proste ciasto - 15398 przepisów (strona:274/1027)

Gofry owsiane z truskawkami + film 132

miksujemy do otrzymania konsystencji mąki a następnie wsypujemy do miski. Do płatków wlewamy jogurt, olej oraz miód, dodajemy jajka a także proszek do pieczenia i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto odstawiamy na 10 minut. Na posmarowaną olejem i rozgrzaną płytę gofrownicy wlewamy porcję ciasta i zamykamy górną pokrywę. Gofry pieczemy około 3 do 5 minut. Umyte i osuszone truskawki kroimy

Smakowite Dania
Mini tarty z ciasta francuskiego i kurek 298

Zapraszam na przepyszne, a zarazem proste w przygotowaniu i bardzo szybkie tarty z kurkami. Ja je podałam na obiad, ale równie dobrze może to byc przekaska na imprezę, jeśli podzielimy ciasto nie na 8, a na 16 cześci. Polecam, bo to rozkosz dla kubków smakowych. Składniki: 200 g  kurek 1 prostokątny arkusz ciasta francuskiego 250g 100 g serka

Gosia gotuje
Ciasto z ricottą i rabarbarem 158

Mięciutkie, wilgotne i delikatne. No pyszne po prostu. Mój M. stwierdził, że koniecznie do powtórki i ja zgadzam się z nim w 100%. A samo ciasto, poza tym, że smakuje świetnie, jest tak proste i szybkie w przygotowaniu, jak mało które:) Doskonałe w swej kategorii? Dla mnie tak:) Cieszę się, że na niego trafiłam. A gdzie? O tutaj(...)mnie około 3 cm). Do misy miksera wbijamy jajka. Dodajemy cukier, sól, skórkę otartą z cytryny, ricottę oraz olej. Wszystkie składniki miksujemy dokładnie przez chwilę, aż do otrzymania ciasta o jednolitej konsystencji. Następnie stopniowo dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę, miksujemy na nieco mniejszych obrotach, do połączenia. Na koniec do ciasta wkładamy kawałki rabarbaru, mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy

Smaki Na Talerzu
Baklawa migdałowo-rabarbarowa 136

wyszła naprawdę smaczna, rozpadała się przy krojeniu i wyjmowaniu z formy. No i nie doczekała się zdjęć na bloga. Baklawa tak naprawdę jest dość prostym do zrobienia deserem, o ile korzystamy z gotowego ciasta filo (Turczynki oczywiście robią je same) i pamiętamy o kilku podstawowych zasadach. Po pierwsze - na baklawę potrzeba sporo arkuszy ciasta filo, u mnie 20. Jedno

Chilli Czosnek i Oliwa
Flammkuchen. 216

Pycha, pycha, pycha! Właściwie na tym powinien kończyć się opis mojej "ulicznej kuchni". ;) Flammkuchen to placek na bazie ciasta chlebowego z dodatkiem cebuli, boczku i śmietany. Proste, wiejskie danie wywodzące się z Alzacji. Ten cienki placek początkowo służył do sprawdzania temperatury pieca, zanim znalazł się w nim chleb. Zapewne któregoś razu jakaś pomysłowa gospodyni dodała do niego pozostałe(...)łyżki oleju  150 g wędzonego, surowego boczku 2 cebule 200 g śmietany (najlepiej creme fraiche) sól  pieprz Wykonanie: Z mąki, wody, oleju i szczypty soli zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Cebulę obrać i pokroić w piórka, połączyć z boczkiem pokrojonym w paski i śmietaną. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować na cienki

zadanie-gotowanie
Ciasto bananowe bez cukru, bez glutenu 340

glutenu – Wczoraj miałam dodać ten przepis na Małą Cukierenkę w ramach „ Zdrowej Środy ”, ale niestety nie miałam Internetu, jakaś awaria. Więc dzisiaj zapraszam na ciasto z bananami, bez cukru. Wilgotne, nie za słodkie, bardzo proste w przygotowaniu. Ładnie rośnie i jest przyjemnym dodatkiem do kawy, podjadam bez wyrzutów sumienia :). Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto bananowe bez cukru, bez glutenu Składniki: 100g mąki ryżowej 130g mąki gryczanej 130g mąki ziemniaczanej 110g ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 3 bardzo dojrzałe banany (ze skórką o wadze około 460g) 300ml mleka (dowolnego może być roślinne) 100g oleju kokosowego – roztopionego 3 jajka

Mała Cukierenka
Ciasto Kiner Bueno z kremem wafelkowym 1100

smaku przypominające popularny baton Kinder Bueno. Pomysł kiełkował mi w głowie od dawna, z racji sympatii do wspomnianych batoników. Robi się je bardzo szybko: prosty biszkopt, który od razu po ostygnięciu przekładamy kremem a ciasto nie musi odstać swojego w lodówce by dało się je ładnie pokroić. :-) Choć na drugi dzień jest jeszcze pyszniejsze. Serdecznie polecam! Ja zamierzam powtórzyć

