cieplejsze dni podana prosto z lodówki, znakomicie chłodzi przy wysokich temeparturach. Zważywszy na szybkość jej znikania zaleca się robić jej troszkę więcej :D Składniki: 6 dużych ziemniaków, 2 duże pomidory, 3/4 papryki czerwonej, duży zielony ogórek, garść oliwek, 1/2 cebuli, 1/2 puszki kukurydzy, opakowanie sera feta, sos ziołowy Przygotowanie: 1. Ziemniaki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w ćwiartki. Gotujemy
Kuchnia Pełna Pasjiżółty, oregano. Farsz 2: serek marscapone, kilka plastrów łososia, koperek, kilka kropel soku z cytryny. Farsz 3: 2 łyżki majonezu wymieszane ze startym serem żółtym, 2 plasterki szynki, cebula, pomidor, kilka posiekanych oliwek, oregano. Przygotowanie: Tortillę smarujemy serkiem. Warzywa myjemy, kroimy w drobną kosteczkę. Wykładamy na placki. Szynkę kroimy w drobne paseczki. Posypujemy nią tortillę oraz serem żółtym startym
Kuchnia Pełna Pasjiminor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki: 1 duży brokuł, pierś z kurczaka, przyprawa gyros, papryka czerwona, ogórek świeży, 2 pomidory, 200g ryżu, 0,30 kg sera żółtego, sos ziołowy: oliwa z oliwek, oregano, szczypta soli i cukru, ząbek czosnku, pieprz Przygotowanie: 1. Do wrzącej osolonej wody wkładamy ryż, gotujemy
Kuchnia Pełna Pasjipiekarnika na 220°C około 12-17 min. SOS I DODATKI Do blendera wrzucić garść świeżej bazylii i pół garści oregano. Dodać około 120 g przecieru pomidorowego, jeden duży pomidor, trzy ząbki czosnku, nieco soli i chilli. Wszystko razem zblendować, aż powstanie gładka konsystencja. Na patelni rozpuścić nieco masła, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, a po jakimś czasie pieczarki
Passions hobbies liferukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem
Moja smaczna kuchniauzupełnienie zimowego jadłospisu.Smaczna o lekko orzechowym smaku roszponka jest pełna witaminy C (posiada jej dwa razy więcej niz cytryna) i żelaza.Bogata w potas (ma go tyle co pomidory) ,prowitaminę A,witaminy z grupy B jest dobrym źródłem cynku,wapnia,fosforu,manganu i miedzi.Znakomita dla wszystkich liczących kalorie,bo ma 21 kcal w 100 g.Jest również niskoglikemiczna,idealna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!się inne gołąbki, które przygotowała moja mama po tym jak obejrzała program z Tomkiem Jakubiakiem, w którym podawał właśnie takie gołąbki, z kaszą gryczaną, boczkiem i o dziwo suszonymi pomidorami. Mama zaciekawiona tą propozycja zrobiła je i mimo mojego początkowego sceptycznego podejścia do nich okazało się ze te gołąbki są przepyszne i stały się moimi ulubionymi. Tak wiec warto oglądać
Bernika - moj kulinarny pamietnikczajniku i zalewamy gołąbki, gotujemy pod przykryciem ok. 30-40 minut. Po ugotowaniu bardzo delikatnie odlewamy pozostałą wodę z gołąbków do mniejszego garnka. Zagotowujemy dodajemy koncentrat pomidorowy lub/i pomidory krojone w puszce, mieszamy, przyprawiamy pieprzem, vegetą, bazylią i drobno pokrojonym czosnkiem. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozmieszaną w zimnej wodzie wlewając powoli i dokładnie mieszając. Kilka minut gotujemy. Mmm Pycha
NA MOIM TALERZUbardzo prosty przepis na makaron w sosie śmietanowym z najbardziej lubianą przeze mnie rybą czyli łososiem. składnik: ok 250 g filetu z łososia, 200 g makaronu ze szpinakiem i pomidorami (ten zakupiłam w sklepie Piotr i Paweł), 4 łyżki śmietanki 30%, 4 łyżki jogurtu greckiego, sól, pieprz, bazylia, czosnek granulowany , pieprz cytrynowy ,cytryna 2 łyżki oliwy z oliwek
Cukier&Puderpropozycja na sałatkę , którą możecie zjeść na przykład na drugie śniadanie:) składniki ok 100g mieszanki sałat pół puszki tuńczyka w sosie własnym 1/4 dużej czerwonej papryki 4 pomidory suszone Pomidorki kroimy w ćwiartki, paprykę w kostkę. Sałatę przekładamy do pojemnika , dodajemy tuńczyka, pomidorki i paprykę całość oblewamy ok 1 łyżką zalewy z pomidorków. Przed zjedzeniem mieszamy
Cukier&PuderPodpiec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok. 10 minut. W między czasie przygotować farsz. Szpinak przełożyć do garnka. Rozmrozić na małym ogniu pod przykryciem. Dodać czosnek, pokrojone pomidory, część startego sera oraz łyżkę zalewy z pomidorków. Doprawić pieprzem, solą, ziołami. Wyciągnąć placek z piekarnika. Nałożyć na wierzch ciasta połowę farszu, przykryć drugą częścią ciasta. Wstawić do piekarnika
pieprzny smaczekPrzepis pochodzi z książki "Między nami" Małgorzaty Tusk, którą recenzowałam TUTAJ To już kolejny przepis z tej książki - po Pomidorach po rosyjsku - którym jestem zachwycona. Łatwe w wykonaniu, aromatyczne i cholernie smaczne! Uwaga: Po zjedzeniu tego dania nie grozi Wam pytanie, czy jesteście w ciąży, a o wiatrach też zapomnijcie ;-) Normal 0 21 false false false
Zofianaodpowiednio więcej wody. Podawać polany oliwą i posypany posiekanymi ziołami i sproszkowaną słodką papryką Ostatnio zajadam się pasztetem z konfitura z żurawiny (pozostalość świąteczna).Smakuje świetnie także z suszonymi pomidorami wyłowionymi z aromatycznej oliwy, z ogórkiem kiszonym ,z rukolą lub orzechami. Do tego ciepły ,chrupiący chlebek prosto z własnego piekarnika.Po prostu pycha! ZYCZE SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodatku proste. Inspiracja - Za Piecem Składniki (na trzy porcje): Makaron 1 kulka mozzarelli 200g Szpinaku Ok.4-5 łyżek śmietany Śmietana 2 ząbki czosnku Sól, pieprz Ew. można dodać pomidory Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną olejem patelnię wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek do którego za chwilę dodajemy szpinak. Po chwili dodajemy śmietanę i dusimy naszą mieszankę na małym
Chocolate Stop Temptingrazem coś lekkiego, zarazem ciekawego i na pewno smacznego :) Składniki: - 1 cukinia - ok. 100 g piersi z kurczaka - kilka pomidorków koktajlowych - pół pomidorów z puszki - przyprawy: sól, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryczka chili Przygotowanie: Cukinię obieramy i za pomocą obieraczki tworzymy takie długie pasma, tak jak byśmy ją nadal obierali. Na porcję wydaje mi się, że starczy
Zdrowie na języku :P