potrawy z kurczaka - 4412 przepisów (strona:209/295)

Kotlety mielone z żółciaka siarkowego 193

Poszliśmy na spacer na łąkę a na pniu tuż przy ścieżce ten piękny okaz młodego żółciaka siarkowego spotkaliśmy. Obiad na dwa dni sam wprosił się na

Moje Małe Czarowanie
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 2 144

podróży zapamiętujemy najczęściej piękne krajobrazy i zabytki, długo również pozostają w naszej pamięci smaki potraw, które jedliśmy. W artykule "Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 1" , przedstawiłam dania z ryb i owoców morza, w tej części zaś, będzie trochę mięsa, z którym Japonia nie jest wcale kojarzona. Podróż mego Syna do Japonii i podzielenie się ze mną wrażeniami(...)Kwitnącej Wiśni, jeśli chodzi o jedzenie, kojarzyłam raczej tylko z sushi.  Japończycy oprócz ryb uwielbiają również mięso, przecież najdroższa wołowina pochodzi z japońskich krów rasy Wagyu, a popularną potrawą z tej kuchni jest zupa ramen, przygotowywana na wywarze z kości i właśnie z dodatkiem mięsa. Zobaczcie mały wycinek tego, co można zjeść z mięsa, podróżując po Japonii

Kuchcik gotuje
Żabie udka w sosie śmietanowo - pomidorowym 198

Długo nosiłam się z zamiarem spróbowania udek żabich ale ciągle coś mi stawało na drodze, najszybciej blokada w głowie. Zdarzyło się w końcu ze zakupiłam żabie

Moje Małe Czarowanie
Potrawka z kurczaka z makaronem kolorowym fusilli i warzywami 130

Pyszny pomysł na szybki i smaczny obiad z jednej patelni. Robi się naprawdę łatwo, a składniki są łatwo dostępne. Ja przygotowałam już 2 razy w zaledwie

Kolorowy Przepisownik
Marqués de Castilla – wina na lato. 104

słabej jakości. Tu bardzo miła niespodzianka. Wino ma dość intensywny aromat (gruszka, liczi, owoce cytrusowe). Jest pełne i dość mineralne. Przyjazne. Pić zdecydowanie schłodzone do owoców morza, sałatek, kurczaka w lekkich sosach.    Marques de Castilla Sauvignon Blanc Chardonnay Blend dwóch popularnych szczepów. Efekt to aromatyczne, sympatyczne nieskomplikowane wino. Pachnie cytrusami, morelami agrestem. Jest świeże i soczyste z lekką(...)posiada intensywny owocowy aromat, pachnie wiśniami i truskawkami. Ma przyjemną kwasowość. Jest dobrze zrównoważone i eleganckie Można pić samo ( schłodzone do 7-8 ° C) ale również z owocami morza, potrawami z ryżem i makaronem, sałatkami,      Na koniec wino czerwone. Marques de Castilla Tempranillo-Syrah-Merlot (70% Tempranillo, 15% Syrah i 15% Merlot ). Wino aromatyczne , wyczuwalne aromaty

królestwo garów
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 146

łatwe i szybkie danie z wykorzystaniem miesa i warzyw z rosołu Składniki: 200gr. spaghetti kilka kulek z kurczaka- u mnie mięso z rosołu ,kurczak i wołowina 2 ząbki czosnku 200 ml sosu pomidorowego 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu oliwa z oliwek sól i pieprz Wykonanie Ugotować spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu w osolonej wodzie. Na rozgrzanej(...)pietruszkę i dodać do patelni z sosem i kotlecikami, kontynuować gotowanie przez 4 minuty. Ugotowany makaron wyłożyć na talerze ,dodać sos z kotlecikami :)) Sauté (fr. sauter - skakać) – metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb, wątroby bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą, pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie

w mojej kuchni
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 160

łatwe i szybkie danie z wykorzystaniem miesa i warzyw z rosołu Składniki: 200gr. spaghetti kilka kulek z kurczaka- u mnie mięso z rosołu ,kurczak i wołowina 2 ząbki czosnku 200 ml sosu pomidorowego 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu oliwa z oliwek sól i pieprz Wykonanie Ugotować spaghetti zgodnie z zaleceniami na opakowaniu w osolonej wodzie. Na rozgrzanej(...)pietruszkę i dodać do patelni z sosem i kotlecikami, kontynuować gotowanie przez 4 minuty. Ugotowany makaron wyłożyć na talerze ,dodać sos z kotlecikami :)) Sauté (fr. sauter - skakać) – metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb, wątroby bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą, pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie

mojej kuchni
Przepisy na jajka i sałatki wielkanocne 18565

królują jajka oraz sałatki. Poniżej prezentuje kilka moich propozycji na pyszne jajka faszerowane i sałatki wielkanocne. Aby wejść w przepis należy kliknąć w napis PRZEPIS TUTAJ lub w zdjęcie potrawy. Zapraszam!     *** Kolorowe jajeczka faszerowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Jajka smażone w skorupkach PRZEPIS TUTAJ *** *** Wielkanocne jajka faszerowane PRZEPIS TUTAJ *** *** Jajka z warzywami i sosem chrzanowym zawijane w szynce PRZEPIS(...)polana PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka brokułowa z szynką i jajkiem PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka w muszlach makaronowych PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka hawajska PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka z tuńczyka PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka z wędzonym kurczakiem i makaronem ryżowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Warstwowa sałatka brokułowa PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka wiosenna PRZEPIS TUTAJ *** *** Sałatka z tortellini PRZEPIS TUTAJ ***   POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
Zboczone piersi z kurczaka w sosie 91

