końcu na słodko ;) A tu kilka ostatnich propozycji z jej udziałem ;) sałatka z kaszy jęczmiennej, z pieczonym indykiem, fasolą czerwoną, camembertem i orzeszkami ziemnymi, podana na rukoli potrawka z kurczaka zaprawiona kremówką, z marchewką i groszkiem; kasza jęczmienna kurczak w sosie dyniowo-śmietanowym z pieczarkami; kasza jęczmienna (Kurczaka w ten sposób robiłam już kilka razy i nadal
More food, love and dreamsŚwięta przeminęły...pomału zjadamy to co zostało, aby dziś nie stać długo w kuchni, a zrobić pyszny obiad proponuję taką potrawkę z kurczaka na zielono z cukinią. Szybko, smacznie i pożywnie Składniki: 2 szkl makaronu świderki orkiszowe Makarony Polskie 40 dag piersi z kurczaka 1 cukinia pęczek koperku szklanka śmietany 12% szklanka bulionu sól,pieprz słodka papryka ew.ulubione
Z Majeczką w kuchniPrzedstawiam Wam dzisiaj danie na które skusi się zarówno amator nowości jak również miłośnik potraw mięsnych. Będzie to smaczna potrawka z kurczakiem oliwkami i porem w sosie śmietanowym. Danie nie wymagające specjalnych umiejętności kulinarnych, sycące i bardzo proste w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podane z ryżem lub ziemniakami . składniki na 3 porcje 60 dag piersi z kurczaka garść czarnych oliwek
Smakowite DaniaWitam marcowo i zapraszam na kolejne błyskawiczne danie obiadowe. Potrawka z kurczaka z porem i marchewką.... to takie troszkę danie z dzieciństwa... jak obiadek z przedszkola, czy stołówki szkolnej. U mnie delikatnie zmodyfikowane , zamiast gotowanego kurczaka... podsmażone piersi... do marchewki dodana duża ilość pora.... powstało bardzo aromatyczne i smaczne danie. Polecam :) Składniki: - piersi z kurczaka 2 pojedyncze ( lub jedna podwójna
Kuchnia z widokiem na ogródziółka na przeziębienie.. Eh.. Jeszcze tylko podam coś na blogowy obiad i zakopię się w łóżku.. Trzeba wyleżeć.. Dzisiaj moja ulubiona potrawa obiadowa czyli kurczak w potrawce. Składniki 3 kurze ćwiartki lub inna część mięsa z kury (ok. 1 kg) 1 puszka pomidorów krojonych Woda na wywar, Sól , pieprz, listek laurowy, majeranek i inne
Na słodko lub wytrawniemniejszym ogniu bez przykrycia dodać warzywa, ziele i liście - pod koniec gotowania wsypać vegetą do smaku przyprawić pieprzem i maggi szponder mielę do farszu na pierogi a z kurczaka robię potrawkę do ryżu makaron "zacierki" ugotowany odlać na sito rosołek podać z marchewką, makaronem i natka pietruszki........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgotowanego kurczaka z rosołu ( lub innej zupy gotowanej na kurczaku ).Oczywiście można je po prostu włożyć do zupy , dać komuś do zjedzenia w ramach dojadania lub najprościej - zrobić kurczaka w potrawce . Tylko ile można w kółko tak samo ? ,, Drobnicę" - czyli obrane od kości strzępki przerabiam na farsz na pierogi , krokiety itp. Większe -panierowałam i obsmażałam. Te są czymś pomiędzy
Buniabaje w kuchniPotrawka z fasolką i kurczakiem Bardzo prosta do przygotowania potrawka, odmiana fasolki po bretońsku. Warto wypróbować zawsze jakaś odmiana zwykłego tradycyjnego dania. 7 porcji 60 minut czas przygotowania Składniki: · 1 podwójny filet z kurczaka · ½ kg fasoli Jaś · 1 papryka czerwona
