Latem eksperymentowałam z letnimi koktajlami z dodatkiem świeżych warzyw i owoców. Przyszła jesień, więc czas na małą zmianę repertuaru – letnie owoce, trzeba zastąpić skarbami jesieni. Zainspirowana
Fit Food BrunetkiKanapka „Tatarska” Kanapka , to zawsze pyszne rozwiązanie tematu głodu Bardzo proste danie , które każdy jest w stanie przygotować , a bywa że dużo smaczniejsze niż
Ogrodnik w podróżyOstatnio oszalałam na punkcie sałatek. Oczywiście nie dlatego, że się odchudzam… Po prostu, doceniłam fakt ich szybkiego przygotowania. Wcześniej jadałam je tylko od czasu do
Be Fit Be StrongNie wyobrażam sobie dnia, w którym ze swojego jadłospisu miałabym usunąć jajka. Jajecznica w bułce z pieczarkami i szczypiorkiem Lubię je w wielu postaciach, używam ich
mecooksPod tą nazwą kryją się tosty z szynką, serem, sosem beszamelowym i sadzonym jajkiem. Kilka prostych składników, a efekt końcowy niezwykle smaczny i sycący. Polecam na
Smaki Na TalerzuRyby i to różnego rodzaju, owoce morza w tym krewetki, ośmiornice czy małże – uwielbiam w każdej postaci. Sałatka śledziowa z papryką W zależności od tego
mecooksChałka z kruszonką Chałka z kruszonką. Składniki: Rozczyn: 50 g drożdży świeżych 20 g cukru 50 ml letniego mleka Ciasto:
kuron.com.plDynia u mnie rządzi po raz kolejny. Szybkie i bardzo smaczne placuszki dyniowe na wytrawnie! Składniki: 2 jaja 200g puree z dyni 3 łyżki mąki
Truskawkowa FiestaLubię kurczaka za ilość sposobów w jaki można go przygotować. Dziś piersi podane w panierce z płatków owsianych, pietruszki oraz sera. 3 pojedyncze piersi kurczaka 2
Smaki Na TalerzuKanapki często bywają suche. Zwłaszcza wtedy kiedy nie używamy do ich posmarowania wystarczającej ilości smarowidła. Pasta kanapkowa z sera białego i suszonych pomidorów Sięgając po pasty
mecooksKebabowa surówka z pekinki Pyszna surówka o smaku kebabu doskonała do frytek . Genialnie prosta , a do tego wegetariańska. Moi chłopcy nie przepadają za surowymi warzywami ale
Ogrodnik w podróżyNigdy nie jadłam czarnego czosnku, więc gdy dostałam słoiczki do wypróbowania, byłam bardzo ciekawa jego smaku. Czarny czosnek to tak naprawdę biały czosnek poddany procesowi fermentacji.W
Zainspirowana w kuchniBrukselka to taka mała kapusta, nigdy jej nie lubiłam bo była za gorzka. Ostatnio zrobiłam ją na słodko i wyobraźcie sobie tak mi zasmakowała, że brałam
Ana Mari's world