Przedstawiam też moje zdjęcia przekąsek przygotowanych z powyższych przepisów oraz uwagi na ich temat: DROŻDŻOWE PIEROŻKI Z WIŚNIAMI Ja zamiast dżemu dałam drylowane wiśnie z kompotu - wyszło pysznie! Z ciastem fajnie się pracuje, a gotowe pierożki są fajne i mięciutkie. Dzięki kwaskowatości wiśni nie są za słodkie - na prawdę ciężko się od nich oderwać! Jak widać, za drugim podejściem udało(...)ozdobić chciała je koniecznie w kropeczki (bo sama właśnie przechodzi ospę) więc zrobiłyśmy przy użyciu wiśniowego lukru (cukir puder z sokiem wiśniowym) i polewy czekoladowej biedroneczki, a z czekolady i posypek - motylki. KABANOSY W CIEŚCIE Ciekawa propozycja na wytrawnie - kabanosy otulone są cienką warstwą drożdżowego ciasta, które w smaku nie przypomina typowej drożdżówki - bardziej smakuje jak bułka. Wyrabia się
Kto ugości moich gości?mąki 250 g masła 250 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 130 g mielonych orzechów 1 jajko polewa czekoladowa (opcjonalne) Sposób Masło urzec z cukrem i cukrem waniliowym. Do masy dodać jajko, mąkę, orzechy, całość wymieszać. Ciasto przepuścić przez maszynkę z nakładką do ciastek. Piec w temperaturze 180 st C przez 15 - 20 minut. Ostudzone można
Kuchenne aromatyprzepysznie i z pewnością nieraz jeszcze do niego wrócę! Kruche ciasto: 250 g mąki 80 g cukru pudru 150 g masła jajko opakowanie cukru waniliowego 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 150 g marshmallows opakowanie mascarpone opakowanie śmietanki 3 łyżki cukru pudru pół szklanki wody Polewa 1/4 kostki masła 2 tabliczki białej czekolady 2 łyżki śmietany(...)Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól mieszamy dokładnie ze sobą. Dodajemy posiekane na drobne kawałki masło i jajko, szybko zagniatamy lub miksujemy za pomocą końcówek do ciasta drożdżowego. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na co najmniej pół godziny. Po tym czasie rozwałkowujemy i przekładamy do tortownicy, wyrównując dokładnie dłonią. Nakłuwamy spód i pieczemy 30 minut
sama złodyczbył to niemielony twaróg chudy), dodałam wiórki. Tak powstałą masę wylałam na surowe ciasto czekoladowe. Sernik wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piekłam przez 60 minut. Po wystudzeniu, posmarowałam go pozostała masą czekoladową i na min. 2 h wstawiłam do lodówki, aby polewa stwardniała. SMACZNEGO! Pozdrawiam smacznie i słodko! Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkicukrem, dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia Składanie placka: Ciemne ciasto kakaowe+ ciasto kokosowe+ starte jabłka+ jasne ciasto ucierane, Pieczenie ciast: w temperaturze 170 stopni około 35 minut. Składniki na polewę: 4 łyżki cukru pudru 10 dag chałwy 3 łyżki mleka 5 dag margaryny Wykonanie polewy: Wszystkie składniki zagotować, polać placek, posypać pokruszoną chałwą
Tradycyjna Kuchniakiedy udawało się namówić rodziców żeby je zrobili. Przepis był doskonalony przez lata i został dopracowany do perfekcji. To idealne połączenie ciemnego i jasnego ciasta z pysznym kremem budyniowym a wszystko to delikatnie przystrojone polewą czekoladową
Milion Smakówrównomiernie lekko zarumieni się, lecz nie popęka. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić jeszcze na około pół godziny. Po tym czasie ciasto wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przed podaniem polać dowolną polewą - polecam krówkową, wystarczy tylko wyjąć ją z puszki i rozprowadzić równomiernie po powierzchni sernika. Górę można posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Sernik jest wilgotny
Codzienna kuchnia niecodziennawierzch chleba) wyrabiamy chleb do momentu odchodzenia ciasta od dłoni. Odstawiamy ciasto w ciepłe miejsce na ok 30min. Po tym czasie przekładamy ciasto do formy robiąc w cieśnie dziurki widelcem na wierzch polewamy odrobiną oliwy i do smaku posypujemy solą lub makiem. Pieczemy w 180 stopniach ja w moim piekarniku piekłam 50min, ale on nie jest wysokiej jakości więc
Tanio szybko zdrowogodziny i 15 minut w temperaturze 180 C . Gdy nasza babka już przestygnie wykrawamy ją z foremki i zdejmujemy papaier ( doskonale nam odchodzi od ciasta nie musimy go niczym smarować! ). Dekorujemy cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Jest to bardzo dobry przepis nasza babka jest miękka,puszysta i krucha!! Wiele razy już ją piekłem i zawsze się udaje. Można też upiec
Przepisy i porady kulinarnemasę z mąką i żółtkami.Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ).Miękkie masło ucieramy z cukrem.Cały czas miksując miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy. Na cieście kokosowym rozsmarowujemy masę budyniową.Układamy nasączone w alkoholu biszkopty, polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy podprażonymi wiórkami.Smacznego
Ostra na Słodkocukrem, cukrem waniliowym oraz serkami. Przekładamy krem na płat ciasta, ale zostawiamy około pół szklanki, żeby na końcu zrobić kleksy. Następnie przykrywamy drugim płatem ciasta. Lukier: składniki na lukier dokładnie ze sobą mieszamy i polewamy nim ciastoNa każdej porcji robimy kleksy z kremu. kadr z filmu "Miś"Wuzetka
Bon Appetit Małgorzatytemperatury 180 st. C na 15 minut.Zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy ok. 20 minut.Drewnianym patyczkiem sprawdzamy, czy ciasto jest upieczone. Jest upieczone. Wyjmujemy z foremki i studzimy. Polewamy przygotowanym lukrem.Lukier:-białko ucieramy mikserem z cukrem pudrem -dodajemy sok z cytryny-jeśli lukier jest zbyt rzadki - dodajemy cukru pudruSmacznego
Maminek kulinarnymasę jogurtową, układamy niej pokrojone w cienkie plastry gruszki i pieczemy całość 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika ciasto studzimy, najlepiej przez noc. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy nią tartę. Całość posypujemy płatkami migdałów. Gotowe
Mango Papajanożem, dodać resztę składników, zarobić ciast. Ciasto rozwałkować, wykrawać jednakowe ciastka i upiec na złoty kolor w tem 180C. Po upieczeniu przełożyć ciastka masą, wierzch polać polewą. Można posypać kokosem. Masa, składniki: 25 dag cukru pudru 25 dag masła 25 dag mleka w proszku 1 jajo 1 olejek migdałowy Wszystkie składniki utrzeć.Polewa: 3 łyżki margaryny 3 łyżki cukru(...)pudru 3 łyżki kakao 3 łyżki słodkiej śmietany Wszystkie składniki krótko zagotować. źródło,, ciasta Anastazji
Apetyczna babeczkaSchłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej roztopioną czekoladę oraz żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy gotową masę na upieczony biszkopt. Ciasto należy przez godzinę trzymać w lodówce aż nie stężeje. Polewę wykonujemy z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady połączonej z żelatyną. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzie