pomidor - 8433 przepisów (strona:368/563)

Sałatka z roszponką 450

bocznym pasku! Zapraszam do przepisu.   Sałatka z roszponką Składniki:  2 opakowania świeżej roszponki  pomidorki koktajlowe 250 gram  ogórek zielony oliwki zielone ( ilość wedle uznania) suszone pomidory ( ilość wedle uznania)  oscypek lub ser żółty wędzony  sól oraz pieprz  Sos: łyżka musztardy łyżka majonezu  łyżka ketchupu     Przygotowanie: Ta bardzo smaczna i zdrowa

Sprawdzone przepisy kulinarne
Przekąski do szkoły i do pracy 248

pasta z kurczaka (bez glutenu, bez laktozy) Śniadaniowe placuszki z kaszy jaglanej i jabłka (bez glutenu, bez laktozy) Sałata z soczewicą Placuszki brokułowo-ziemniaczane (bez glutenu) Ekspresowa sałatka z pomidora   Do chleba - 3 propozycje Dwie pasty z awokado Jabłkowe placuszki dla alergika i nie tylko (bez laktozy, bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu

Szybko Tanio Smacznie
Pyszny twarożek z warzywami i orzechami 295

Ostatni moim ulubionym sposobem na niego jest połączenie ze świeżymy warzywami, orzechami, olejem roślinnym i przyprawami. Mniam! Składniki: 100 g chudego twarogu 100 g warzyw, np świeży ogórek lub pomidor (nie łączymy tych warzyw), papryka, szczypior itp. garść ulubionych orzechów (na zdjęciu włoskie) szczypior, sól, pieprz olej roślinny z pierwszego tłoczenia (ja użyłam rzepakowego) Wykonanie: Warzywa kroimy w drobne kawałki

Taste Of My Day
Pasta jajeczna 145

bardzo drobna kostkę. KROK 3 Solimy, pieprzymy, dodajemy drobno pokrojony szczypiorek oraz majonez. KROK 4 Wystarczy wymieszać i pasta gotowa do posmarowania kanapek! :) Polecam z plastrem żółtego sera, pomidorem i sałatą... SMACZNEGO

smacznieinatemat
Pulpeciki drobiowe faszerowane groszkiem 297

zrobić ich więcej, ale ja nie miałam już miejsca w zamrażarce. Będą sobie przygotowywać takie dania z parowaru na bieżąco. Pulpeciki drobiowe faszerowane groszkiem zostały podane z sałatą i pomidorami, lekkie zdrowe, dietetyczne danie. A wystarczy tylko 30 minut, aby mieć Do sita w parowarze wrzuciłam też łyżeczkę ziół dalmatyńskich, aby pulpeciki nabrały ich aromatu, ale Wy możecie wykorzystać zioła

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Podróże kulinarne - Tunezja 198

rybno-pomidorowa Bardzo popularne są jajka podawane na twardo jako dodatek do wielu dań lub jako przystawka. Kuchnia tunezyjska obfituje też w warzywa, przede wszystkim ostrą i słodką paprykę, pomidory, cukinie i bakłażany oraz roślin strączkowe-soczewicę i cieciorkę. Robi się z nich wszelkiego rodzaju potrawki i gulasze. Tunezyjskie warzywa Mówiąc o kuchni tunezyjskiej nie możemy pominąć deserów. Bardzo słodkich

Zawsze głodna!
Burrito 180

mieszając), aby czosnek się przyrumienił, ale nie spalił. Dodajemy  mięso mielone, które przyprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Gdy mięso jest podsmażone, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory z puszki. Dusimy wszystko na małym ogniu, aby sos zgęstniał. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką, posiekaną kolendrą, kuminem i cynamonem. Na koniec dorzucamy odsączoną fasolkę i kukurydzę

Zawsze głodna!
Ciabatta 284

spód. Zostawić na 15 minut do wyrośnięcia. W tym czasie piekarnik nagrzać do 220ºC. Piec 20-25 minut (aż skórka stanie się lekko brązowa). Przykładowy sposób podania: rukola, mozzarella, pomidory, kiełbasa drobiowa

