prosty chleb - 3416 przepisów (strona:89/228)

Sos z grzybów leśnych na gęsto 162

domu pożeraczy sosów, którzy z utęsknieniem czekają na sezon grzybowy. Sos z grzybów leśnych pasuje idealnie dla pajdy chleba, ryżu, kaszy czy placków ziemniaczanych i jesienią zawsze pojawia się w naszej kuchni. Jest bardzo prosty, a co za tym idzie bardzo smaczny!. Składniki: - 1 kg grzybów mieszanych, daje borowiki szlachetne i ceglastopore, podgrzybki, maślaki, kurki i bielaczki - 250 ml słodkiej

Apetyczna babeczka
"Sceny kuchenne" Maria Pakulnis i Janusz Mizera 172

niej piękne zdjęcia nie tylko potraw. Przepisy są napisane w sposób bardzo przystępny, a produkty ogólno dostępne. W wykonaniu są proste, takie na szybko, ale znajdziemy również kilka, które będą wymagały więcej czasu. Oto kilka propozycji: Chleb faszerowany pieczoną papryką i tuńczykiem - mniam :-) Placek na cieście francuskim z pomidorami cherry i serami :-) Sałatka z pieczonych buraków z malinami :-) Czy pieczony

kruche babeczki
Pain de Campagne 191

ukrywam, ten chlebek do prostych nie należy. Przepis pochodzi z książki Kena Forkisha "Mąka, Woda, Drożdże, Sól. Rzecz o pieczeniu chleba". Książkę dostałam od swoich nauczycieli na zakończenie ostatniej klasy gimnazjum. Pamiętam, padło wtedy pytanie, co chciałabym otrzymać na uroczystej gali zakończenia roku szkolnego. A że tradycją jest wręczanie książek, to poprosiłam właśnie o książkę autorstwa amerykańskiego piekarza

Nastoletnie Wypiekanie
Bruschetta z ricottą, nektarynki i miodowo-miętowym sosem 133

Chrupiące grzanki z ulubionego chleba/bułki w towarzystwie serka ricotty, soczystych nektarynek, orzechów włoskich i miodowo-miętowego sosu- to prosta i pyszna propozycja nie tylko śniadaniowa, ale również wyśmienita jako deser czy smakowita, imprezowa przekąska :) * chleb / bułka- 6 kromek * ricotta- 180 g * brzoskwinia- 2 szt. * orzechy włoskie- 4 szt. * miód- 3 łyżki * sok z cytryny- 1 łyżka * posiekana świeża mięta

Kraina Miodem Płynąca
PIT- y 4 z załącznikami 139

wkrótce powstały też kolejne, ale to pierwsze zawsze było  najpopularniejsze i chyba najlepiej podawali tam ten prosty posiłek. Jest naprawdę prosty. Wszystkie dodatki przecież często są w domu, zresztą można w tę ciepłą kanapkę z "puchnącego" chleba włożyć, co nam fantazja podpowie. Przygotowanie bułek nie jest trudne i nie odbiega znacząco od jakiegokolwiek innego ciasta drożdżowego. Poniższy przepis pochodzi

I tu będę miała takie te
KANAPKA NA WŁASNORĘCZNIE PIECZONYM CHLEBIE PSZENNYM Z SIEMIENIEM LNIANYM. 177

Przepyszny chlebek własnej roboty ,prosty w wykonaniu z dodatkiem siemienia lnianego i płatków owsianych.Z podanych składników wychodzi jeden , duży Bochenek chleba. Danie ma  231 kcal. 1 kromka chleba pszennego z Siemieniem Lnianym 1/2 trójkącika serka topionego light 1 łyżeczka pasztetu drobiowego 1 mała gruszka **************************************** Kromkę chleba posmarować serkiem Topionym i pasztetem.Podawać z gruszką. Chleb Pszenny z Siemieniem Lnianym

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Potrawka z indyka i boczniaków 232

