Tradycyjne pikle z arbuza czyli gotuję nie marnuję w praktyce Tradycyjne pikle z arbuza są wspaniałym dodatkiem do wszelkich pieczonych i grillowanych mięs. Słodko-kwaśne i
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLemoniada cytrynowa z miętą limonką i imbirem wspomaga odchudzanie To doskonały napój na powracającą właśnie do Polski falę upałów. Lemoniada cytrynowa z miętą limonką i imbirem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataO niezwykłych właściwościach pobudzających kawy wiedzą chyba wszyscy. Nie każdy jednak wie, że kawa może być wykorzystywana nie tylko jako eliksir życia o poranku. Dzięki swoim
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKonfitura z arbuza i galaretka z arbuza - egzotyka w słoikach Konfitury z arbuza lub galaretkę z arbuza można zrobić w dwóch wariantach - z miąższu lub z
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataGrillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo - hit sezonu grillowego Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo, obłędna w smaku, chrupiąca, podana w formie sałatki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWiśniak na rumie najlepszy wiśniowy trunek Wiśniak na rumie wyróżnia się na tle innych wiśniowych alkoholi pięknym ciemnoczerwonym kolorem i charakterystycznym smakiem. Jego największą wadą jest
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataUwielbiam pierogi z kapustą, mimo, że są trochę czasochłonne. Za ich przygotowanie najczęściej zabieram się wtedy, gdy po zrobieniu gołąbków (na przykład takich: klik) zostaje mi
Via GustoKonfitura z wiśni z cynamonem i goździkami, najpiękniejszy smak lata zamknięty w słoikach. Konfitura wiśniowa z cynamonem i goździkami to produkt, którego nie może zabraknąć na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWegańskie lody z awokado czyli lody guacamole Pyszne, domowe wegańskie lody z awokado z dodatkiem soku z limonki można zrobić dosłownie w kilka chwil i to
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCiasto balowe – pyszne, proste i słodkie ciasto, które przypadnie na pewno wszystkim wielbicielom masy krówkowej. Ciasto to najlepiej przygotować dzień wcześniej wieczorem i na noc pozostawić w lodówce, by herbatniki i krakersy zmiękły. Ciasto balowe bardzo przypomina ciasto 3 bit na biszkopcie . Jeśli wolicie ciasta bez pieczenia to gorąco polecam ten przepis: ciasto 3 bit bez pieczenia
Kulinarne PrzebojeMłoda kapusta z pomidorami i koperkiem to jedno z naszych ulubionych dań i podobnie jak gołąbki z kaszą lub ryżem czy chłodnik z botwiny , klasyka kuchni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKawa to produkt, który gości w naszym życiu niemal każdego dnia, a wiele osób nie wyobraża sobie bez niej poranka. Niesamowite właściwości i niepowtarzalny smak sprawiają
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataProsty jabłecznik z cynamonem. Dziś zapraszam Was na pyszne i naprawdę proste w przygotowaniu ciasto. W sezonie, gdy jabłek mamy pod dostatkiem, po prostu nie może zabraknąć na stole takiego wypieku. Dzisiejszy jabłecznik upiekłam na wizytę mojej rodziny. Moja siostra bardzo lubi takie ciasta. Nie ma jak domowy jabłecznik pachnący cynamonem i filiżanka wyśmienitej kawy. Zgodzicie się? Dziś
Słodkie okruszkiOd wielu lat kuchnia japońska ma w Polsce liczne grono wielbicieli. Zaliczana do grona najzdrowszych kuchni świata fascynuje bogactwem smaków i aromatów. Japoński kucharz jest nie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataUwielbiam pierogi z kapustą, mimo, że są trochę czasochłonne. Za ich przygotowanie najczęściej zabieram się wtedy, gdy po zrobieniu gołąbków (na przykład takich: klik) zostaje mi
Via Gusto