pomidor - 8433 przepisów (strona:383/563)

Frytki pieczone z młodych ziemniaków 218

mnie te frytki są idealne - pyszne, mało pracochłonne i nie ociekają tłuszczem. Przepis znalazłam na Mirabelkowym blogu . Frytki podałam do pieczonego drobiu i sałatki z pomidorów. Składniki: 6 średnich młodych ziemniaków 2-3 łyżki oleju sól, pieprz mielona słodka papryka Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obrać lub wyszorować i pokroić na frytki. 2. Do ziemniaków dodać olej, pieprz i słodką paprykę

Kuchnia domowa Ani
Udka pieczone w marynacie jogurtowej 210

koniec można rozerwać folię, by kurczak się lekko zarumienił. 4. Mięso podać z ulubionymi dodatkami, u mnie były to frytki z piekarnika oraz sałatka z pomidorów . Smacznego!!! Źródło: Lepszy smak

Kuchnia domowa Ani
Tydzień w moim telefonie XXXXXXVI 143

francuskie paszteciki z pieczarkami i serem żółtym. Jutro nastawiam barszczyk. Będzie sałatka ale z kurczakiem więc zjemy w pierwszy dzień świąt. Do tego schab pieczony z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Propozycje na blogu znajdą się na pewno w tym roku jeszcze :) Zapraszam na podsumowanie tygodnia w zdjęciach : * pyszny kurczak z kuskusem i papryką plus nadziewane pomidorki  * moje najlepsze foremki

Magiczne Życie Marty
Aromatyczny pieczony pstrąg z ostrymi ziemniaczkami 227

posiadamy tak dużego. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (termoobieg) na ok. 30 minut. Podajemy w całości razem z ziemniakami. Możemy także podać z pieczonymi warzywami (np. pomidorem) i cząstkami cytryny

Zakręcony Widelec
Przystawka z serów III- przekaski 339

Propozycja przystawek na imprezę, kolację lub party. Polecam i zapraszam po przepis : Składniki: Ser brie ser wędzony ser z żurawiną ser philadelfia pomidor 3 plastry szynki oliwki nadziewane ostre papryczki winogron krakersy Wykonanie: Sery i inne dodatki ukłądmy na desce. Dekorujemy winogronem . Smacznego

Smaki Edyty
Jak przygotować ciasto na pierogi? 302

osolonym wrzątku.  Zachęcam do eksperymentowania w kuchni, na blogu znajdziecie przepisy na pierogi, które smakują wybornie!   Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku

Moja smaczna kuchnia
Bulion drobiowy na pieczonych kościach 217

cebule 3 -4 łodygi selera naciowego 1 duży lub 2 mniejsze pory 1/2 główki czosnku ziele angielskie pieprz cały listki laurowe gałązka tymianku sól opcjonalnie pasta lub koncentrat z pomidorów (tego drugiego raczej mniej) przygotowanie Skrzydła i pozostałe drobiowe kawałki umyć i osuszyć. Ułożyć w jednej warstwie na blasze do pieczenia, lekko skropionej oliwą.Można mięso posmarować lekko pastą pomidorową

Stare Gary
Bulion na pieczonych wołowych kościach 143

kości wołowych, podzielonych na mniejsze kawałki 2 łyżki oliwy 1 marchew grubo pokrojona 1 cebula grubo posiekana przycięty, umyty i posiekany por 2 posiekane łodygi selera naciowego 3 posiekane pomidory liść laurowy 2 gałązki tymianku ok 4,5 l wody przygotowanie piekarnik rozgrzać do 200 st.C. Kości włożyć do wysokiej brytfanki, tak aby leżały w jednej warstwie, piec

Stare Gary
Tarta z jarmużem i pieczarkami 203

łyżki zimnej wody) nadzienie 250 g pieczarek 250 g jarmużu 1 - 2 ząbki czosnki posiekane 80 sera cheddara, grubo startego 80 g jogurtu 3 jajka kilka pomidorów koktajlowych do przybrania tłuszcz do smażenia przygotowanie ciasto przygotować zgodnie z  tym  przepisem. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki

Stare Gary
Guacamole - przepis baza 168

jeszcze lepiej,  do papierowej torby razem z bananami, czy jabłkami i po dwóch dniach wyjmujemy gotowy do jedzenia okaz.  Jabłka, banany, a także morele, brzoskwinie i pomidory emitują etylen - hormon roślinny przyspieszający dojrzewanie. Przepis oryginalny  tutaj składniki 2 dojrzałe awokado cytryna do skropienia 2 łyżki drobno posiekanej białej  cebuli 3 łyżki grubo posiekanej kolendry

Stare Gary
Kotleciki z kurczaka czyli pasteis de frango 405

klopsików i  smażyć, aż będą rumiane. Wyjąć łyżką cedzakową  i umieścić na papierze kuchennym. W ten sposób usmażyć wszystkie klopsiki. Podawać z białym ryżem i sałatką z pomidorów, lub jako przystawkę z np. sosem jogurtowym. Smacznego

Stare Gary
Sałatka z fasolki szparagowej i cebuli 315

letnią sałatkę . Zapraszam! składniki 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 biała cebula oliwa z oliwek chili w płatkach szczypiorek  sól, pieprz do polania saszetka oleju kujawskiego ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia biały ocet przygotowanie Fasolkę umyć, obciąć końce, ugotować w osolonej wodzie  - kilkanaście minut  od zagotowania wody - aby była miękka ale nie rozgotowana, albo ugotować na parze

Stare Gary
Mini burgery wieprzowe 197

kotlecików. Mokrymi rękami formować kotleciki ( lekko spłaszczone). Smażyć na patelni po 4 - 5 minut z każdej strony. Podawać na bułce, lekko podgrzanej , z plasterkiem pomidora i ulubionym ostrym sosem. Smacznego

Stare Gary
Bakłażan z pesto z orzechów nerkowca 215

pesto i wstawić do piekarnika jeszcze na 10 minut, do czasu aż pesto zacznie się rumienić i być chrupiące. Podawać posypane pokruszoną fetą, lekko skropione oliwą, z sałatką z pomidorów. Smacznego

Stare Gary
Krokiety z wędzonej makreli 219

ząbki czosnku 1 łyżka koperku 1 jajo 1/2 łyżeczki papryki w płatkach 1 łyżka bułki tartej + do panierowania sól, pieprz sos 2 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezy 3 pomidory suszone - bardzo drobno posiekane ząbek czosnku, posiekany koperek sól pieprz Przygotowanie Wymieszać wszystkie składniki sosu  Ziemniaki przepuścić przez praskę. Makrelę rozdrobnić. W misce wymieszać wszystkie składniki : ziemniaki, rybę,cebulę, czosnek

Stare Gary