prosty chleb - 3416 przepisów (strona:82/228)

Piersi z kurczaka na ostro 146

Bardzo prosty sposób na smaczne i pikantne danie, które polecam smakoszom ostrego jedzenia. -- -- -- -- Do przygotowania potrzebujemy: podwójną pierś, dobry olej do smażenia,  400 g groszku

chleba naszego
Wątróbka drobiowa gotowana 144

Smaczna i prosta propozycja przygotowania wątróbki, która na pewno się uda. -- Wątróbkę moczymy w mleku minimum 60 minut. Potem odcedzamy i płuczemy w zimnej wodzie. Na

chleba naszego
Mielony nadziewany 149

Proste i smaczne danie na obiad lub na kolację. Pół kg mielonej łopatki wieprzowej przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem. Dodajemy jajko, cebulkę pokrojoną w kostkę

chleba naszego
Pasztet z jajka i cieciorki 190

Masz ochotę na coś nowego, szybkiego i prostego? Przygotowanie zajmie Ci 15-20 minut. Pasztet jest pyszny na ciepło i na zimno a z

Pora na pora i pomidora
TAPENADA Z SUSZONYCH POMIDORÓW Z KAPARAMI OLIWKAMI I SEREM PLEŚNIOWYM 148

Tapenada to przepyszna i prosta pasta,  której głównymi składnikami są oliwki i kapary.  Obok nich, w zależności od wersji, w składzie mogą znaleźć się

potrawyregionalne
Wieprzowina smażona ze świeżym ogórkiem 135

To proste danie. Pełne smaku, lekkie i delikatne choć i troszkę pikantne. U mnie z surówką z białej kapusty i ryżem basmati. Przepis pochodzi gdzieś z

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasta z bobu 159

Pasta z bobu, przepis na nią jest banalnie prosty. Zrobi ją każdy. Idealna z grzanką. Wypróbowałam ją również na ciepło jako dodatek do makaronu

Kulinarne przygody Gatity
Chleb marchwiowy. Listopadowa piekarnia 132

bloga Kuchennymi drzwiami na wspólne pieczenie W Listopadowej piekarni.  Świetny wybór, bo to smaczna odmiana dla chleba powszedniego. Wyjątkowo smaczny i kolorowy, o cudownie pachnącym miąższu z wielkimi dziurami. Lekko słodki słodyczą rodzynek, a orzechy nadają mu chrupkiej tekstury. Chlebek bardzo prosty do przygotowania. Jedyną trudność może stanowić dość lużna jego konsystencja. Dlatego jednak lepiej umieścić chlebek do wyrastania(...)SMACZNEGO ! Ten smaczny chleb piekłam razem z: Kuchennymi drzwiami Kuchenne wojowanie Polska zupa Leśny zakątek Weekendy w domu i ogrodzie Stare gary Kuchnia Gucia Ogrody Babilonu Para w kuchni Moje małe czarowanie Akacjowy blog W poszukiwaniu Slowlife Proste potrawy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prosta zupa dyniowa z grzankami z gruszką, jarmużem i gorgonzolą 203

najnowszym wydaniu  Magazynu Green Canoe Style , obok innych odpowiednich na zimowy czas przepisów.  Zerknijcie koniecznie - magazyn kryje wiele inspirujących artykułów, które umilą Wam długie wieczory :)  Prosta zupa dyniowa z grzankami z gruszką, jarmużem i gorgonzolą Składniki / na 4-6 porcji: na zupę: 1 cebula 2 ząbki czosnku oliwa 2-3 gałązki tymianku lub rozmarynu 600 g dyni(...)gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku szczypta płatków chilli jogurt do podania na grzanki: 6 kromek ulubionego chleba 1 duża gruszka pokrojona w kostkę 100 g sera gorgonzola 2-3 liście jarmużu, usunięte grube łodygi, liście podarte na kawałki Przygotowanie prostej zupy dyniowej: Cebulę pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć na nią cebulę

