Te niewielkie zielone papryczki wywodzą się z okolic hiszpańskiego miasta Padrón. Stąd własnie ich nazwa pimientos de padron , czyli papryczki z Padr ó n. Są to prawdziwe papryczki z niespodzianką, bo nie sposób przewidzieć ich ostrości. Zasadniczo są delikatne w smaku, lekko orzechowe, jednak co któraś trafia się ostra. Najbardziej popularnym i najprostszym sposobem podania tych papryczek jest obsmażenie ich w dobrej gatunkowo oliwie i podawanie z gruboziarnistą solą. Nic więcej nie potrzeba. Pierwszy raz zetknę... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.