przekąska - 23005 przepisów (strona:1025/1534)

SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM 115

   Szparagi w cieście francuskim to wspaniała propozycja na obiad,kolację bądź wykwintną przystawkę na majowe imprezki.     Tą potrawę robi się błyskawicznie więc

Niespełnione zdolności kulinarne
Ślimaczki z ciasta francuskiego 158

To klasyczne ślimaczki z ciasta francuskiego. Poniżej moja wersja wytrawnych ślimaczków. Składniki: 1 ciasto francuskie 1 łyżka keczupy 1 łyżka majonezu zioła prowansalskie kawałek czerwonej papryki

Kuchnia domowa Ani
Bułeczki z pieczarkami 242

Bułeczki z pieczarkami to zawsze dobry wybór. Będą doskonałe na kolację, ale też fajnie sprawdzą się, gdy zabierzecie je ze sobą np na piknik:) Tylko jedna

Smaki Na Talerzu
Soczewica z szpinakiem i makaronem pełnoziarnistym 125

Lato w środku wiosny? Dlaczego nie! Uwielbiam bardzo wysokie temperatury oraz jak wszystko budzi się do życia po śnie zimowym. Ponadto na ryneczkach oraz w marketach

Truskawkowa Fiesta
Peruwiańska causa z fioletowych ziemniaków z tuńczykiem 146

Dziś danie, które zna, lubi i przygotowuje każda peruwiańska rodzina, można powiedzieć, że to taki południowoamerykański odpowiednik, naszej sałatki jarzynowej. Uwielbiam causę, można ją przyrządzić z

Quinoa Raz!
Szaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami 97

S zaszłyki z serem halloumi, ananasem i pomidorami to moja kolejna przedmajówkowa propozycja dla tych, co na grilla lubią włożyć coś innego niż mięsiwo. To banalny

Food Square
Szparagi cytrynowe z jajkiem w koszulce 101

  Dziś serwuję Wam  kolejną inspirację na  pyszne danie ze szparagami. Poznajcie moją wersję szparagów z jajkiem poche ( w koszulce) w cytrynowym aromacie. 

kulinarnyJa
Koreańskie sushi, czyli kimbap z grzybami portobello 136

Podobno pomysł na kimbap (vel gimbap) przybył do Korei z Japonii na początku XX wieku. Nic więc dziwnego, że kimbap z wyglądu trochę przypomina futomaki –

Lamarida.pl
Sałatka z ciecierzycą, papryką, brązowym ryżem i miksem sałat 125

Bardzo często na moim stole królują szybkie i zdrowe sałatki. Coraz częściej wykorzystuję warzywa strączkowe oraz mnóstwo warzyw! Składniki: 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 200g ugotowanego brązowego

Truskawkowa Fiesta
Kolorowa sałatka z kaparami, oliwkami, fetą z sosem vinaigrette 200

Jeszcze niedawno kapary były kojarzone z luksusem, z czymś drogim i trudno dostępnym. Obecnie w sklepach można kupić bez większych problemów słoiczek tych pysznych oliwkowo-zielonych

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krucha tarta z botwinką, szparagami i wędzonym twrogiem (bez glutenu, bez laktozy) 143

Taka tarta sprawdzi się o każdej porze dnia, możecie zjeść ją na lunch, albo zrobić na kolację, na pewno zachwyci domowników. Bezglutenowe ciasto zrobione jest na

Quinoa Raz!
Brykiet czy węgiel drzewny co wybrać na grilla 169

Decydując się na grillowanie powinniśmy wiedzieć jaki materiał opałowy wybrać do paleniska, aby nasze potrawy były zdrowe, aromatyczne i smaczne. Powinnismy zatem zadać sobie pytanie brykiet

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 135

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym Na zakończenie pieczarkowego tygodnia postanowiłam przygotować pieczarki faszerowane mięsem mielonym . Myślę, że to pyszne i ciekawe danie udowodni, że pieczarki nie muszą

Codzienne Gotowanie
Tofu z kaszą jaglaną i miksem warzyw 132

Wiosna zagościła na dobre, więc ma się ochotę wykorzystać sezonowe warzywa, ale również inne dobra natury. Tym razem wykorzystałam tofu z kaszą jaglaną i miksem warzyw

Truskawkowa Fiesta
Chrupiace świerszczyki 121

Pod zabawną nazwą chrupiące świerszczyki kryją się pyszne, malutkie rogaliki. Skąd nazwa? Pamiętacie niemiecki program na rtl,, Ich bin ein Star – Holt mich hier raus? Znany

dolcevitainmykitchen