Pszenny chleb powszedni

Pszenny chleb powszedni

Pszenny chleb powszedni

Piekłam już wiele chlebów, ale chyba ten odpowiada mi najbardziej. Jest bardzo szybki i prosty do wykonania. Ciasto nie wymaga wyrabiania. Myślę, że uda się nawet osobom początkującym w kuchni. Dodatki można dowolnie modyfikować. Lubię do swojego bochenka dorzucić np. słonecznika, siemienia lnianego czy pestek z dyni. Zdjęcia też są z różnych bochenków, a to inny dodatek, a to część mąki pszennej zastąpiłam pełnoziarnistą. Piekę z pełnej porcji, jeden bochenek po ostudzeniu zamrażam i mam na zapas. Składniki (2 k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.