Kulinarna ChwilaPotrawę z kurczaka jada się w moim domu bardzo rzadko. Ba! Nie jada się wcale! Ostatni raz jadłam ją bowiem w szkolnej stołówce, czyli baaaardzo dawno temu. Pamiętam, że było to jedno z tych dań, na które czekałam. Delikatne mięso z kurczaka w pysznym białym sosie. Postanowiłam spróbować przygotować taką potrawę w domu. Całość przygotowałam bardzo szybko(...)wyszło smacznie, to jednak nie był to ten smak, jaki pamiętam. Jeśli macie fajny przepis na taką potrawkę, podeślijcie mi na adres ewa@smakinatalerzu.pl. Chętnie przetestuję każdy, w poszukiwaniu smaków dzieciństwa mięso z rosołu (u mnie 3 udka i pojedynczy filet z kurczaka) 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem 2 łyżki masła 2-3 łyżki mąki pszennej 4 szkl. bulionu
Smaki Na Talerzupracowało, jeśli chodzi o jego strukturę. Własnie ta struktura dała mu na Wyspach Brytyjskich przydomek chicken in the woods, bo jego miąższ przypomina mięso kurczaka. Jako, że trafiłem taki ostatnio postanowiłem przygotować z niego potrawkę, gdyż potrawki mają to do siebie, że przygotowuje(...)się je z mięs białych np. drób, królik czy krokodyl przy czym to ostatnie w świetle polskiego prawa nie jest mięsem :) No to skoro to też smakuje jak kurczak, to na potrawkę się nada. Doszły mnie słuchy, że nie wolno zbierać tego grzyba z cisów, co z jednej strony jest logiczne, bo na przykład taka pestka owocu cisu, mimo przepysznego
Kryzysowa Książka KucharskaJest to potrawka z nutą orientu. Jest sycąca i lekka. Fasolka jest chrupiąca, a kurczak soczysty. Sezam i sos sojowy nadają charakterystycznego smaku, dzięki czemu potrawka nie jest mdła. To danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, więc dla zapracowanych jest to idealne rozwiązanie. Pycha :) Składniki: Dla 3-4 osób: 2 filety z kurczaka 300 gram fasolki szparagowej(...)olej i wrzucić fasolkę. Tak podsmażyć, aż fasolka lekko się zarumieni. 3. Do fasolki dodać mięso. Wymieszać i wlać bulion, energicznie mieszając. Gotować do 10 min., aż kurczak zmięknie. Na koniec potrawkę posypać posiekanym szczypiorkiem. RADA! Podawać z ryżem
Kuchnia PaulettesPyszna potrawka z piersi kurczaka i cieciorki w aromatycznym sosie pomidorowym, danie doskonale smakuje z makaronem. Również możemy je podać z ryżem. Składniki: 0,5 kilograma piersi z kurczaka 1 puszka cieciorki 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 litra przecieru pomidorowego 1 łyżeczka suszonej bazylii Sól do smaku Pieprz czarny mielony Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Sposób
Bajeczna KuchniaLekka potrawka na bazie dzikiego ryżu, aromatycznego, wyraźnie przyprawionego fileta z kurczaka, zielonego groszku, kukurydzy oraz chrupiącego brokułu i prażonych orzeszków. Składniki: 450g fileta z kurczaka 500g brokułu 150g makaronu ryżowego 1 puszka mieszanki warzywnej: kukurydzy z groszkiem 60g ziemnych orzeszków 60 startego żółtego sera 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku suszony tymianek przyprawa do kurczaka sól pieprz 3 łyżki
Szalona Kuchnia EwelinyNiesamowicie pachnąca, pożywna i zdrowa potrawka zwarzywna z kurczakiem pieczonym lub gotowanym. Można zjeść od razu, ale świetnie smakuje też po odgrzaniu, dlatego doskonale nadaje się do pracy. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Marokański gulasz to kolejny na naszym blogu przepis na wykorzystanie resztek pieczonego mięsa: z kurczaka, indyka, czy wołowiny. Pieczyste w towarzystwie pachnącego korzennymi przyprawami i Orientem(...)Dodaj pomidory z puszki (wcześniej możesz je pokroić na mniejsze kawałki), a chwilę później bulion. Podkręć temperaturę, żeby potrawka zagotowała się, po czym zmniejsz ogień i na wolnym ogniu, pod przykryciem gotuj około 15 minut. Krok 3 Pokrój drobno natkę, kurczaka porwij rękami lub posiekaj w mniejsze kęsy. Dodaj do gulaszu. Dopraw solą i pieprzem. Wyciśnij sok z cytryny. Zamieszaj
Niedzielny kucharz