polewa czekoladowa - 8716 przepisów (strona:474/582)

Ciasto ptasie mleczko 60

się na każdą okazję. Uda się każdemu i każdemu będzie smakować. Składniki oraz sposób przygotowania Biszkopt: 4 duże jajka 3/4 szkl. cukru szczypta soli 1/2 szkl. mąki 2 budynie czekoladowe bez cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić ze szczyptą soli. Jak będą puszyste to dodać cukier i nadal ubijać. Potem dodać żółtka i lekko wymieszać, a na końcu(...)ubita dodać serki waniliowe i cukier waniliowy i lekko wymieszać, a na koniec zimną galaretkę ale jeszcze płynną i wymieszać i wylać na zimny biszkopt i wstawić do lodówki. Polewa: tabliczka gorzkiej czekolady 100ml śmietany 30% Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy czekolada będzie płynna zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Dobrze wszystko wymieszać i rozprowadzić na cieście. Autor

Wasze Przepisy
CIASTO KOKOSOWE BOUNTY + FIULMIK 278

Ciasto kokosowe jesrt wyjatkowo smaczne, ciemny biszkopt i masa kokosowa na wierzchu. Idealne na słodką przekąske.  SKŁADNIKI :  5 jajek  1 szklanka mąki tortowej

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik czekoladowo-karmelowy 304

amatorów mocno czekoladowych słodkości:) Sernik jest wilgotny,pyszny, mocno czekoladowy. Polecam ! Składniki: spód: 1 szkl mąki 1/2 paczki masła 2 żółtka 1 czubata łyżka kakao Z podanych składników zagnieść ciasto ,wylepić nim dno tortownicy i podpiec przez 10 min w 200 st C. masa: 750 g twarogu 3 -krotnie zmielonego 4 jaja 350 ml śmietany kremówki 1 szkl cukru trzcinowego(...)rozpuszczoną czekoladę i na końcu ubitą z cukrem śmietanę. Wylać całość na podpieczony spód, piec ok 50 min w 180 st ( na dno piekarnika wstawić naczynie z gorącą wodą). Polewa: 1/2 szkl cukru trzcinowego, 100  ml kremówki, - ubić i wylać na ciasto Całość schłodzić

Z Marcepanem
FALE DUNAJU 149

Ciasto fale Dunaju jest bardzo znane i lubiane. Jest złożone z dwóch warstw ciasta i owoców, do tego krem i czekolada. Pyszne połączenie, polecam.   

Kulinarne Fantazje Marioli
serowy torcik a la ambasador 116

dzieciństwa. Moja mama piekła taki na naprawdę wyjątkowe okazje. Tym razem przygotowałam zupełnie inną, ale nawiązującą do tamtych smaków, serową wersję tortu: ciemny biszkopt przełożony kremem cytrusowym i czekoladowym, polany czekoladą z bakaliami. Bardzo wykwintnie i elegancko! Serowa wersja torcika jest równie pyszna i dużo lżejsza niż tradycyjna, maślana. Zainspirowałam się tutaj , ale zrobiłam po swojemu. Spodobał(...)cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 250 g masła ponadto: sok z całej cytryny skórka otarta z jednej pomarańczy łyżka kakao 1/2 kieliszka spirytusu 75 g posiekanej czekolady polewa: 100 g ciemnej, gorzkiej czekolady kilka łyżek mleka garść posiekanych bakalii Jajka ubić z wodą i cukrem. Dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wlać

6niebo
Ciasto Paryski Michałek 422

Dzisiaj upiekłam ciasto Paryski Michałek:) Biszkopt z masą z michałków i ciastkami paryskimi pycha;) Biszkopt: - 6 jaj - 0,5 szkl. cukru kryształu -1 szkl. mąki pszennej(tortowej) -1 budyń czekoladowy -1  łyżeczka octu -1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, kiedy będą ubite małymi porcjami dodajemy cukier. Dalej ubijając dodajemy po żołtku i ocet. Na koniec(...)serka mascarpone 1 śmietan-fix 12-15 michałków w białej czekoladzie Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixem i dodajemy do ubitej serek mascarpone. Na koniec wrzucamy pokruszone michałki:) POLEWA: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka śmietany 18%  1/2 szklanki cukru kryształu 4 łyżki kakao 1 łyżka żelatyny (rozpuszcz ona w 1/4 szklanki wody)   POLEWA:  Margarynę rozpuszczamy

