Smażone w oliwie papryczki pimientos de padrón

Smażone w oliwie papryczki pimientos de padrón

Smażone w oliwie papryczki pimientos de padrón

Te niewielkie zielone papryczki wywodzą się z okolic hiszpańskiego miasta Padrón. Stąd własnie ich nazwa pimientos de padron , czyli papryczki z Padr ó n. Są to prawdziwe papryczki z niespodzianką, bo nie sposób przewidzieć ich ostrości. Zasadniczo są delikatne w smaku, lekko orzechowe, jednak co któraś trafia się ostra. Najbardziej popularnym i najprostszym sposobem podania tych papryczek jest obsmażenie ich w dobrej gatunkowo oliwie i podawanie z gruboziarnistą solą. Nic więcej nie potrzeba. Pierwszy raz zetknę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.