Szefowa kuchni
Kurczak z mascarpone i suszonymi pomidorami 1434

Był przepis na szybkie ciasto a dzisiaj pomysł na szybki obiad. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu ale jednocześnie bardzo smaczne i niebanalne. Do tej pory serek mascarpone wykorzystywałam do przygotowywania deserów. W połączeniu z białą czekoladą idealnie sprawdza się jako krem do ciast. Teraz przekonałam się, że równie dobrze smakuje w daniach głównych. Składniki: 500g piersi z kurczaka

Animelka Blog
Koktajl quinoa + rabarbar + banan 197

prosty sposób. wystarczy poddusić rabarbar z odrobiną wody, aż zmięknie, a następnie przestudzić i starannie zblendować. dodaję go później do koktajli, sosów sałatkowych, ciast, albo przerabiam na galaretkę i kisiel. Dzisiaj zrobiłam z nim proste smoothie zdodatkiem quinoy i banana. :) Składniki: 4 łyżki ugotowanej białej quinoy 5 łyżek musu z rabarbaru 1 banan 150 - 200 ml wody Wykonanie

Quinoa Raz!
Paszteciki krucho drożdżowe z kapustą i grzybami 249

Proste przepisy zawsze się cieszą dużą popularnością. Właśnie takiego przepisu szukałam, aby wykorzystać farsz z kapusty i grzybów. Pomysł zaczerpnęłam od Magdy i skorzystałam z komentarzy czytelników różnych blogów. Tak powstał poniższy przepis na paszteciki krucho drożdżowe z kapustą i grzybami.       Składniki na ciasto: - 1 kg mąki pszennej luksusowej (typ 550) + do podsypywania - 35g drożdży instant

mojewypiekiinietylko
Rolada śmietanowo-truskawkowa 312

Rolada śmietanowo-truskawkowa...Truskawkowo-śmietanowy mus otulony płaszczykiem z biszkoptowego ciasta.Słodki wyznacznik sezonu truskawkowego.Pyszna, szybka i prosta.Serdecznie zapraszam! Składniki:3 jaja;2 łyżki białego cukru

Gospodyni Miejska
Tureckie ciasto szpinakowe, Drake's Coffee Cake 422

Przepis na ten efektowny deser znalazłam w sieci (ciasto robi wrażenie na gościach). Przygotowanie jest bardzo proste, pamiętajcie tylko, żeby użyć świeżego szpinaku. Składniki: 3 jaja ¾ szklanki cukru ok. 20 dag świeżego szpinaku 2/3 szklanki oleju lub oliwy 2 łyżki soku z cytryny 2,5 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Na wierzch: 1 opakowanie(...)ilości wychodzi około 1 szklanki) i dokładnie wymieszaj. Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj. Następnie dodaj masę szpinakową i dokładnie wymieszaj. Wylej ciasto do natłuszczonej formy (ja użyłam 20 cm x 20 cm). Piecz ok. 30 minut, sprawdź ciasto wykałaczką. Gdy całkowicie ostygnie, udekoruj masą serową (wymieszany serek z sokiem z cytryny i cukrem

Qlinarnie i Qlinarnie
Śmietankowo cytrynowe lody domowe. Lody bez maszynki i mieszania. 164

maszynki i mieszania. Są naprawdę proste w przygotowaniu i pyszne. Śmietankowo cytrynowe lody smakują idealnie same, jak i w towarzystwie owoców, ciasta lub innych dodatków. Spróbujcie, bo naprawdę warto przygotować domowe lody, a przepis jest prosty. Śmietankowo cytrynowe lody domowe. Lody bez maszynki i mieszania. 2016-04-14 23:56:41 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
KRUCHE CIASTO Z OWOCAMI I KRUSZONKĄ! 224

Proste, smaczne i łatwe w przygotowaniu kruche ciasto. Możecie je zrobić z różnymi sezonowymi owocami. Wierzch ciasta z dużą ilością kruszonki, tak jak lubimy najbardziej! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 4 gałązki rabarbaru (kroimy w kostkę) - szklanka truskawek - 6 łyżek brązowego cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej w/w składniki mieszamy w misce NA CIASTO: -2 szklanki mąki - 2 jajka - 200 g masła

SMYKWKUCHNI
Ciasto z rabarbarem 101

Rozkręcam się z deserami;) Dziś postanowiłam przygotować ciasto z rabarbarem, którym niegdyś zajadałam się w domu. Jest to prawdziwy deser, który wymaga ugniatania ciasta, ubijania piany i pieczenia. Mimo tego jest niezmiernie proste, a smakuje wybornie - słodko - kwaskowe, idealne na gorące dni. Składniki: 500g mąki 6 jajek 200g margaryny 2 szklanki cukru + 2 łyżki 1 saszetka cukru waniliowego(...)łyżeczka proszku do pieczenia 600g rabarbaru Przygotowanie: Umyć i oczyścić rabarbar, pokroić na około centymetrowe kawałki.  Zagnieść ciasto na spód. Do dużej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, 2 łyżki cukru, żółtka i margarynę. Dokładnie wyrobić aż ciasto osiągnie konsystencję kruszonki. Ubić pianę - do naczynia wlać białka, dodać szczyptę soli i zacząć ubijać mikserem, stopniowo dodając cukier

Codzienne Gotowanie