Zdrowe, smaczne i estetyczne posiłki zamknięte w pudełku, które możemy zabrać ze sobą do pracy, szkoły lub na wycieczkę to marzenie każdego. Teraz ich przygotowanie będzie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLeczo wegańskie z selerem naciowym jest kolejnym przykładem kuchni zero waste - jedynego z nielicznych kulinarnych trendów ostatnich lat, któremu poddaję się bez wahania. Wykorzystując resztki tego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKurczak jaki jest, każdy widzi - chciałoby się powiedzieć parafrazując słowa Benedykta Chmielowskiego. I jest to w 100% prawda - kurczaki widzimy niemal na każdym stoisku z mięsem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDeser tiramisu w pucharkach - najlepszy przepis Deser tiramisu w pucharkach należy w mojej opinii do najprostszych do przygotowania włoskich deserów. Warstwa namoczonych w kawie biszkoptów przykryta
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataJesień tuż-tuż i jesienne humory, smutki i przygnębienia niestety również są coraz bliżej. Oczywiście objadanie się to nie jest dobry pomysł na poprawienie sobie humoru
KulinarneImpresje.plJak suszyć śliwki węgierki w piekarniku Suszone śliwki węgierki, to wspaniały, aromatyczny dodatek do wielu dań kuchni polskiej i międzynarodowej. Ususzone samodzielnie w piekarniku lub suszarce
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCynamonowe bułeczki cinnamon rolls - doskonałe na każdą okazję Cynamonowe bułeczki cinnamon rolls, którym nikt się nie oprze to świetna propozycja na zbliżające się chłodniejsze dni lub
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataCiastka orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami - smak dzieciństwa Ciastka orzeszki z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi przypominają mi czasy dzieciństwa. To takie moje comfort food
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataKorzenne powidła śliwkowe z migdałami do naleśników, gofrów, lodów do jogurtu, musli i nocnej owsianki do wszystkiego, co tylko sobie zamarzycie. Korzenne powidła śliwkowe z migdałami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataNaleśniki z mąki gryczanej i ryżowej z poniższego przepisu przygotowywaliśmy podczas Warsztatów z Gwiazdą, które prowadzili Ewa Szabatin i Rafał Maserak. Ps.Tym razem przepis nie został
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataBardzo proste i pyszne ciasto. Myślę że można również spróbować zrobić to ciasto z innymi owocami. Wykonanie ciasta – masło utrzeć z cukrem na puch. Następnie dodawać po jednym jajku i zawsze dokładnie wymieszać. Czekoladę zetrzeć na tarce lub posiekać bardzo drobno nożem. Do masy maślanej dodać kakao, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, płatki owsiane, cynamon, mleko, mąkę
Kuchnia PokoleńJak woda do kawy? Pewnie niewiele osób, z wyjątkiem zawodowych baristów, zastanawia się nad tym, jaką wodą zaparzać kawę, pomimo, że poranna lub popołudniowa "mała
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataTradycyjne powidła śliwkowe z węgierek - jak u babci Tradycyjne powidła śliwkowe wymagają sporo cierpliwości, której często niestety mi brakuje, ale warto poświęcić czas na ich przygotowanie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataZa nami kolejna, jedenasta już edycja "Warsztatów z Gwiazdą" organizowanych przez portal All About Life. To niesamowite, pełnej pozytywnej energii, wydarzenie znalazło już stałe miejsce na
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSałatkę z arbuzem, serem pleśniowym Lazur i owocami tropikalnymi przygotowywaliśmy podczas Warsztatów z Gwiazdą, których bohaterami byli tym razem Ewa Szabatin i Rafał Maserak. To właśnie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata