Rosyjskie ciasto śmietanowe jest bardzo proste i efektowne – połączenie klasycznego ciasta drożdżowego ze śmietanowym nadzieniem wygląda i smakuje obłędnie. Wnętrze smetannika smakiem przypomina sernik, a konsystencją – sernik nowojorski lub bardzo gęsty budyń. To pyszny i prosty sposób na to, żeby pospolita, gęsta i kwaśna śmietana błyszczała jak gwiazdy na Soborze Wasyla. To ciasto można przygotować
Karo in the Kitchenkuskus, pęczak, kasze gryczaną i jaglaną, ryż razem z jabłkami itp. można w nim te zrobić doskonałe ciasto, które wielokrotnie przygotowywała na nasze babskie spotkania Panchami (w najbliższym czas poproszę ją o przesłanie przepisu) Obsługa urządzenia jest niezwykle prosta: odmierzoną przy pomocy dołączonej do zestawu miarki odpowiednią dla nas ilość ryżu płuczemy pod bieżącą wodą do czasu
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataProste i bardzo intensywne w smaku ciasto w którym masa budyniowa świetnie łączy się z kruchym spodem, owocami i cudownie przyrumienioną kruszonką :) Zapraszam! Kruche ciasto z brzoskwiniami i budyniem Składniki: -ciasto: 450g mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250g margaryny 1 jajko 2 żółtka łyżka śmietany -dodatkowo: bułka tarta do posypania 4 brzoskwinie
Tagebuch po polskuskładniki umieszczamy w misce, łączymy, mieszamy i wypełniamy formę. Tak powstało i to ciasto. Raz dwa trzy! Ciasto na jedną keksówkę, pachnące wanilią z powidłami. Wspaniałe! Dziś ciasto, łatwe, szybkie i proste z aromatem waniliowym i powidłami. Dla nas idealne w smaku, takie które znika niesamowicie szybko ze stołu, nie tylko do kawy. Po prostu smakujemy cały czas(...)rzadkie nieco mąki. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, można wysmarować tłuszczem i podsypać bułką tartą. Układam ciasto, wyrównuję, piekę w temp. 180 C przez 50-60 minut, przed wyjęciem sprawdzam czy patyczek jest suchy. Piekę bez termoobiegu grzaniem góra plus dół. Proste i smaczne ciasto gotowe
Zasmakuj KuchniNa nadchodzący weekend mamy dla Was super propozycję - grillowane ziemniaczki z boczkiem i doskonałym sosem musztardowym. Potrawa prosta do wykonania, pięknie prezentuje się na stole
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSzarlotka sypana to proste i smaczne ciasto rozpływające się w ustach. Jej przygotowanie jest banalnie proste wystarczy wymieszać wszystkie składniki i równo ułożyć warstwami na przemian z jabłkami. Ciasto znakomicie smakuje na ciepło jak i na zimno, podane z lodami lub bitą śmietaną będzie stanowić wyśmienity deser. Składniki na tortownicę 23 cm : 1 szklanka mąki pszennej1 szklanka cukru
Smakowite DaniaProsty, pyszny i pachnący 3 x P Robimy, szybciutko!!! Co nam trzeba? 2 gałązki rabarbaru 2 średnie jabłuszka łyżka cukru brązowego Na ciasto: odmierzamy szklanką 200ml 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej, kostka masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 3 jajka, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki śmietany 18% tłuszcz do smarowania blachy. na kruszonkę 50 g cukru białego
LatosiowydomProsta w wykonaniu domowa szarlotka. Ciepła upieczoną możemy podać z ulubionymi lodami. Dodatek kokosu i pomarańczy wzbogaca jej smak. Forma 20x32 cm Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 3/4 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g margaryny Mus jabłkowy: 1,5 kg jabłek 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 szklanka cukru 2 pomarańcze 2 łyżki kaszy manny