Moje Słodkie Piekiełko
Tarta z czekoladowym musem i solonym karmelem (z czekoladą!) 143

się ono kleić do rąk. Wałkujemy na cienko. Przekładamy na małą formę do tarty. Ugniatamy dłońmi boki. Nakłuwamy całość widelcem i pieczemy ok. 10 min w 180 stopniach Mus czekoladowo-owsiany: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 70% 4 łyżeczki cukru trzcinowego lub ksylitolu 70g płatków owsianych Całość zalewamy wodą i gotujemy do momentu aż czekolada się roztopi, a masa będzie gęsta(...)Dolewamy wodę (uwaga! pryska!) Gotujemy ok. 1 minutę na średnim ogniu. Dodajemy śmietankę, nadal gotujemy (ok. 4 minuty). Dodajemy masło i sól. Ściągamy z gazu gdy masło się roztopi. Polewamy gotową tartę.  https://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,moje-wypieki-wielki-powrot,11303.html

Czarnawisienka
Dietetyczne ciasto czekoladowe z fasoli z serem 460

Składniki: 2 puszki czerwonej fasoli 4 łyżki mleka 5 jaj łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki kakao łyżka jogurtu naturalnego 200 gram sera twarogowego chudego aromat waniliowy 5

Mango Papaja
Fit batoniki czekoladowe w białej czekoladzie a'la Nesquik 170

Kojarzycie takie batoniki? Zrobione z popularnych kuleczek czekoladowych Nesquik i oblane białą czekoladą... chyba każdy uczeń zabierał takie do szkoły! Teraz możecie przygotować takie pyszności w domu. Bez masła, konserwantów i sztucznych dodatków. Gwarantuję, że nie tylko dzieci będą zachwycone! Składniki: 1 szklanka ekspandowanej kaszy jaglanej* 2 łyżeczki kakao 1 miarka odżywki białkowej 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mleka(...)Wyłożyć masę i wyrównać. Schłodzić. Gdy batoniki stwardnieją wyjąć je na deskę i pokroić na kawałki. Mleko w proszku lub odżywkę wymieszać z rozpuszczonym olejem kokosowym. Batoniki zanurzać w polewie i odkładać na talerz. Schłodzić. Przechowywać w lodówce. Wartości odżywcze: 759 kcal** (6 batoników po 126 kcal) B: 37 g T: 60 g W: 20 g *tzw dmuchana kasza jaglana

Chocolate Muffin Blog
Tort czekoladowy owoce leśne 2565

Dzisiejszy tort robiłam z myślą o urodzinach mojego Dziadka. To taka tortowa klasyka: czekoladowe biszkopty, krem budyniowy i duużo świeżych owoców. W mojej koncepcji tort miał być jeszcze z jeżynami, niestety nie udało mi się ich nigdzie znaleźć, Wy możecie dodać dowolne świeże owoce – nie tylko będzie smacznie, ale też świetnie wygląda :) Tort piekłam w dwóch tortownicach o średnicy(...)budyń 1,5 szklanki mleka 2-3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki kakao + kawa na poncz, świeże owoce do dekoracji i przełożenia ciasta, tabliczka gorzkiej czekolady na polewę, olej kokosowy (opcjonalnie) Biszkopty przygotowujemy według przepisu , można upiec go dzień wcześniej, żeby miały dużo czasu na ostygnięcie. Kawę zaparzamy wcześniej i odstawiamy do ostudzenia lub od razu rozpuszczamy kawę rozpuszczalną

Ciastkozercy
Zdrowe trufle z bakaliami 160

mielonych orzechów (u mnie włoskie) 50 g mielonych migdałów 150 g (ok. 6 szt.) suszonych fig 2 łyżeczki serka homogenizowanego waniliowego opcjonalnie: 1-2 łyżki likieru czekoladowego do obtaczania: wiórki kokosowe, mielone orzechy, mielone migdały, kakao, kolorowa posypka lub tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady do polania trufli Przygotowanie: W malakserze (lub blenderze) mielimy orzechy, migały, figi, dodajemy serek (i ewentualnie(...)kształt za pomocą formy do czekoladek. Po wyjęciu z lodówki obtaczamy nasze trufle w różnych posypkach, ewentualnie rozpuszczamy tabliczkę czekolady w kąpieli wodnej (z dodatkiem łyżki oleju) i polewamy nią trufle

