polewa - 11092 przepisów (strona:561/740)

Naleśniki z pomidorami 198

smażymy cieniutkie naleśniki. Pomidory, oliwki i mozzarelle kroimy na drobniejsze kawałki posypujemy  ziołami i przekładamy do naczynia żaroodpornego...I pieczemy około 15 minut w tem. 180 stopni... Polewamy octem balsamicznym jeśli ktoś lubi własnie takie połączenie pomidorów, mozzarelli, oliwek..ja uwielbiam więc octu nie oszczędzam... var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement

NaKońcuJęzyka
Babeczki z kremem 207

wysokich obrotach wraz z ostudzonym budyniem... W babeczkach nożykiem wycinamy trójkąty tak by można było przełożyć masę...Następnie dekorujemy według uznania ja polałam babeczki różowym lukrem oraz czekoladowa polewą... var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-44911160-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName

NaKońcuJęzyka
Pieczone Ziemniaczki 224

słodka, kurkuma, sól, bazylia lub gotowa mieszanka ziół do ziemniaków olej Ziemniaki kroimy w ósemki, cukinie w grube plastry a pieczarki na pół układamy wszystko na blasze do pieczenia polewamy dużą ilością oleju by cała blacha była nim pokryta...Posypujemy ziołami  i przyprawami następnie układamy ząbki czosnku w łupince.. Ja piekłam przez 30 min w temp 200 stopni

NaKońcuJęzyka
D1. Grillowane piersi z kurczaka z ryżem w pomidorach 333

kroimy w kostkę miąższ pomidora. dodajemy oregano, chilli, sól i pieprz oraz curry. jeszcze ciepły, odsączony z wody ryż mieszamy z pomidorami i kukurydzą. Cukinie kroimy w grube plastry, polewamy małą ilością oleju i grillujemy

NaKońcuJęzyka
Placek Ziemniaczany po Węgiersku 300

paseczki i smażymy wraz z mięsem i marynatą. Pod koniec dodajemy kieliszek wina i chwilę smażymy aż wino się zredukuje o połowę. Na usmażony placek przekładamy nasz farsz polewamy jogurtem

NaKońcuJęzyka
Szarlotka z budyniem 487

cukrem waniliowym. 700 ml mleka zagotowujemy wraz z cukrem, a w pozostałej reszcie mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy aż zgęstnieje. Następnie gotowym budyniem polewamy nasze ciasto. Zamrożone ciasto ścieramy na tarce o grubych oczkach. Posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy

NaKońcuJęzyka
Zielona kanapka 225

kroimy. Sałatę myjemy i rwiemy na większe lub mniejsze strzępy. Ciepłe kromki chleba smarujemy pastą z awokado, kładziemy na nie pozostałe warzywa: sałatę, paprykę, ogórek. Układamy kotlety sojowe. Polewamy je sosem lub ketchupem i ewentualnie przyprawiamy wedle uznania. Kanapki zamykamy pozostałymi kromkami (u mnie osiem kromek, czyli cztery kanapki). Głowimy się, jak ugryźć, aby nic nie wypadło. Smacznego

Weganizm infantylny
Pełnoziarniste naleśniki z karmelizowanymi gruszkami 229

Następnie wsypujmy cukier i ocet. Podsmażamy kolejne 2-3 minuty, aż cukier się rozpuści, następnie dodajemy kremówkę i gotujemy jeszcze chwilę. Gruszki układamy na naleśnikach i składamy w ćwiartki. Polewamy syropem. Możemy posypać świeżym tymiankiem, melisą lub miętą. Post Pełnoziarniste naleśniki z karmelizowanymi gruszkami pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Tarta bolognese 254

łączymy ze sobą mleko, jajka, większość parmezanu (odrobinę zostawiamy do posypania) i gałkę muszkatołową, dokładnie mieszamy. Pomidor kroimy w plasterki.  4. Na spód wykładamy mięso, lekko dociskamy łyżką, polewamy jajkami, układamy plasterki pomidora i posypujemy resztą parmezanu. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut z termoobiegiem. Wyciągamy i odstawiamy na 5 minut. Możemy podać z ketchupem lub innym ulubionym

My Culinary Art
Kalafor z czosnkowo-ogórkowym dipem jogurtowym (2 wersje) - porcja ok. 185 kcal 203

parowarze) 2. W międzyczasie przygotowujemy dip: do jogurtu dodajemy posiekany drobniutko czosnek i posiekanego ogórka oraz koperek i solimy. 3. Jemy maczając kalafiora w dipie, lub polewamy. Wersja na zimno - jako dodatek, sałatka:  1. Kalafiora (z jak najmniejszą ilością tych "ogonków") gotujemy krócej - na półtwardo. (w wodzie, wrzucony do wrzątku: 5 - 8 min; należy sprawdzać) 2. Z podanych składników

Malowane smakiem
Gruszka z czekoladą 225

wody (tę czynność ułatwia nam miarka wewnątrz garnka)  z 3 łyżkami cukru (zależy od ilości owoców my gotowaliśmy dwie gruszki )  przez około 5 minut. Następnie owoc polewamy rozpuszczoną czekoladą i dekorujemy listkiem mięty. My nasze gruszki gotowaliśmy w małym garnuszku  o pojemności 2,9 l  LINK Deser ten jest bardzo smaczny dla miłośników owoców

cookpl
Sałatka z buraczkami i jabłkiem 219

mieszamy w mikserze do sosów. Kiełki układamy na półmisku, układamy jabłka pokrojone w cienkie księżyce, buraczki pocięte w cienkie okręgi, pomidorki w ćwiartkach, orzechy. Wszystko polewamy sosem.   Smacznego! KROKUS   wyposaża Niezły Młynek w przetwory

Niezły Młynek
Pieczone pomidory po prowansalsku 295

moim rodzinnym domu marnowało się dużo chleba i zazwyczaj zanosiliśmy go ptakom z pobliskiego stawu. Z Mężem mamy inne podejście i próbujemy wykorzystać wczorajsze pieczywo do ostatniego okruszka. Najczęściej polewam je oliwą i opiekam w piekarniku lub na patelni grillowej. Takie grzanki są przepyszne, szczególnie z pastami do chleba , albo z dojrzałym pomidorem. Rozdrobnione czerstwe pieczywo dodaję także zamiast bułki

Chilli Czosnek i Oliwa
Stek wołowy 250

bazą do naszego sosu, dodajemy wino i przyprawy smażymy aż sos stanie się gęsty.  Steki wykładamy na talerz i na każdy stek kładziemy krążek masełka ziołowego oraz polewamy sosem.  Smacznego

Niezły Młynek
Jak zrobić tort - przepis na prawdziwy biszkopt 262

przepisu można tworzyć wersje smakowe ciasta, np. biszkopt pomarańczowy, kakaowy itp. Biszkopt (ostudzony) kroimy na blaty, nasączamy alkoholem i wedle gustu przekładamy owocami, dżemem lub bitą śmietaną. Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną czekoladą, galaretką owocową lub kremówką i owocami. tiramisu

prawdziwe jedzenie