Takie ciasto to każdy lubi i jest bardzo proste w wykonaniu. Zachęcam do wypróbowania. Przygotowanie masy kokosowej – na patelni roztopić masło dodać cukier, wymieszać. Chwilkę smażyć żeby cukier się roztopił. Dodać kokos i mieszając smażyć aż lekko nabierze złotawego koloru. Odstawić do ostygnięcia. Do zimnej masy dodać jajka, wymieszać. Wykonanie ciasta – masło z cukrem utrzeć
Kuchnia PokoleńRabarbar i beza. Cierpkie i słodkie. To podstawowe połączenie smaków towarzyszy mi od lat, wykorzystywane w przeróżnych wypiekach. Dzisiaj połączyłam delikatny ale zwarty krem – curd z
Karo in the KitchenBrownie to proste i niezwykle ukochane przeze mnie ciasto. Z racji tego, że smakuje również dzieciom ( w końcu jest wybitnie czekoladowe), to jego mini babeczkowa wersja może być ozdobą niejednego kinderbalu. Składniki: 335g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 jajka 450 ml jogurtu
ChilliJemyZrobione z bezglutenowego ciasta biszkoptowego z dodatkiem jabłek. Pulchne, lekkie i smaczniutkie. Szybkie do wykonania i, nareszcie biszkopt, w którym jabłka nie poszły na
Ze smakiem bez glutenuPolecam prostą babkę parzoną ..Ta babka należy do średnio moich ulubionych.. 🙂 Składniki: 5 jajek 1 szklanka drobnego cukru do wypieków 1 i 3/4 szklanki
Ugotujmy CośSzarlotka, która ujęła moje serce i serce moich domowników. Banalnie prosta, niebanalnie pyszna. Fakt upieczenia połowy jabłek opatulonych półkruchym ciastem sprawia, że to ciasto nie jest zwykłą szarlotką. Serdecznie zapraszam do spróbowania wersji ciepłej z gałką lodów waniliowych. Spróbujcie :) Składniki (blacha o wymiarach 24x36): 3 pełne szklanki mąki 150ml jogurtu greckiego kostka zimnego masła (25dag) jajko w temperaturze pokojowej
ChilliJemySzybkie, proste w wykonaniu ciasteczka. Bardzo ładnie się prezentują, są bardzo zdrowe, pysznie smakują. Smakują naturalną słodyczą owoców - bez dodatku mąki, jajek, cukru
Zasmakuj KuchniDzięki dostępności drożdży, piekarze zaczęli częściej używać poolish i pieczywo tego typu stawało się coraz bardziej popularne. Stosowane poolish można określić jako sposób prowadzenia ciasta będący czymś pośrednim pomiędzy pieczeniem przy użyciu zakwasu, a prostym procesem pieczenia z użyciem drożdży. Składniki (na 4 bagietki, każda z ok. 240 g ciasta): Zaczyn poolish (12 godzin, temp. 25oС
Przepisy na domowy ser i chlebjabłecznik przebija wszystkie, które do tej pory zrobiłam i zjedliśmy. Nie dość, że jest prosty, szybki w przygotowaniu, to jeszcze rewelacyjnie smakuje. Ciasto łatwo się wyrabia, nie ma z nim żadnego problemu. Jest jedyny minus - szybko znika, bo musimy kroić go tak jak mamy poukładane jabłka, a jabłka to połówki, więc porcji ciasta jest 12 porcji, ale co tam, zawsze
kruche babeczkiszpinakowym cieście to super pomysł na imprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Ciasto szpinakowe jest wilgotne, a farsz ma lekko czosnkowy smak. Do tego duża ilość wędzonego łososia – danie bardzo proste w wykonaniu i oryginalne. Czas wykonania: 1 h + 1 h czas chłodzenia Ilość porcji: 16 plastrów Składniki: Ciasto
KuchniaWeDwoje.plSezon truskawkowy trwa w najlepsze, chociaż prawda jest taka że u nas akurat się już kończy. Ja bardzo chętnie latem właśnie sięgam po ciasta lub desery przygotowywane bez pieczenia i podawane na zimno. Taki pyszny, prosty i szybki w przygotowaniu smakołyk proponuję w tym tygodniu w akcji "Ciasto na niedzielę". Moja galaretka została zrobiona z kompotu truskawkowego i żelatyny
Życie zaczyna się w kuchniProste, bardzo dobre i bardzo słodkie ciasto z dodatkiem marchewki. Idealne do kawy. Składniki: na ciasto: 3/4 szklanki oleju rzepakowego 4 jajka 1,5 szklanki ciemnego cukru 2 szklanki mąki 2 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 50 g posiekanych orzechów włoskich na krem: 250 g serka mascarpone
Pysznie & PięknieBardzo prosty i pyszny tort. Można płyty bezowe przygotować nawet kilka dni wcześniej. Warto mieć takie płyty bezowe schowane i przygotowane na specjalne okazje. Śmietanę ubić
Kuchnia Pokoleńwersji sprawdzi się doskonale na świątecznym stole, bo jest z rybą, a przy tym wygląda efektownie zarówno w całości jak i w przekroju. Do przygotowania jest prosta, szybka (nie licząc czasu chłodzenia ciasta, ale można je sobie przygotować wcześniej) i oczywiście bardzo smaczna. Smak można wzbogacić, dodając na przykład suszone pomidory czy paprykę. Składniki: Ciasto: 3,5 szkl
Kolorowy PrzepisownikWiśnie zamknięte z orzechami włoskimi w kruchej babeczce! Prosty i zarazem wykwintny deser. Składniki: Ciasto kruche • 300 g mąki pszennej • 150 g masła • 100 g cukru • 3 żółtka • masło do smarowania foremek Nadzienie • kilka łyżek orzechów włoskich • dżem wiśniowy • kilkanaście wiśni wydrylowanych • cukier puder do posypania Wykonanie: • Makę wymieszać z cukrem. • Masło zetrzeć
To co kocham