być na cieście francuskim, kruchym, mój jest w wersji light - bez dodatku mąki. Szybkie , lekkie a zarazem bardzo pożywne i smaczne danie. Polecam w wersji z kozim serem i pomidorkami koktajlowymi - pychotka :-)SKŁADNIKI:-4 jajka-200ml kremówki-serek kozi ( może być roladka lub miękki twarożek)-250g pomidorków koktajlowych-tymianek ( świeży lub suszony)-sól i pieprz do smakuJajka roztrzepać , dodać
Smaczne Zdrowepropozycja na śniadanie, lunch lub kolację - bardzo Wam polecam, jeśli lubicie takie smaki :) SKŁADNIKI (na 1 porcję - 250 kcal) 5 sztuk zielonych szparagów 1 duża garść rukoli 1 garść pomidorków koktajlowych (100 g) 1 jajko ugotowane na twardo 3 plasterki szynki parmeńskiej 1 łyżeczka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce. Kroimy
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: 100 g makaronu ryżowego 10 szt krewetek ogórek zielony pomidorki koktajlowe pół szklanki kiełków fasoli Mung mięta Sos: 1/3 szklanki octu ryżowego 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka startego imbiru pół łyżki sosu sojowego Makaron ryżowy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, po ugotowaniu pociąć na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić na połówki, ogórki
Moja Galeria Smakurazem mamy dla Was coś lekkiego i szybkiego do zrobienia – sałatkę z tuńczykiem, pomidorkami i jajkiem Składniki: - 180 g mix sałat - 12 sztuk pomidorków koktajlowych - 4 jajka - 1 słoiczek filetów z tuńczyka w oliwie (300 g) - 1 łyżka oliwy - 1 łyżka octu balsamicznego - pieprz, sól Składniki dla 2 osób. Mix sałat myjemy, odsączamy na ręczniku papierowym lub durszlaku. Pomidorki
Kuchenne WariacjeSzybka w przygotowaniu sałatka z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi i świeżymi ziołami to moja propozycja na lunch lub lekką kolację. Świeże zioła użyte do sałatki to bazylia, oregano i tymianek. Polecam. The post Sałatka z mozzarellą, pomidorkami i ziołami appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjadzięki temu nie musimy zagniatać ciasta i oszczędzamy czas. Idealna na kolację! Składniki: ok. 250 g krakersów 120 g masła 1/2 brokułu 100 g łososia wędzonego 5-6 pomidorków koktajlowych 1 kulka sera mozzarella 250 ml śmietany 30% 4 jajka natka pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Masło rozpuszczamy. Krakersy mielimy na miałko. Bierzemy jedno jajko i oddzielamy białko od żółtka(...)wylepiamy formę do tarty i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 min. Brokuła myjemy, rozdzielamy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Mozzarellę odcedzamy z zalewy i kroimy w kostkę, a wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki. Na podpieczonym spodzie z krakersów układamy kawałki łososia
Kuchnia MagdaLenysałatki warzywne, mięsne, z makaronem, kaszą lub ryżem. Przyrządzić je z konserwowych warzyw, świeżych, pieczonych. Dziś sałatka z pomidorkami, czerwoną fasolą i pleśniowym serem Lazur. Składniki: kilkanaście pomidorków koktajlowych 90 g sera pleśniowego błękitnego Lazur 1 mniejsza cebula 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki sól, pieprz oliwa do polania Przygotowanie: Pomidorki kroję w talarki, cebulę drobniutko. W misce łączę wszystkie
Zasmakuj KuchniPyszna, lekka sałatka z awokado :) Samo zdrowie - polecam :) SKŁADNIKI 2 garście mieszanki sałat z rukolą 4 jajka ugotowane na twardo 1 dojrzałe awokado 2 garście pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli kiełki rzodkiewki łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Sałaty myjemy i przekładamy do miski. Pomidorki przekrawamy na połówki. Awokado obieramy
