Jest to własna mieszanka mąk bezglutenowych, które wykorzystuję w ciastach typu biszkopt czy kruche ciasto. Idealnie sprawdzi się też do naleśników i innych placków. S kładniki
Ze smakiem bez glutenuProsta, znana i bardzo smaczna surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem startej marchewki i cebuli. Idealna do ryby Składniki: 600 g kiszonej kapusty 1 marchew
Oryginalny smakPyszne bardzo słodkie ciasto. Czas wykonania: 1 h 30 min + 6-8 h oczekiwania Ilość porcji: 16 – 20 kawałków (forma 22 x 27 cm
KuchniaWeDwoje.plDla mnie o jakości pizzy świadczy ciasto. Dobra pizza musi mieć przede wszystkim drożdżowe, miękkie, ale nie zapychające ciasto. Bez względu na jego
KuchniaWeDwoje.plCiasto mojego dzieciństwa:) Ten fajny kształt i zabawna nazwa zawsze będzie wzbudzała uśmiech na mojej twarzy. Dziś gdy jem to ciasto
KuchniaWeDwoje.plPrzepis z zeszytu mojej mamy, po raz pierwszy własnoręcznie pieczone przeze mnie ciasto drożdżowe. Jest bardzo pożywne i słodsze, niż tradycyjne ciasto
KuchniaWeDwoje.plDomowe sezamki to popularne batoniki przygotowywane z prażonych ziaren sezamu, cukru oraz miodu, są świetną przekąską dla dzieci, doskonale zaspakajają ochotę na coś słodkiego, więc zawsze
Smakowite DaniaMoja kolejna propozycja na przekąskę z ciasta francuskiego tym razem w wersji wegetariańskiej ze szpinakiem i serem feta. Razem z
KuchniaWeDwoje.plłasuchem to uwielbiam wszelkiego rodzaju ciasta i słodycze (oczywiście z umiarem) :). Już nie raz zastanawiałem się, czy da się przygotować ciasto w 10 minut (nie licząc pieczenia) i muszę teraz przyznać – TAK DA SIĘ :). Pokażę Wam jak w prosty sposób zrobić szybką tartę, a będzie to serowa tarta z jabłkami. Przepis powstał jako inspiracja jednym z przepisów znalezionych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Jako, że w tym roku śliwki królują w mojej kuchni ( głównie w ciastach), dlatego nie mogło zabraknąć i takiego eksperymentu :) Śliwki i gruszki w dżemie
Proste PotrawyBardzo orzeźwiający napój na letnie dni. Prosty w wykonaniu zachęca do codziennego przygotowania, i zdrowszy od mrożonych herbat mimo, że je też bardzo lubię. Lemoniada często
Niezły Młynekpowstał warstwowy "deser ogrodnika" w słoiku. Nie dość, że cieszy oko i kubki smakowe, to jeszcze jest prosty do przygotowania i można go zabrać wszędzie. Życzyłabym sobie, żeby takie przypadki przytrafiały mi się częściej :) Składniki: ciasto, które zostało po wypieku kopca kreta lub pokruszone czarne markizy, np. oreo kilka łyżek nalewki wiśniowej do nasączenia ciasta (można pominąć) kilka łodyżek świeżej
Domowa Cookierenka AgiProsty deser na bazie serka mascarpone z dodatkiem sosu karmelowego, orzechów włoskich i ciasteczek. Czas na chwileczkę zapomnienia… Składniki (3 małe porcje): 250 g serka
Oryginalny smakSkładniki : 1 płat gotowego ciasto francuskiego połowa opakowania rukoli 6-7 plastrów żółtego sera 1 jajko pesto- u mnie nieco mniej niż połowa małego słoiczka Przygotowanie
Proste PotrawySkładniki : 2 duże dzwonka ryby mąka tyle by zrobiło się ciasto gęstości mniej więcej tego na naleśniki (około 1-2 łyżek) jajko sól, pieprz olej do
Proste Potrawytarta to moje ostatnie odkrycie i jednocześnie ciasto, które piekę kilka razy w miesiącu. Jest nie tylko pyszne, mega proste i szybkie do zrobienia, ale przede wszystkim zdrowe: nie zawiera ani cukru, ani nabiału, ani glutenu oraz ma dobry bilans makroskładników — to praktycznie samo białko i dobre tłuszcze. Spód upiekłem z mąki kokosowej z dodatkiem jajek, a panna(...)odstaw na 5 minut. Powinna stać się po tym czasie bardzo gęsta i plastyczna. Foremkę na tartę o średnicy 20 cm posmaruj olejem kokosowym, a następnie wyłóż na nią ciasto. Tartę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-25 minut, aż wierzch delikatnie się zarumieni. Następnie wyjmij i wystudź. *W wersji wegańskiej jajka można zastąpić siemieniem
Food Squareciasto francuskie jest uniwersalne, wie każdy. Można z niego wyczarować dania na słono, na słodko, całkiem proste i te bardziej eleganckie. U mnie dziś „koszyczki” z musem łososiowym udekorowane czerwonym kawiorem i koperkiem. Przepis na nie nie pojawiłby się na blogu, gdyby nie prośba Pani Helenki o przygotowanie eleganckiej, jarskiej przystawki z wykorzystaniem właśnie ciasta francuskiego
Smaki Na Talerzupotraw słonych, wytrawnych. Czas na coś słodkiego! Pozostałe 5 przepisów jest właśnie takich :) 8. Kluski z makiem Potrawa prosta i szybka, jeśli przygotowujemy ją z gotowej masy makowej. A gdy robimy dodatkowo pierożki z ciasta francuskiego lub ciasta kruchego, to całą puszkę wykorzystamy i resztę makaronu łazanki, którego pół wykorzystałam do łazanek z kapustą i grzybami :) Składniki: pół
dobra gospodyni dom wesołym czyni