VioletoweKucharzenieProsta, szybka i wychodzi naprawdę pyszna. Robiłam ją w te Święta. Przepis pochodzi ze zbiorów siostry Anastazji, a od siebie dodałam do ciasta domową kandyzowaną skórkę pomarańczową :) Dzięki skórce b abka wyszła bardzo aromatyczna! Składniki: 50 dag mąki 5 dag świeżych drożdży 3 żółtka 1/2 szklanki oleju 1/4 litra mleka 3 łyżki cukru rodzynki pomarańczowa skórka kandyzowana szczypta soli
Kuchnia domowa AniCiasto z całymi gruszkami, które zawsze się udaje, chyba tak powinnam zatytułować ten post. Jest bardzo proste w wykonaniu, samo ciasto jest puszyste i sprężyste, bardzo aromatyczne dzięki użytym przyprawom, wilgotne i mokre gruszki w połączeniu z ciastem dają niesamowitą przyjemność w konsumpcji. Jesienny aromat zapewniają też orzechy laskowe, które jeszcze bardziej podbijają smak ciacha. Jeśli szukacie(...)blaszki kwadratowej, prostokątnej czy nawet dużych kokilek. Gruszki obierz ze skórki i ułóż na blaszce ogonkami do góry. Ja nie usuwam gniazd nasiennych, po prostu jedząc ciasto zostawiam je na talerzyku -proste! Formę wysmaruj olejem i posyp bułką tartą. Odstaw. Przygotuj dwie miski, do jednej wybij żółtka, do drugiej białka. Białka ubij na sztywną pianę robotem. Do miski
SMYKWKUCHNIZupa dyniowa krem z kukurydzą to kolejna propozycja na jesienne, deszczowe dni. Wykorzystuję każdą okazję, aby w naszej kuchni pojawiły się jakieś kolorowe potrawy, bo szarości
Cztery FajeryTakie prawdziwe, śmietankowe, mega smarowne. Idealne do pajdy świeżego chleba i domowej chałki, posypanej obficie kruszonką. Bez tłuszczów roślinnych i innych zbędnych dodatków jak barwniki, aromaty
Cztery FajeryZapraszam :) Ciasto upiekłam w blaszce o wymiarach 24/ 24 cm. Jeśli chcecie upiec ciasto w dużej blaszce to zróbcie z podwójnej porcji ciasta . Składniki : 2 pełne szklanki mąki 1 kostka margaryny 1 szklanka cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku Do ciasta ciemnego: 1 łyżka kakao gorzkiego 3 łyżki mleka 2 duże jabłka Krem(...)letnią margarynę i wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać mikserem . Ciasto podzielić na 2 połowy. Do jednej dodać łyżkę kakao i 3 łyżki mleka , wymieszać mikserem. Na spód blaszki wykładamy ciasto jasne Na ciasto jasne wykładamy ciasto ciemne . W ciasto ciemne delikatnie wciskamy ćwiarteczki obranych jabłek . Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 35 minut
Sama słodycz i szczypta chiliwyciągnięcie ręki. Bardzo lubię proste, puszyste ciasta z owocami i takie najczęściej piekę w środku tygodnia, bardziej skomplikowane wypieki zostawiam sobie na weekend. Mam teraz mnóstwo pomysłów bo w moim ogrodzie roi się od owoców. Zanim zrealizuję kolejne zapraszam na to puchate ciasto. Jego wykonanie jest bardzo proste i nie powinno sprawić problemu nawet osobie początkującej w kuchni(...)masy z masła dodać przesianą mąkę i sok raz skórkę z cytryny, zmiksować. Delikatnie wmieszać pianę z białek. Na dnie foremki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć połowę jeżyn. Wyłożyć ciasto i resztę owoców, lekko docisnąć. Piec w 180*C około 40 minut, sprawdzając patyczkiem czy jest już upieczone. Przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaRibollita - toskańska zupa z fasoli, którą dziś możemy znaleźć w menu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza, z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata