łyżki zimnej wody) nadzienie 250 g pieczarek 250 g jarmużu 1 - 2 ząbki czosnki posiekane 80 sera cheddara, grubo startego 80 g jogurtu 3 jajka kilka pomidorów koktajlowych do przybrania tłuszcz do smażenia przygotowanie ciasto przygotować zgodnie z tym przepisem. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki
Stare Garyjeszcze lepiej, do papierowej torby razem z bananami, czy jabłkami i po dwóch dniach wyjmujemy gotowy do jedzenia okaz. Jabłka, banany, a także morele, brzoskwinie i pomidory emitują etylen - hormon roślinny przyspieszający dojrzewanie. Przepis oryginalny tutaj składniki 2 dojrzałe awokado cytryna do skropienia 2 łyżki drobno posiekanej białej cebuli 3 łyżki grubo posiekanej kolendry
Stare Garyklopsików i smażyć, aż będą rumiane. Wyjąć łyżką cedzakową i umieścić na papierze kuchennym. W ten sposób usmażyć wszystkie klopsiki. Podawać z białym ryżem i sałatką z pomidorów, lub jako przystawkę z np. sosem jogurtowym. Smacznego
Stare Garyletnią sałatkę . Zapraszam! składniki 350 g zielonej fasolki szparagowej 1 biała cebula oliwa z oliwek chili w płatkach szczypiorek sól, pieprz do polania saszetka oleju kujawskiego ze smakiem pomidory, czosnek, bazylia biały ocet przygotowanie Fasolkę umyć, obciąć końce, ugotować w osolonej wodzie - kilkanaście minut od zagotowania wody - aby była miękka ale nie rozgotowana, albo ugotować na parze
Stare Garykotlecików. Mokrymi rękami formować kotleciki ( lekko spłaszczone). Smażyć na patelni po 4 - 5 minut z każdej strony. Podawać na bułce, lekko podgrzanej , z plasterkiem pomidora i ulubionym ostrym sosem. Smacznego
Stare Garypesto i wstawić do piekarnika jeszcze na 10 minut, do czasu aż pesto zacznie się rumienić i być chrupiące. Podawać posypane pokruszoną fetą, lekko skropione oliwą, z sałatką z pomidorów. Smacznego
Stare Garyząbki czosnku 1 łyżka koperku 1 jajo 1/2 łyżeczki papryki w płatkach 1 łyżka bułki tartej + do panierowania sól, pieprz sos 2 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezy 3 pomidory suszone - bardzo drobno posiekane ząbek czosnku, posiekany koperek sól pieprz Przygotowanie Wymieszać wszystkie składniki sosu Ziemniaki przepuścić przez praskę. Makrelę rozdrobnić. W misce wymieszać wszystkie składniki : ziemniaki, rybę,cebulę, czosnek
Stare GaryCiepła i pożywna kanapka na śniadanie. Smaczna, prosta do zrobienia. Można ją urozmaicić dodając do środka plaster pomidora i ogórka. To wersja najprostsza, ale smakowita. Polecam. Inspiracją był przepis z tej strony Składniki: (1 kanapka) 2 kromki pieczywa tostowego, 1 plaster ulubionej szynki, 2 plastry sera cheddar + trochę startego, musztarda 2 jajka, 30 ml mleka, trochę szczypiorku
Stare Garybyłam tylko z D, mimo to dzień jak najbardziej udany i miło spędzony. A na naleśniki na pewno jeszcze tam wpadnę, bo pyszne były. ;) Naleśnik Primavera (z mozzarellą, suszonymi pomidorami i szynką, sos koperkowo-jogurtowy) A teraz czekam na D i zabieramy się za pieczenie ciasteczek na moją jutrzejszą wigilię
More food, love and dreamsmorza, zupy oraz makarony (przykład to popularne w Neapolu vermicelli alle vongole ). Dziś mam dla Was zupę z ryb i owoców morza przygotowaną na modłę włoską , z pomidorami i fasolą cannellini . Jak Wam już kiedyś pisałam , owoce morza są domeną mojego Męża, dlatego zaprosiłam go do pomocy przy gotowaniu (szczególnie czyszczeniu morskich żyjątek). Zupa jest prosta i dość
Chilli Czosnek i OliwaDyniowe owsiane placki z suszonymi pomidorami i mozarellą; rukola, keczup Intensywny dzień się zapowiada, ale za to miły. (no oprócz tego sprawdzianu ;) ale, na pocieszenie mam myśl, że to ostatni w tym roku, potem jeszcze tylko wytrwać w szkole do 15, a na koniec wypad na miasto z D i A, bo wypadałoby w końcu odwiedzić
More food, love and dreamstylko ten sos do poprawy. Warto też trzymać się składników, opisanych w menu, bo ja oprócz ostrego sosu prawie nie widziałam różnicy pomiędzy Chilli Burgerem a Italianem (zamiast suszonych pomidorów dostałam plaster świeżego). IncognitO , ul. Peowiaków 3 Obecnie w menu są dwa burgery (jak ja byłam u nich był tylko jeden): Klasyczny za 18 zł i Domowy Burger Inco
Pasja SmakuSałatka makaronowa ze szprotem nie dość że pyszna to bardzo łatwo i szybko można ją przyrządzić. Składniki : 20 dag makaronu wstążkowego 3 kolorowego (z pomidorem i szpinakiem) 20 dag pieczarek puszka szprota w oleju średnia cebula kilka gałązek pietruszki łyżka masła sól, pieprz Przygotowanie : Makaron gotuję zgodnie z opisem na opakowaniu, pieczarki oczyszczam i kroję w grubsze pół plastry
Mechanik w kuchnipasternaku.Nasze puree od razu nabierze charakteru i ciekawego smaku ,rownoczesnie podwyzszajac wartosci zdrowotne potrawy. PASTRNAK to bardzo odzywcze warzywo.Przewyzsza wartosciami odzywczymi marchew i brukiew.Posiada tyle witaminy C co pomidory i jest 3 razy bardziej odzywcza niz marchew.Odznacza sie silnym aromatem i korzenno-slodkim smakiem.Pastrnak jest wyraznie zasadotworczy(+7).Oprocz sporych ilosci potasu posiada tez fosfor,zelazo ,witaminy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!apetet,usprawnia trawienie. Jadalne sa nie tylko listki-rurki ,ale takze piekne niebiesko-liliowe kwiatki szczypiorku .Moga byc prawdziwa ozdoba wielu salatek Szczypiorek idealnie komponuje sie z pomidorem i ogorkiem.Takze posypywanie "zielenina" potraw to bardzo korzystny zwyczaj.Zieleniny dodaja potrawom apetycznego wygladu,co jak wiadomo wywoluje lepsze wydzielanie sokow zoladkowych,czyli usprawnia trawienie i przyswajanie.Jakze ubogie bylyby nasze kanapki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!