Hej, hej! Pamiętacie zapiekanki z pieczarkami z dawnych czasów. Były to raczej zapiekanki z cebulą, bo pieczarki były wtedy na wagę złota. Te czasy dawno minęły
codojedzeniaSkładniki: 1 filet z kurczaka 2 placki do tortilli 1/2 cukinii sałata 3 łyżki jogurtu naturalnego + 1 łyżka majonezu + 1 łyżka posiekanego koperku + 2 ząbki czosnku
czarrna od kuchniZapoczątkowana kilka dni temu akcja „gram w zielone” nie mogłaby się odbyć bez mojego ulubionego zielonego smothie. Obecnie na każdym kroku słyszymy że
Fit Food Brunetki,,Smoothie bowl” za granicą cieszy się ogromną popularnością. Jest to miska wypełniona ulubionym koktajlem, posypana owocami i bakaliami. Ja proponuje jej kolejna odsłonę , tym
Fit Food BrunetkiProste danie okraszone musem truskawkowym. Idealne na szybki obiad w sezonie truskawkowym lub poobiedni deser dla większych łasuchów. Pyszne, lekkie i szybkie leniwe. Przypominają knedle
Fit Food BrunetkiSzybki i smaczny posiłek. Idealny dla zapracowanych. Makrela dostarcza dawkę Omega 3, kasza orkiszowa błonnika i witamin z grupy B, a pomidor m.in potas. Polecam! Składniki
Truskawkowa FiestaCześć! Sezon na cukinię u mnie na ogrodzie właśnie się rozpoczął. Cukinii posadziłam dość sporo a zbierać będę licząc chyba na taczki... Obowiązkowo co roku robię
Pieprzyć z FantazjąTradycyjne danie kuchni szwedzkiej. To właśnie od śledzia rozpoczyna się spotkanie przy szwedzkim stole. PS. Na zdjęciach nie ma borówek, bowiem takich nie mieliśmy, udekorowaliśmy czerwonym
R'n'G KitchenSałatka caprese , czyli pomidory, mozzarella i bazylia to jeden najpopularniejszych włoskich smakołyków. Idealna w upalne dni jako lekkie śniadanie, lunch czy kolacja. Nie tylko świetnie smakuje
Ola la LCHFOgraniczyłam mięso, więc od czasu do czasu zastępują go produktami z soi. Prosta i smaczna propozycja dla każdego! Tofu naturalne z szparagami i kaszą orkiszową. Składniki
Truskawkowa FiestaDanie z kuchni francuskiej. Składniki 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego Nadzienie : 4 pory 2 łyżki masła 2/3 szklanki śmietanki 36 % 150 g sera camembert 1 jajko
R'n'G KitchenPoczątkowo sądziłam, że wpis ten nie ukaże się na blogu, gdyż mnie te pralinki nie zachwyciły. Oderwać natomiast nie mogły się od nich moje chłopaki. Z
Smaki Na TalerzuKochani, mam dziś dla Was fantastyczne danie na lato, ze świeżutkich zielonych strączków prosto ze straganu, lub ogródka :) z czerwoną quioną, oliwą z oliwek i aromatycznie
Quinoa Raz!Kto nie czeka na przepyszne rozpływające się w ustach młode ziemniaki? To niesamowite jak potrafią być pyszne! Odpowiednio przygotowane mogą być również chrupiące. I pomysłem na
MamaOskarkaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 2 średniej wielkości cukinie, ugotowane mięso z zupy - u mnie
JejKuchnia