Sałatka którą można zrobić zawsze kiedy mamy mało czasu i pustą lodówkę. Mimo że składniki nie są wyszukane jest naprawdę smaczna i nie typowa ze względu
cukrem pudrem posypaneCzy u was trwa jeszcze sezon grzybowy? Bo jeśli tak to może skusicie się na małą grzaneczkę z grzybami? Użyłam do niej kurek i podgrzybków, które
Bernika - moj kulinarny pamietnikFrancuska tarta z żółtą cukinią w plasterkach. Durbuy- najmniejsze miasteczko w Belgii Przepis na francuską tartę z żółtą cukinią w plasterkach z pewnością się Wam spodoba
dolcevitainmykitchenMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Czubajka kania to grzyb z rodziny pieczarkowatych. Ja ją nazywam kanią, moja rodzina z województwa kujawsko-pomorskiego nazywa ją sową. Czubajka
My Blueberry CornerPomysł na drugie, słodkie śniadanie - placuszki kokosowe, bezglutenowe podane z duszonym jabłkiem i bananem. Poniższe placuszki będą idealne dla osób, które wykluczają z diety cukier 😃 Składniki
UgotowaćMogę oficjalnie napisać, że jestem studentką technologii żywności i żywienie człowieka, więc zmieniłam miejsce zamieszkania, a co się z tym wiąże mam inne warunki na gotowanie
Truskawkowa FiestaMoje zbiory grzybowe przede wszystkim przeznaczam na suszenie, część marynuję, ale i lubię przyrządzić coś ze świeżych grzybów. Polecam pomysł na grzanki. Składniki: kromki chleba (tostowego
Kuchnia domowa AniBrukselka budzi skrajne uczucia. A raczej jej smak Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Mnie też przy pierwszym konsumpcyjnym odejściu wydawała się bleeeeee. Ale nie zniechęciłam
Lamarida.plMuffiny pachnące ziołami Prowansji z dodatkiem pomidorków przenoszą nas chociaż na chwilę w stronę ciepłych włoskich regionów. MUFFINY z POMIDORAMI i FETĄ Składniki: (na 14 sztuk
Bon appetit mon amieTaki wytrawny tort można przygotować na Wielkanocny stół lub niedzielne wiosenne śniadanie. Ciasto szpinakowe, twarożek ze świeżymi warzywami, jajko i moje ulubione awokado to bardzo pyszne
IzabelawkuchniNa Wielkanocne śniadanie polecam przygotować takie nadziewane jajka. Przygotowuje się je bardzo szybko i są bardzo smaczne. A jak lubicie pieczarki to na pewno Wam posmakują
IzabelawkuchniTradycyjny Yorkshire pudding z mięsnym nadzieniem to oczywiście eksperyment połączenia tradycyjnego angielskiego puddingu i mięsa w sosie z dipem z dyni. Efekt końcowy był bardzo fajny
Magiczny GarnekCzęść z Was pewnie nie słyszała o gziku. Sama pierwszy raz pyr z gzikiem spróbowałam za sprawą mojego Lubego, gdyż to tradycyjna potrawa z jego regionu
Zielona KuchniaRok akademicki już się zaczął, więc niestety nie będę już tak często raczyć Was moimi przepisami. Jednakże, w każdej wolnej chwili będę starała się coś publikować
Be Fit Be StrongTrochę żałuję, że nie wypadłem na to wcześniej, wykonanie tego dania jest banalne a efekt końcowy zwala z nóg. Od zawsze uwielbiałem ryż z truskawkami
Kuba Gotuje