Bullio
Chłodnik na upalne dni 176

bazie świeżych warzyw. Zwłaszcza, że jego przygotowanie trwa jedynie kwadrans. Składniki (dla 2-3 osób): - 1 pęczek rzodkiewek - 4 świeże ogórki (osobiście wolę gruntowe) - 4 ogórki kwaszone - 1 duży pomidor - 1 ząbek czosnku - 1 pęczek natki pietruszki - 1 pęczek koperku - 1 pęczek szczypiorku - sól czosnkowa - pieprz ziołowy - czarny pieprz mielony - jogurt naturalny 400 g - śmietana 18 proc. 400 g - kefir

W SMAK
Jarmuż zasmażany 156

dania jest bardzo proste, a świetnie sprawdza się ono jako dodatek do obiadu. Ponadto jarmuż jest pyszny i bogaty w składniki odżywcze - zawiera prawie dwa razy więcej potasu niż pomidory i cztery razy więcej witaminy C niż cytryna. Składniki: jarmuż (ok.500 g) 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 1 łyżka mąki śmietana 18% (400 g) sól pieprz Przygotowanie

W SMAK
Ciabatta z czarnymi oliwkami 237

problemu będzie odchodzić od ręki i miski. Jeśli będzie zbyt suche, dodajemy nieco mleka, jeśli zaś będzie się zbyt lepić - nieco mąki. Rosnące ciasto - tu w wersji z suszonymi pomidorami Gotowe ciasto przekładamy na oprószony mąką blat i chwilę wyrabiamy, po czym rozwałkujemy na placek grubości ok 1 cm. Smarujemy z wierzchu oliwą (pędzlem lub po prostu ręką), po czym

W SMAK
Zapiekanka z szynką. 292

ogórka zielonego 1 łyżka masła klarowanego 1/2 szkl. mleka 1 jajko 10 dag. sera żółtego sól, pieprz, vegeta, zioła prowansalskie WYKONANIE: makaron gotujemy aldente,  szynkę, cebulę, kiełbasę, pomidory koktajlowe  i zielony ogórek smażymy z przyprawami na klarowanym maśle, ser ścieramy na dużych oczkach , łączymy z jajkiem i mlekiem, naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy warstwy: makaron, szynkę

Kuchnia Beaty
Wegetariańskie lasagne 214

Miałam ochotę na lasagne. Ale nie miałam ochoty gotować ragu. Zrobiłam zatem bezmięsne lasagne, bardziej pomidorowo-serowe. Do pomidorów użyłam jarzynek drobno krojonych, mrożonych. Składniki -płaty lasagne -sos pomidorowy -mix warzyw mrożonych ugotowanych wcześniej na parze sos beszamelowy. Jak wykonać? Sos beszamelowy jest prosty do przygotowania -masło roztopiłam w rondelku, dodałam mąki i podsmażyłam, mieszając dało mi to taką jakby

Z Kuchni Do Kuchni
Pełnoziarnista pizza orkiszowa 234

Wałkujemy ciasto na kształt 2 kół o średnicy 20 cm, możemy delikatnie zawinąć brzegi.   Jeśli się lepi, podsypujemy mąką. Smarujemy pizzę sosem, posypujemy pokruszoną fetą, kładziemy oliwki i pomidory. Pieczemy ok. 20 - 25 minut w 180 stopniach.   Po wyjęciu na każdą pizzę kładziemy garść rukoli. Smacznego :) 1 pizza zawiera : 660 kcal, 26 g białka 18 g tłuszczów

Powiedz dietom nie
Chleb na zakwasie 138

smakuje jak świeżo z piekarni, co mnie niezwykle ucieszyło. Polecam serdecznie wykonanie domowego chleba, ja oczywiście nie wytrzymałam i musiałam spróbować go jeszcze póki był ciepły. Z masełkiem i pomidorem… pycha. Chyba przestane kupować pieczywo, a na pewno będę eksperymentować dalej Składniki: - 1 szklanka zakwasu żytniego lub pszennego; - 2/3 szklanki mleka; - 1/4 szklanki wody źródlanej; - 2 łyżki roztopionego masła

dom-agi.pl