Domowa Cookierenka Agi
Świąteczne krówki od Cukrówki. 43

się czerwienią, zieleń czerwonymi girlandami, a do tego Świąteczne dedykacje, możliwość ułożenia personalizacji, wstawienia zdjęcia! Jest to niesamowite i bardzo świąteczne! I te smaki. .. piernikowe, śliwkowe, pomarańczowe, z makiem, czekoladowe, o smaku chmielu i wiele innych>>> ZERKNIJCIE!!! Takie krówki w świątecznym czasie przydadzą się także do szkoły dzieciom na klasowe Mikołajki! A może szukasz upominków dla pracowników(...)można szybciutko je wykorzystać i skusić niejadka! Zrobimy pyszny deserek budyniowo-piernikowy! Wystarczy przygotować budyń śmietankowy (według przepisu), wymieszać go z pokruszonymi miękkimi pierniczkami, podać w pucharkach i polać polewą krówkową. Gwarantuję, iż każdy fan słodkości wyczyści pucharek ze smakiem! Polewę krówkową robimy z 2 krówek rozpuszczonych w łyżce mleka. Krówki od Cukrówki to nie tylko Święta! Możecie tam kupić

Latosiowydom
Świąteczne krówki od Cukrówki. 50

się czerwienią, zieleń czerwonymi girlandami, a do tego Świąteczne dedykacje, możliwość ułożenia personalizacji, wstawienia zdjęcia! Jest to niesamowite i bardzo świąteczne! I te smaki. .. piernikowe, śliwkowe, pomarańczowe, z makiem, czekoladowe, o smaku chmielu i wiele innych>>> ZERKNIJCIE!!! Takie krówki w świątecznym czasie przydadzą się także do szkoły dzieciom na klasowe Mikołajki! A może szukasz upominków dla pracowników(...)można szybciutko je wykorzystać i skusić niejadka! Zrobimy pyszny deserek budyniowo-piernikowy! Wystarczy przygotować budyń śmietankowy (według przepisu), wymieszać go z pokruszonymi miękkimi pierniczkami, podać w pucharkach i polać polewą krówkową. Gwarantuję, iż każdy fan słodkości wyczyści pucharek ze smakiem! Polewę krówkową robimy z 2 krówek rozpuszczonych w łyżce mleka. Krówki od Cukrówki to nie tylko Święta! Możecie tam kupić

Latosiowydom
Piernik marchewkowy ze śliwką 224

zabieganych i zapracowanych mam przepis na szybki i łatwy piernik marchewkowy. Wyśmienity, lekko wilgotny, nadziany suszoną śliwką i orzechem włoskim od www.Skworcu.com.pl . Mój pod pierzynką z kajmaku czekoladowego, ale w zupełności wystarczy jeśli go oprószycie cukrem pudrem.  Składniki na jedną foremkę keksową: 2 jajka 1/2 szklanki oleju 25 dag cukru 25 dag mąki pszennej 2 łyżeczki sody 4 łyżki(...)orzechy oraz startą marchew, wszystko razem mieszamy łyżką, przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.  2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 C, i pieczemy ok 1 godziny. Ciasto polewamy dowolną polewą i dekorujemy

Apetyczna babeczka
Mikołajkowy groch czekoladowy. 171

Dawno, dawno temu na Mikołaja i Boże Narodzenie przygotowywano dla dzieci słodkie talerze. W mojej rodzinie przygotowujemy jeden olbrzymi, na którym nie może zabraknąć grochu czekoladowego. Jest to groch GMO ,większy od tego na zupę grochową. Ale w tym wypadku  nie manifestujcie swojej niechęci do produktów genetycznie modyfikowanych. Moja żona, jako chemik i zwolennik zdrowej żywności zgadza się(...)soli   Przygotowanie jest proste. Wszystkie składniki do miski i zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy małe kuleczki, z tej ilości ciasta około 50szt. Pieczemy w temp.160stop.,około 20min. Po ostudzeniu polewamy lukrem lub posypujemy cukrem. Ciasteczka przechowujemy w dobrze zamkniętych pojemnikach, najlepiej w ładnych puszkach metalowych. Podobnie jak pierniki po paru dniach są cudownie miękkie. Życzę miłej przedświątecznej zabawy oraz ochów

