polewa - 11092 przepisów (strona:553/740)

Piernik Benedyktynów 246

jest on suchy. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, lekko uchyl jego drzwiczki pozwalając powoli stygnąć piernikowi. Wystygnięty piernik wyjmij z foremek, jeśli chcesz, możesz go udekorować czekoladą lub jakąś polewą. Piernik Benedyktynów. Piernik Benedyktynów Świeżo upieczony piernik Benedyktynów. Świeżo upieczony piernik Benedyktynów. inspirował serwis Sztuka Odżywiania

Grahamka, weka i kajzerka
Piernik bernardyński 205

jest on suchy. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, lekko uchyl jego drzwiczki pozwalając powoli stygnąć piernikowi. Wystygnięty piernik wyjmij z foremek, jeśli chcesz, możesz go udekorować czekoladą lub jakąś polewą. Piernik w foremce. Piernik cały i pokrojony. Pokrojony piernik. Piernik en face. inspirowała książka Kuchnia Polska. Potrawy Regionalne Hanna Szymanderska

Grahamka, weka i kajzerka
Piernik litewski 176

jest już mokre. Jeśli będziesz piec w keksówkach, czas pieczenia będzie krótszy, około 60 minut. Wystygnięty piernik wyjmij z formy. Jeśli chcesz, możesz go udekorować czekoladą lub jakąś polewą. Piernik litewski. Piernik litewski. Piernik litewski. Piernik litewski.  inspirował serwis Domowe-Wypieki.pl

Grahamka, weka i kajzerka
Treacle scones - śniadanie w szkockim stylu 159

kilka oryginalnych skonów z St.Andrews, Edynburga i Arbroath : Zwykle przygotowuje się je z mąki pszennej, żytniej lub owsianej. Czasami są lekko słodkie, czasem glazurowane. Czasem mogą mieć lukrowaną polewę (np. z syropu klonowego) lub w cieście mogą być suszone owoce (rodzynki lub żurawiny). Spulchniaczem jest proszek do pieczenia. Skony świetnie smakują z obowiązkowym miękkim masłem, posmarowane dżemem i odrobiną bitej

Grahamka, weka i kajzerka
Sałatka z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem 421

patelni grillowej (można dodać trochę oliwy, jednak ja nie używałam).  Kaszę jaglaną mieszamy z rukolą, układamy pokrojone pomidorki, serek w kostkę i kurczaka. Wszystko to polewamy mieszanką sosu.  Smacznego

Niezły Młynek
Muszle makaronowe z wołowiną i pieczarkami. 337

powstanie sos ale nie za gęsty. Blachę albo naczynie przeznaczone do pieczenia smarujemy oliwą, każdą muszelkę nadziewamy gęstym farszem i układamy w blasze. Natomiast pozostałym rzadkim sosem polewamy ułożone muszle i posypujemy je startym serem.     Muszle pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 175 C przez 35-50 minut.  Smacznego

Niezły Młynek
ZAPIEKANKA Z GRZYBAMI 226

smażymy do miękkości. Bagietki kroimy na ćwiartki. Na każdą ćwiartkę nakładamy grzyby z cebulą. Następnie na grzybach umieszczamy dwa plastry żółtego sera i po jednym plastrze kiełbasy żywieckiej. Górę polewamy ketchupem. Nasze zapiekanki umieszczamy na ok. 4 minuty w urządzeniu halogenowym i gotowe. Smacznego

Mentor Smaku
Papryki faszerowane. 358

solą i pieprzem. Papryki myjemy, obcinamy górną część, wyjmujemy gniazda nasienne. Papryki osuszamy, doprawiamy w środku solą, pieprzem i oregano. Nadziewamy przygotowanym farszem. Nakładamy kapelusiki. Układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy 35-40min. Przygotowujemy sos. Siekamy oliwki, dodajemy jogurt i pokrojony 1 ząbek czosnku. 150 g oliwek siekamy drobno, dodajemy

Brzuszki Łakomczuszki
Szynka pieczona w ziołach 350

plasterki, 3 gałązki tymianku i 3 gałązki rozmarynu oraz wlewamy 4 łyżki oliwy. Całość zwijamy i związujemy sznurkiem. Pozostałe gałązki tymianku i rozmarynu utykamy pod sznurek, a szynkę polewamy pozostałym olejem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia (wlewamy też olej, który wypłynął z szynki) oraz dodajemy bulion. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Delicious Titbits
Piernikowe babeczki z powidłami 256

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3-4 łyżeczki esencji waniliowej szczypta soli Do zdobienia wierzchu muffinek można użyć roztopionej czekolady z odrobiną mleka lub użyć gotowej polewy czekoladowej. Przyprawy i dodatki znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl   1. Mąkę łączymy z przyprawą do piernika, proszkiem do pieczenia, sodą i solą, mieszamy. 2. Do osobnej miski dajemy miód, mleko

Apetyczna babeczka
Naleśniki z twarogiem i musem truskawkowym / Pancakes with cream cheese and strawberry mousse 136

wszystko dokładnie mieszamy ze sobą. Gotowym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy je w rulonik lub składamy. Naleśniki z serkiem ponownie smażymy z obu stron aż się zarumienią. Przed podaniem polewamy je musem truskawkowym i przyozdabiamy truskawkami. Prosto i smacznie! *****   First, we make the dough for pancakes, or we whip eggs, vanilla sugar and a pinch of salt together. Then

Projekty ze smakiem
Dietetyczna sałatka z serem feta i granatem 863

mniejsze kawałki. Ogórka kroimy w słupki, a  seler w plasterki. Na sałacie układamy seler, ogórek, ser feta i posypujemy ziarenkami granatu. Jogurt doprawiamy solą, pieprzem musztardą i ziołami, polewamy po wierzchu sałatki. Gotowe

Czerwona Porzeczka
pieczone buraki z mozzarellą i chrzanem 131

łyżka śmietany -   przyprawy (sól, papryka słodka i ostra, czosnek) MOZzARELLĘ kroimy i marynujemy w obu paprykach, lekko solimy. Drugą kulkę posypujemy dowolną mieszanką ziół i lekko solimy. Polewamy lekko oliwą z oliwek. Zostawiamy na ok. godzinę w pokojowej temperaturze. Można i dłużej, ale wtedy w lodówce.  Buraki gotujemy do miękkości. Kiedy ostygną, obieramy i kroimy  na plastry

Pasje Jolki
Surówka z kapusty pekińskiej / Salad with chinese leaves 180

małym słoiczku mieszamy  - łyżkę miodu - pół łyżeczki soli ziołowej - 4-5 łyżeczek octu jabłkowego Gdy już mamy wszystko dobrze rozmieszane dodajemy 5 łyżeczek oliwy z oliwek. Dobrze wstrząsamy. Polewamy naszą surówkę,lekko mieszamy. SMACZNEGO

Pasje Jolki
Kopytka w sosie z kapustą pekińską / Patato dumplings with chinese leaves 130

Rozgrzewamy patelnię z 2-3 łyżkami masła klarowanego, wrzucamy kopytka, podsypujemy bułką tartą.Smażymy na brązowy kolor. W osobnym garnku podgrzewamy sos mięsno - warzywny :  Wykładamy kopytka na talerz, polewamy gorącym sosem i dookoła rozkładamy surówkę z kapusty pekińskiej:  Mniam. SMACZNEGO . CMOK . http://jollowanie.blogspot.co.uk/2014/11/kopytka-zielone-klasyczne-z-buka-w-masle.html

Pasje Jolki

Proponowane wyszukiwania