Chilli Czosnek i Oliwa
zwyczajny pszenny razowiec 231

chleb pszenny na zakwasie Chleb ten pieczony jest tylko, ze zwykłej razowej mąki.  I może brak dodatków sprawia, że ten prosty wiejski wypiek, jest tak smaczny. sposób wypieku dwóch bochenków zaczyn 2 szklanki mąki pszennej razowej 4 łyżki aktywnego  zakwasu   2 szklanki letniej wody wypiek 4 szklanki mąki pszennej razowej 1 łyżeczka soli woda sposób wykonania(...)godzin  ( najlepiej na noc). Na drugi dzień d o wyrośniętego zaczynu ( wcześniej odbieramy z zaczynu cztery łyżki ciasta i chowamy w chłodne miejsce,będzie to zakwas na kolejny chleb), d odajemy resztę pszennej razowej mąki, oraz sól.  Całość mieszamy, dodając tyle wody, aby powstało dość luźne ciasto, które jednak możemy wyrabiać w rękach.  Ilość wody zależy

Miód i pieprz
Kaszubski chleb na podmłodzie - październikowa piekarnia 264

Piekarnia październikowa. Tym razem pieczemy wg przepisu Marcina, prowadzącego blog Grahamka,weka i kajzerka. Chleb na drożdżach. Bez zakwasu. Przyznaję, że podchodziłam do przepisu ostrożnie. Od

Stare Gary
Kaszubski chleb na podmłodzie , październikowa piekarnia 147

Leśny Zakątek  Moje domowe kucharzenie  Nieład malutki  Ogrody Babilonu  Proste potrawy  Smak mojego domu  Smakowe kubki  Stare gary  Sto kolorów kuchni  Ugotujmy to  W poszukiwaniu slow life  W sezonie  Zacisze kuchenne  Zapach chleba

Moje domowe kucharzenie
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 327

rodzynkami Chleb pszenny na zakwasie z Vermont Chleb francuski pieczony w garnku Chleb na zakwasie z karmelizowanym porem i pestkami Chleb młynarza Chleb oliwkowy Na słodko Pascha wielkanocna Ciasto rafaello dla leniwych Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Zimno i chorowito, więc FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA 187

pomieszaniu różnych jej odmian. Chciałam przyrządzić coś prostego, ale jednocześnie wyjątkowego, i, na szczęście, udało się, Jej smak jest delikatny, co też było dla mnie dużą niespodzianką, Bałam się dodawać większą ilość, by nie przesadzić z aromatem, ale następnym razem będę bardziej hojna. Podawana z grubą pajdą chleba i posypana serem Corregio , była, tak dla mamy, jak i dla mnie(...)ogień, zdejmij przykrywkę i chwilę podsmaż cebulę.Wlej podgrzany bulion, zamieszaj, dodaj ocet balsamiczny i gotuj jeszcze 10 minut.Podawaj z pajdą chleba, posypaną dużą porcją sera. Smacznego!PaulinaPopularne posty :Przed śniadaniemMuffinki marchewkowe na troskiZupa krem marchewkowa-lovaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo-limonkowa NigelliPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania

Gotowanie to kochanie
Bezglutenowy chleb gryczany 135

BEZGLUTENOWY CHLEB GRYCZANY Kolejny przepis z serii przepisów bezglutenowych - tym razem na bezglutenowy chleb z gryki. W większości składa się z mąki gryczanej, stąd nazwa. :) Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu! Składniki: - 2,5 szklanki mąki gryczanej; - 1,5 szklanki mąki bezglutenowej; - 1/3 szklanki kaszy jaglanej; - 2 szklanki letniej wody; - 3 łyżki ziaren siemienia lnianego; - 2 łyżk(...)nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 1,5 godziny; - po wyjęciu ciasta przekładamy go na deskę i przewracamy na drugą stronę, aby ciepło z dołu wyparowało. Mój chleb od razu po ostygnięciu dzielę na porcje i zamrażam - polecam to samo osobom, dla których bezglutenowy chleb nie jest jedzony przez innych domowników. :) SMACZNEGO

MintTaste