boczku wędzonego surowego 400 ml śmietanki 30% 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego Papryka ostra (przyprawa) Czosnek granulowany 15 śliwek kalifornijskich 5 ząbków czosnku Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka dokładnie myjemy i nacinamy w nich kieszonki, tak aby wsadzić do każdej z nich po 3 śliwki wraz z wyciśniętym jednym ząbkiem czosnku. Panierujemy w ostrej papryce o czosnku granulowanym(...)rozmarynu. Dusimy całość ok. 5 minut. Po tym czasie dodajemy do wszystkiego pieczarki pokrojone w cieniutkie plasterki i dusimy 30 minut na małym ogniu pod przykryciem, po tym czasie potrawa jest gotowa do spożycia. Można podawać z Gorzką sałatką Smacznego

ClauditteMissCooking
Zupa czeska - kulajda 199

oryginalności. Kraj będący przez setki lat pod wpływem Austro- Węgier , a po II wojnie światowej połączony ze Słowacją , posiada wszystkie znamiona tych państw. Trzeba jednak zaznaczyć, że większość potraw jest raczej tłusta i ciężka , dlatego ja dzisiaj przygotowałam lżejszą wersję kulajdy. Zamiast kości wieprzowych użyłam rosołu drobiowego, na którym zrobiłam zupę. Zrezygnowałam również z mąki, którą zastąpiłam 12 % śmietaną(...)marchewka 1 pietruszka  1 por  ziele angielskie ( 2-3 ziarenka ) sól, pieprz , majeranek 2 łyżki sosu sojowego  ugotowane i obrane ze skóry 1  udko z kurczaka  Sposób przyrządzenia:  Ziemniaki i włoszczyznę oczyścić, pokroić w kosteczkę ugotować w rosole. Pieczarki, cebulę obrać i pokroić w paski, zeszklić na maśle. Dodać liścia laurowego i ziele angielskie

pieprzny smaczek
Menu na tydzień – zawsze jest pora na kalafiora 138

selera naciowego. Lista zakupów (ilość dla dwóch osób, które sporo jedzą, ale pamiętajcie – można mrozić): Polędwica z dorsza 500 g Mięso mielone wołowe 0,5 kg Skrzydełka z kurczaka 1,5 kg Filet z kaczki 0,2 kg Kasza gryczana Drobny makaron Jajko Masło Koncentrat pomidorowy Biała fasolka w puszce 2 kalafiory 1 kalarepa 1 biała rzepa 1 cukinia(...)poniedziałek, i zupy minestrone na czwartek, filet z kaczki na wtorek i shepard’s pie na środę. Polecamy jak zawsze ten sposób gotowania: ekonomiczny, ergonomiczny i wydajny. Część potraw zamroziliśmy: zupę minestrone i cześć zapiekanki pasterskiej. Tylko jedno danie w całości zrobiliśmy w tygodniu – piątkowe gołąbki z dorszem, przygotowane dzień wcześniej w czwartkowy wieczór. W tym samym

Niedzielny kucharz
Sałatka z bobem, kurczakiem i ziemniakami 100

Zakupiłam ziemniaczki, małe jak orzeszki, które idealnie nadają się do sałatek. W głowie od razu powstał pomysł na tą sałatkę, tym bardziej że w lodówce czekał

Moje Małe Czarowanie
Świateczny pasztet zapiekany. 191

Nigdy jeszcze nie robiłam zapiekanego pasztetu. Poczytałam, poszperałam  trochę i oto jest. Podobno dobry pasztet musi być tłusty. Ja wybrałam różne mięsa niekoniecznie bardzo tłuste

Kuchnia Beaty
Skrzydełka w zalewie octowej 106

wersji solo lub z ulubionymi sałatkami. Nadają się również jako dodatek do dania głównego. Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą się podgrzać. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta Dodatkowo:  olej Zalewa: 3 szklanek wody 1/2 szklanki octu 2 łyżki ketchupu 1,5 łyżki(...)Następnie całość przełożyć do miski i zalać gorącą zalewą. (Wszystkie składniki zalewy wymieszać i zagotować - z cebulą pokrojoną w talarki oraz posiekanym czosnkiem.) Po ostudzeniu całość włożyć do lodówki. Potrawę przygotować minimum dzień wcześniej (najlepiej dwa), ponieważ wtedy skrzydełka nabiorą wyraźnego smaku

Di gotuje
Zapiekanka pasterska, czyli sposób na warzywa z rosołu 339

jarzynową? My wolimy wyczarować z nich pożywny, zdrowy pełnowartościowy obiad. Oto zapiekanka pasterska. Przez cały tydzień pokazywaliśmy Wam nasze ulubione przepisy na wykorzystanie resztek z kurczaka. M.in. makaron z kurczakiem w karmelu wietnamskim – patent na to, żeby udko z rosołu zamienić w coś pysznego. Teraz pora na warzywa z rosołu. Jednym z naszych ulubionych sposobów ponownego przetworzenia ugootwanej(...)klasykiem, choć o rosyjskich korzeniach) to może pora na małą odmianę? Stara, dobra, ale czy jedyna? Sałatka jarzynowa to temat rzeka – wdzięczny przedmiot przekomarzań o prawdziwy skład i potrawa „must have” w święta (coś jak „Kevin sam w domu” w Polsacie). To również symbol pewniej epoki w kuchni polskiej, jedno z nielicznych kolorowych dań

Niedzielny kucharz