie w Eifel, krainie geograficznej na terenie trzech panstw: Niemiec, Belgii i Luksemburga, chcialabym sie podzielic z Wami regionalnymi przepisami. Bardzo lubie kuchnie polska, chociaz niezbyt smakuje mi mieso. Lubie wszystie salatki, surowki, gotowane warzywa, zupy i zapiekanki. Jednak najwieksza slabosc mam do... slodyczy. Co widac na blogu :-)
Edyta