Moje Kuchenne RewelacjeDorzuciłyśmy do niego to co było w lodówce i wyszła Wielka Pychota! Omomom!! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 10 minut Składniki: Opakowanie mix sałat Opakowanie małych kulek mozzarelli Opakowanie pomidorków koktajlowych Kilka plasterków szynki długodojrzewająca Oliwa z oliwek Oregano i bazylia Na talerzach wykładamy sałatę. Na to układamy kulki mozzarelli. Pomidorki odrywamy z gałązki i myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy
Kolizje Smakówodżywczych rodzajów śniadania. A jajecznica z dodatkiem pomidora i szczypiorku? Bomba witamin, pierwiastków i białka. Nic, tylko zajadać! Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji : 3 Składniki: 4 jajka Kilka pomidorków koktajlowych (około 10) 2 parówki z indyka Cebula Szczypiorek Nieco masła Sól, pieprz Na patelni rozpuszczamy nieco masła. Kroimy cebulę w piórka i podsmażamy chwilę na maśle. W tym czasie
Kolizje Smakówdmuchanym)! Składniki dla 3-4 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 220g sera białego typu klinek 5 łyżeczek z górką śmietany 18% tł Garść świeżej rukoli 7 pomidorków koktajlowych 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka soli himalajskiej (1,5 jeśli lubisz słone) Pieprz czarny - najlepiej świeżo zmielony Przygotowanie: 1/ Twaróg przekładamy do miski, rukolę siekamy drobno i przekładamy do miski
Kuchnia PROzdrowotnazastąpić zwykłą mozzarellą pokrojoną na mniejsze kawałki, a zwykłą oliwę można zastąpić np. oliwą smakową (bazyliową, czosnkową itp.). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka ala Caprese z cebulką – Składniki: 250g pomidorków koktajlowych 150g mozzarelli w mini kulkeczkach 1 czerwona cebula oliwa z oliwek pieprz, sól do smaku kilka listków świeżej bazylii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka Caprese z cebulką – Wykonanie: Pomidorki
Kulinarne Przebojeklarowane lub olej do smażenia 2 cebule 2 ząbki czosnku 300 g pieczarek 100 ml białego wina 1 gałązka rozmarynu 2-3 gałązki tymianku (moje są krótkie) 400 g pomidorków koktajlowych w puszce (mogą też być zwykłe) 125 ml wody pieprzu do smaku garść natki pietruszki do posypania Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem. Natrzeć solą i papryką. W głębokiej patelni rozgrzać
Pełny talerzDziś sałatka szybka, prosta i smaczna, dla osób lubiących smak mocno czosnkowy. Składniki sałatki: 1 średni brokuł 4 jajka 10 pomidorków koktajlowych podwójna pierś z kurczaka olej przyprawa gyros sól Składniki sosu czosnkowego: łyżka majonezu 250 ml jogurtu naturalnego lub śmietany 6 ząbków czosnków sól, pieprz Pierś z kurczaka opłukać, pokroić na kwadraciki. Posypać przyprawą gyros, podsmażyć(...)Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić na podłużne ćwiartki, a następnie jeszcze w poprzek na pół. Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki. Składniki delikatnie wymieszać. Majonez wymieszać dokładnie z jogurtem, wycisnąć praską czosnek, doprawić sos solą i pieprzem. Przed podaniem polać sałatkę sosem
Konrad Gotujepodstawie przepisu Michela Morana. Składniki: (2 porcje) 250g makaronu Tagliatelle, parpadelle, itp. 250g świeżego szpinaku, umytego i osuszonego (pourywać łodyżki, jeśli szpinak ma grube i twarde łodygi) 12-15 pomidorków koktajlowych 1 łyżka masła oliwa z oliwek sól, świeżo mielony pieprz starty żółty ser (parmezan, grana padano lub inny, jaki lubicie) Przygotowanie: Wstawić wodę na makaron (duży garnek, dużo(...)szpinak straci swoją objętość. Posolić, popieprzyć. Przełożyć na sitko, aby pozbyć się nadmiaru wody. Na rozgrzaną patelnię wlać łyżeczkę (lub mniej) oliwy. Po chwili wrzucić pokrojone w ćwiartki pomidorki, przyprawić solą i pieprzem. Również smażyć krótko, tak około 30-60 sekund. Chodzi tylko o to, aby nie były surowe, ale nie rozpadły się i utrzymały swój kształt. Przełożyć na sitko
Moja Delicja