Sycące i rozgrzewające danie jednogarnkowe. Można podawać z ugotowanym ryżem. Składniki -2 szkl. ciecierzycy -3 cebule -4 ząbki czosnku -1 puszka pomidorów w zalewie -1
Zielona KuchniaLeczo jest węgierską potrawą przygotowywaną na smalcu i z dodatkiem słoniny. Często podawane jest jako dodatek do dania mięsnego. Osobiście wolę jego lżejszą wersję i traktuję
Zielona KuchniaDania jednogarnkowe ostatnio goszczą u mnie stosunkowo często. Tym razem przyszła pora na gulasz wieprzowy. Przepis nieco odbiega od tradycyjnego przygotowania tej potrawy, ale mięso wychodzi
Zielona KuchniaKolejna odsłona duszonego mięsa w sosie. Bardzo soczyste i delikatne w smaku. Idealne do ziemniaków czy klusek śląskich. Składniki -600 g wieprzowiny -3 łyżki oleju
Zielona KuchniaMiało być curry z kalafiora, ale wyszło troszkę inaczej. Do kalafiora dołączył bób i miał zastąpić ciecierzycę. Potem poszło już wszystko. Trochę ciecierzycy, trochę papai. Doprawione
KucharzycaPyszne i zarazem zdrowe danie na bazie kurczaka z dodatkiem ananasa i lekko wyczuwalnego smaku curry. Gdy nie mamy czasu , a żołądek domaga się czegoś gorącego
Różne smaki w kuchniMięso z indyka, w ogóle drób, często uważany jest za mięso nudne. Warto przygotować je w nieco nietypowy sposób, który z pewnością będzie ciekawą alternatywą dla
MarcinChefwołowy gulasz Nowy rok powitał nas mrozem, dlatego dziś proponuje rozgrzać się posiłkiem wykonanym z
Miód i pieprzgulasz z łopatki Za oknem pogoda pod psem. Dlatego nie powinno nikogo
Miód i pieprzZachęcam do wypróbowania tego dania, bardzo smaczne. Polecam. Piersi kurze umyć i osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem,papryką ostrą i słodką. Na patelni rozgrzać olej i
Kuchnia Pokoleństrogonow z polędwiczką Mięso wołowe nigdy nie należało do najtańszych, lecz to co wyprawia się za jego cenami od pewnego czasu
Miód i pieprzJuż nie wiem jak mam pisać, znowu pycha ??? Nic innego nie mogę powiedzieć, ponieważ to jest naprawdę dobre. Przygotowanie niezwykle proste, a smak super. Piersi indycze
Kuchnia PokoleńDuszona wołowina z dynią to skądinąd znana potrawa, występująca w pewnym wachlarzu szczegółowych odmian. Jest z pewnością atrakcyjnym i pożywnym daniem, nie tylko na jesień – można
Kulinarna PokusaPyszne, proste, szybkie i lekkie :) Takie właśnie jest to danie. Jeśli lubicie orientalne smaki to z pewnością jest to idealna propozycja na obiad :) Kawałki kurczaka i
DefinicjaSmakuW podrobowym szaleństwie spróbowałam tym razem czegoś innego. Zamiast klasycznego gulaszu z serc drobiowych, wybrałam uduszenie połówek tych wieprzowych w sosie z czerwonym winem. Wyszło przepysznie
Kuchenna Kontrrewolucya