proste ciasta - 17526 przepisów (strona:106/1169)

Sernik chałwowo-czekoladowy 158

Prosty i bardzo smaczny pieczony sernik. Dwukolorowy i dwusmakowy. Chałwowo-czekoladowy. Pycha :) Do jego przygotowania nie będzie potrzebować zbyt wyszukanych składników. Poniższy sernik nie jest za słodki ani zbyt dominujący w smaku. Jeżeli nie macie pomysłu co słodkiego przygotować na Sylwestra to zachęcam do upieczenia sernika chałwowo-czekoladowego. Składniki na formę do 24 cm*: 1 kg sera trzykrotnie zmielonego(...)płaskie łyżki gorzkiego kakao 100 g chałwy Do miski przełożyć ser, wbić jajka, wsypać cukier, cukier z wanilią, budyń (proszek) oraz przyprawę do sernika. Całość ze sobą zmiksować. Następnie ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokruszoną chałwę i całość ze sobą zmiksować. Natomiast do drugiej części wsypać kakao. Ponownie wymieszać. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wykładać naprzemiennie

Ugotować
W kuchni emigranta... 192

W kuchni emigranta bywa różnie. Najczęściej po jakimś czasie zaczyna się tęsknota za normalnym (czytaj: polskim lub choćby europejskim) jedzeniem.  Zjadłoby się pierogi z jagodami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wolnowar – wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale boicie się zapytać 159

przyrządzanie posiłków, ale jednocześnie zależy im na zdrowej i smacznej kuchni. Wolnowar - czym jest, a czym nie jest  Wolnowar (inaczej „ slow cooker ” albo „ crock pot ”) to bardzo prosty w obsłudze elektryczny garnek, w którym potrawy przyrządzane   są w temperaturze od około 75 do 93°C.   Jego jedynym zadaniem jest powolne podgrzanie umieszczonych w naczyniu składników i utrzymywanie(...)powrocie chcemy zjeść ciepły posiłek, bez tracenia czasu na jego przygotowanie. Opcję „Low” wykorzystuję podczas gotowania rosołów i różnego typu wywarów, zup, potraw z drobiu, gulaszy warzywnych, leczo, powideł, ciast. Panel sterowania w wolnowarze Crock-Pot 5,7 l  ●  Warm - ta opcja służy do podtrzymywania temperatury ugotowanych już potraw. W modelach sterowanych elektronicznie po zakończeniu gotowania crock

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Jak wyczyścić srebrne sztućce 132

Jak wyczyścić srebrną zastawę Jak przechowywać wyroby ze srebra, aby zachowały blask  Kto powinien jeść na srebrnej zastawie Niebawem, w gronie najbliższych nam osób, zasiądziemy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babka pomarańczowo-czekoladowa 202

Prosta babka w klimatach świątecznych. W zasadzie nie ma co się nad nią za dużo rozpisywać. W tym roku nie mam czasu ani siły przygotowywać wymyślnych specjałów. Jedynie o czym marzę, to porządnie wypocząć. A o zbliżających się świętach przypominają mi jedynie piosenki. Zdaję sobie sprawę, że moje słowa daleko odbiegają od radosnej atmosfery wyczekiwania świąt. A może(...)skórkę startą z pomarańczy kilka łyżek soku i 1 łyżkę kandyzowanej skórki z pomarańczy. Całość dokładnie mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Przelewamy do niej gotowe ciasto. Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut (aż do suchego patyczka). Wystudzoną babkę smarujemy polewą i posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową

My simple kitchen
Najlepsze i Najprostsze Wilgotne Ciasto Marmurkowe 501

Klasyczne Ciasto Marmurkowe to wypiek idealny na każdą okazję. Jest dziecinnie proste w przygotowaniu, a jego smak zawsze będzie budził zainteresowanie wśród amatorów klasycznych, nieskomplikowanych ciast. Ciasto marmurkowe z poniższego przepisu wychodzi wilgotne, delikatne i rozpływa się w ustach. Najlepsze i Najprostsze Wilgotne Ciasto Marmurkowe - Składniki (2x forma 12x 20 cm): 1 1/3 szklanki mąki tortowej 1 szklanka

Słodka Strona
Zgrzewarki próżniowe - do czego się przydają 160

Wszyscy doskonale wiemy, że pakowanie próżniowe przedłuża nawet kilkukrotnie trwałość produktów żywnościowych poczynając od mięsa i jego przetworów, poprzez ryby, owoce i warzywa, sery, kawy, przeprawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kulinarne prezenty na Święta 2017 182

firmami, które takie dedykowane upominki wykonują, opierając się na pozytywnych opiniach znalezionych w Internecie, skorzystałam z oferty firmy My Gift DNA Dwa dni temu zamówiłam szklaną paterę do ciast z napisem "To gotują Saudyjskie Wielbłądy" i pendrive dla Pawła. To co widzicie na zdjęciach poniżej to projekty uzgodnione przeze mnie z firmą My Gift DNA, jak wyglądają w rzeczywistości przekonam(...)posiłek po powrocie z pracy. Od ponad czterech lat używam wolnowarów firmy Crock-Pot i w mojej opinii jest to sprzęt, który zasługuje na kulinarnego Nobla. Działa w myśl prostej zasady - włóż wszystkie składniki - włącz wolnowar - idź do pracy, na spacer, do fryzjera albo rób to na co  masz ochotę - po skończeniu swoich zajęć nałóż sobie na talerz

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto korzenne 135

Ciasto korzenne  Ciasto korzenne, to jest jedno z moich ulubionych ciast, ponieważ uwielbiam wszystko co w sobie ma przyprawę korzenną (naprawdę wszystko!). Jest to bardzo proste w przygotowaniu ciasto, ale jakie pyszne, że aż trudno opisać słowami. Puszyste, w miarę słodkie, niesamowicie pachnące domową przyprawą korzenną. Jest po prostu idealne!  Jeżeli nie lubicie przypraw korzennych to polecam

Kuchnia Łukasza
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 219

Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 163

Czasy są takie, że należy szukać jakiegoś ciekawego i inspirującego zajęcia, które zapewni Wam sławę i pieniądze. Podczas sesji „ półliterackiej ” wymyśliłem własnogłownie jak zaistnieć w świecie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kawa po turecku 107

Kawa po turecku - czarna jak noc, gorąca jak piekło, słodka jak miłość Kawa po turecku parzona jest w niezmienny sposób od ponad 500 lat. Bez kawy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Patelnia tytanowa - czy warto kupić 121

Patelnia tytanowa - czy warto kupić jak wybrać najlepszą patelnię Nieczęsto zdarza mi się polecać na blogu naczynia kuchenne, jeśli już to koncentruję się na małym i

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Karp wigilijny smażony i pieczony w piekarniku 136

Karp wigilijny smażony i pieczony w piekarniku  dania rybne na Wigilię Karp wigilijny smażony i pieczony w piekarniku podany z musem chrzanowym to jedno z

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ognisty cydr ziołowy syrop na przeziębienie 106

Ognisty cydr ziołowy syrop  przeziębienie i podniesienie odporności Co to jest ognisty cydr Ognisty cydr czyli oxymel to naturalny syrop na przeziębienie, grypę i podniesienie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Proponowane wyszukiwania