Potrawka ta jest pomysłem na wykorzystanie mięsa z rosołu, w tym przypadku akurat indyka, ale może to być inne mięso. Proste i smaczne danie, które można podać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub po prostu zjeść z chlebem. 200g grzybów boczniaków 300g gotowanego mięsa z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 pomidor 1 1/2 szklanki bulionu lub rosołu 1/2 szklanki

https:KKuchniaMniam
Tapas VII - Antipasto, przekąski 1458

podobnie- różnica jest taka , że muszą one oddać nam wodę :) . Przystawki są proste w wykonaniu, są przepyszne i polecam je. Zaczynamy :  Składniki na tostowe kanapeczki:4 kromki tostowego chlebaserek typu philadelfia4 listki sałaty lodowejplasterki łososiaplasterki szynki2 plasterki sera topionego w plastrachfolia przezroczysta , kuchenna Wykonanie:Z chleba odcinamy skórki. Bierzemy wałek i lekko wałkujemy. Smarujemy chleb serkiem. Na serek

Smaki Edyty
Pieczone, wytrawne, fasolowe pyszności :) 103

sumie nie wiem jak go nazwać, dlatego w tytule zawarłam samą istotę tego dania ;P Jak zawsze jest szybkie i proste do wykonania, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić.  Składniki: (na 1 porcję) spód: kromka chleba łyżka rozbełtanego jajka 3 łyżki mleka przyprawy: sól, pieprz, czosnek ciasto: 1/2 puszki białej fasoli 35g serka ziołowego almette reszta jajka czubata

Kuchenny Skrawek Nieba
Domowy zakwas na chleb - to proste 192

najważniejszych przepisów - domowy zakwas na chleb. Wielu z Was długo zwleka z upieczeniem pierwszego bochenka chleba właśnie z powodu braku zakwasu. Powszechnie uważa się, że to to trudne, albo na pewno się nie uda. Nie bójcie się zakwasu! Stosując się do kilku prostych zasad przygotujesz go w domowym zaciszu bez problemu. No i jak dobrze pójdzie, to pierwszy zrobiony zakwas

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tosty z mozzarellą i rzodkiewką z sadzonym jajkiem przepiórczym 145

osobiście mam coś takiego, ze mogę zapomnieć o tosterze jednak jak kupię już chleb, to będę tosty jadła trzy razy dziennie - na śniadanie, obiad i kolację hehe. Wiem, że to śmieszne ale tak mam i potem spokój na pół roku :)  A dzisiaj takie proste tosty bo z mozzarellą i rzodkiewką zapiekane w tosterze

Niezły Młynek
Domowe bajgle 116

Chyba każdy jadł kiedyś bajgle. To pyszne bułki z dziurką, których historia zaczyna się w Europie Środkowej. Pierwsze wzmianki o bajglach pojawiały się już w 1610

Mostek w kuchni
Domowa lasagne 146

Domowa lasagne to wbrew pozorom bardzo proste danie do przygotowania. Idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, kiedy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHLEB PSZENNO – ŻYTNI Z PRAŻONĄ MĄKĄ 107

pisała o nim Jola z bloga smak mojego domu – klik jest prawdą. Chlebek jest bardzo prosty i wdzięczny w przygotowaniu. Nie miałam z nim żadnych problemów, choć wyrastał dość długo. Smaczny, dzięki prażonej mące nabrał wspaniałego aromatu. Polecam:) W przygotowaniu tego chleba pomagał mi mój nowy mikser – to jego debiut i mam nadzieję, że dzięki niemu drożdżowych wypieków

Pieguskowa Kuchnia
Chleb pszenno żytni z otrębami 283

Chleb na zakwasie żytnim z małą ilością drożdży z mąki pszennej i żytniej z dodatkiem otrębów żytnich. Bardzo prosty i łatwy do zrobienia. Jest pyszny i długo utrzymuje świeżość pod warunkiem że nie zostanie za szybko zjedzony :)  Ja proponuję od razu upiec dwa bochenki.Składniki:180 g mąki żytniej typ 720 Młyn Kopytowa250 g mąki pszennej(...)letnią wodą i posypać mąką żytnią. Piekarnik nastawić na 200 stopni. Do zimnego piekarnika włożyć formę z ciastem i piec około 1 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia dopiekać chleb bez foremki. Studzić na metalowej kratce.Przepis z bloga Pieczarka mySia

Ala piecze i gotuje