Kulinarny karnet Christophera
Muffinki zapiekane w sosie waniliowym 205

wstawić całość do piekarnika. Skrócicie ten czas do minimum!  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na 8 sztuk omletów: 100g makaronu czekoladowego mini świderki #Lubella 8 truskawek 4 łyżki jagód lub borówek 4 jajka Sos waniliowy: 250ml mleka 2 żółtka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 laski wanilii Sposób przygotowania: Makaron gotujemy(...)roztrzepanymi jajkami. Formę na muffinki wykładamy foremkami, napełniamy 8 i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180⁰C na ok 20 minut. Gotowe przekładamy od razu do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Zapiekamy ponownie jeszcze przez ok 5minut. Podajemy na ciepło

Kuchnia w czekoladzie
Czekoladowe świderki z sosem waniliowym, truskawkami i pistacjami 150

sezon na truskawki i przygotować ulubiony sos Małżona.  Powstało pyszne deserowo-śniadaniowe danie. Czekoladowe świderki z sosem waniliowym, truskawkami i pistacjami dla 3 głodomorów: 300 g MINI czekoladowego makaronu świderki Lubella truskawki (wg upodobań, mniej lub więcej) trzy garści posiekanych pistacji sos waniliowy: 1 żółtko ok.400 ml mleka 100 ml cukru (1 szklanka) ziarenka z połowy laski wanilii(...)masło. Mieszamy. Dolewamy 2 łyżki mleka i energicznie roztrzepujemy Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Kroimy. Pistacje (najlepiej nie solone) siekamy. Nakładamy makaron, polewamy sosem i dekorujemy truskawkami i pistacjami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Domowy snickers 1 (tylko 4 składniki - bez cukru, bez nabiału) 127

dodajemy 1 łyżkę oleju kokosowego Keksówkę wykładamy folią spożywczą i dajemy ciemną masę (uklepujemy do pożądanej grubości), a następnie jasną masę. Całość posypujemy orzechami do dekoracji i (opcjonalnie) polewamy domową czekoladą (olej kokosowy, syrop daktylowy, kakao). Snickersa wkładamy do lodówki na godzinę. No niestety trzeba jeszcze chwilę poczekać, ale dzięki temu będzie się lepiej kroić. Gotowe, po wyciągnięciu wystarczy(...)Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Chcesz być na bieżąco

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Czekoladowa tarta z truskawkami 180

łyżki mąki jaglanej   3 łyżki kakao   1 łyżeczka proszku do pieczenia   4 łyżki oleju krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru czekoladowy wierzch: 100 g czekolady gorzkiej 3 łyżki mleka kilka truskawek i listki mięty Przygotowanie: ciasto:  Składniki sypkie (mąkę, kakao, proszek do pieczenia) mieszamy razem z miseczce. Białka ubijamy ze szczyptą soli(...)było na górze.  masa mascarpone: Serek miksujemy z cukrem. Nakładamy go na biszkopt w miejscu wgłębienia. wierzch: Czekolad ę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z mlekiem, studzimy i polewamy po wierzchu tarty. Brzegi dekorujemy pokrojonymi truskawkami. Naturalne i zdrowe produkty znajdziecie w sklepie  www.naturalniezdrowe.com.pl

Bon appetit mon amie
CZEKOLADOWE CIASTO Z BURAKAMI (REWELACYJNE) 251

Robiłam już wiele ciast z warzywami, które znajdziecie na Blogu w tej zakładce . Moimi faworytami są Ciasto Leśny Mech i Ciasto Marchewkowe , ale od teraz dołącza do nich Czekoladowe Ciasto z Burakami! Jestem nim zachwycona, po prostu zachwycona :D Proste, szybkie, bez użycia miksera, z dodatkiem zdrowych buraków, wilgotne i rewelacyjne w smaku.  Tych, którzy nie przepadają za burakami(...)dorzuciłam tabliczkę czekolady. Posiekana czekolada pięknie się rozpuściła w cieście i było ono dzięki niej jeszcze smaczniejsze. Wierzch ciasta postanowiłam polać genialną polewą z białej czekolady, kremówki oraz żelatyny i zabarwionej na różowo sokiem z buraka. Polewa jest przepyszna, nie spływa z ciasta, ma bardzo delikatną, żelową konsystencję, a przy tym pozostaje idealnie śmietankowa. Ciasto możecie oczywiście przygotować

Słodko-Słony Świat Ilony