Chlebek bananowy to mój ulubiony przepis na wykorzystanie przejrzałych bananów. To chleb bananowy, który zawsze się udaje a do tego jest super prosty do zrobienia i cudownie smakuje. Jest puszysty i wilgotny. - tylko 15 minut szykowania - nie musisz nawet używać miksera - bez ubijania osobno białka jajka - ciasto, które zawsze się udaje
AniaGotuje.plmenu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza, z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo, proste potrawy są najsmaczniejsze. Ubodzy mieszkańcy Toskanii, aby nie marnować czerstwego chleba i resztek warzyw dusili je na oliwie, a następnie gotowali. Stąd też nazwa zupy - słowo ribollita oznacza ugotowana ponownie. Ribollita - toskańska zupa z fasoli, to typowe danie zimowe, aby nabrała swojego
Cztery Fajerynieznaną dotąd energię, bezpośredniość i niezwykłą otwartość obcych nam ludzi, której nie tak łatwo zaznać w Polsce. W Hiszpanii łatwiej otworzyć umysł, cieszyć się prostymi rzeczami, ciepłem wiatru na plaży, zapachem suszącego się prania, smakiem chleba z oliwą, brzdękiem kieliszków wznoszących toast. Tu wszystko jest bardziej! Bardziej intensywne, kolorowe, radosne! Życie w Walencji toczy się na ulicy, restauracje, bary, knajpy
Gotuj po hiszpańskuPiekłam już wiele chlebów, ale chyba ten odpowiada mi najbardziej. Jest bardzo szybki i prosty do wykonania. Ciasto nie wymaga wyrabiania. Myślę, że uda się nawet osobom początkującym w kuchni. Dodatki można dowolnie modyfikować. Lubię do swojego bochenka dorzucić np. słonecznika, siemienia lnianego czy pestek z dyni. Zdjęcia też są z różnych bochenków, a to inny dodatek, a to część
Kuchnia domowa Animenu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza, z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo, proste potrawy są najsmaczniejsze. Ubodzy mieszkańcy Toskanii, aby nie marnować czerstwego chleba i resztek warzyw dusili je na oliwie, a następnie gotowali. Stąd też nazwa zupy - słowo ribollita oznacza ugotowana ponownie. Ribollita - toskańska zupa z fasoli, to typowe danie zimowe, aby nabrała swojego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTosty francuskie bo o nich mowa, smakują dobrze z najróżniejszymi dodatkami. Do tego są dziecinnie proste, z ich przygotowaniem poradzą sobie nawet najmłodsi. Składniki: 12 kromek chleba tostowego 4 jajka 300 ml mleka 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią olej do smażenia Wykonanie: W miseczce roztrzepujemy jajka
Z Majeczką w kuchniBardzo delikatne a zarazem wyraziste w smaku wołowe pulpeciki z sosem z serka topionego. Proste i szybkie w przygotowaniu. Możemy je zjeść z ziemniakami lub chlebem. 300 g mięsa mielonego wołowego 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 150 g mrożonego szpinaku 50 g sera feta 1 cebula 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 500 - 750 ml bulionu warzywnego
VioletoweKucharzenieHummus jest w Polsce coraz bardziej popularny. I słusznie, bo to zdrowe, smaczne i proste w przygotowaniu danie, które sprawdzi się jako dip, dodatek do chleba czy może być podane z pieczonymi mięsami. Puszka (400g.) ciecierzycy [waga razem z zalewą] lub ok 150g. ciecierzycy suchej. 1 łyżeczka soku z cytryny Jagody goi 1 ząbek czosnku 5 łyżek pasty tahini
MarcinChefsię przypalił.” Kurczak: „Do pieczonego paprykowego kurczaka na dno włożyłam pieczarki zamiast ziemniaków, puściły wodę i ugotował się, beznadziejny przepis.” Chleb: „Wstawiłam chleb do zimnego piekarnika i nie urósł.” Widzicie w powyższych jedną prostą przyczynę dlaczego coś się nie udało? Proste. To czynnik ludzki. Jeśli gdzieś coś można pominąć czy zamienić – zawsze o tym wspominam, czy na liście
Karo in the Kitchenoryginalnym ajwarze nie ma pomidorów tak jak czasami spotykam w przepisach, po dodaniu pomidorów staje się ona bułgarską lutenicą. Samo wykonanie pasty jest bardzo proste i nie wymaga specjalnych umiejętności. Pasta znakomita jest do mięs, chleba, placków czy makaronów, polecam. Ajwar - bałkańska pasta. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWczoraj był chlebek żytni ze słonecznikiem- prosty, szybki i bezproblemowy. Dzisiaj mam dla Was również przepis na chleb, jednak już troszkę bardziej skomplikowany- na zakwasie. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa Piekarnia ". Jest po prostu wyborny! Ciężki, lekko kwaskowaty za sprawą zakwasu i z mnóstwem chrupiących orzechów włoskich. Taki chlebek utrzymuje świeżość nawet przez kilka dni. Przed
Nastoletnie WypiekanieBardzo szybki i bardzo prosty pasztet bez pieczenia. Takie fajne smarowidełko, świetne z pajdą świeżego chleba, z dodatkiem suszonych pomidorów, które nadaje mu charakterku :) Doskonała alternatywa dla tradycyjnego pasztetu pieczonego. Polecam gorąco! 300 g. fileta z kurczaka/indyka 300 g. wątróbki drobiowej kilka suszonych pomidorów sól pieprz 2 ząbki czosnku rozmaryn tymianek 1/4 kostki margaryny bezmlecznej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Filet pokroić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieprzez jakiś czas przechowywać w lodówce, niestety nie wiem ile, u mnie znika po kilku dniach :) SKŁADNIKI: - 300 ml śmietany 30% (bez zagęstników typu chleb świętojański) - 3 łyżki maślanki (także bez zbędnych dodatków) WYKONANIE JEST PROSTE jak drut- wystarczy zmieszać śmietanę i maślanką i odstawić w ciepłe miejsce na 24 godziny. Po tym czasie śmietana będzie bardzo gęsta i gotowa
Kuchnia bezglutenowa LoliChleb pszenno - orkiszowy z duuużą ilością różnych ziaren. Bardzo smaczny i prosty do wykonania. Przepis ze strony przepisnachleb.pl dostosowany do jednej formy 30x10 cm. Zaczyn 64 g aktywnego zakwasu żytniego - razowego 172 g mąki pszennej typ 450, 500 lub 550 112 g wody Składniki wymieszać i zostawić w przykrytym naczyniu na 12-16 godz., w ciepłym
Przepisy na domowy ser i chlebJakiś taki wyjałowiony kompletnie jestem. Potrzeba pieczywka, a mi kompletnie brak pomysłów. Nie wiem co zrobić... Chleb? Jaki? Eeehhh... No i w końcu pomyślałem o takich zwykłych prostych pszennych bułkach. Okazało się to doskonałym pomysłem, bo wyszły naprawdę świetne! Takie puszyste i mięciutkie, idealne na śniadanie przy kawie, takie długie kanapeczki z wędliną, czy serem. Albo z czym tam lubicie
Marder&Marder Manufacture