sproszkowany banan, sproszkowana malina, sproszkowane białko z nasion szałwii hiszpańskiej, miąższ owoców baobabu, sproszkowany sok z buraka czerwonego, sproszkowana lucuma, sproszkowana truskawka, sproszkowana żurawina, sproszkowana wanilia. Składniki: 50 g płatków owsianych 35 g białka roślinnego o smaku owocowym (Lifefood) 250 ml napoju roślinnego (użyłam sojowego) 1 łyżeczka syropu daktylowego 1 łyżeczka masła orzechowego owoce mrożone: kilka truskawek
Zdrowie na języku :Pprzepis bez owego kontrowersyjnego dodatku, z nieco większą ilością nasion chia i siemienia lnianego. To one scalają wszystkie ziarna w chlebie. Łatwy, super zdrowy przepis. Polecam! Składniki: 120 g płatków owsianych 90 g siemienia lnianego 150 g nasion słonecznika 60 g migdałów 40 g orzechów laskowych 35 g nasion chia 3 łyżki oliwy/oleju kokosowego 400 ml wody 1/3 łyżeczki soli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!może i smaczniejsze..chociaż te przełożone dżemem -u mnie malinowym też były pyszne. Ciasteczka razem ze mną piekły : Marzenka , Małgosia , Kasia , Asa ,... 1 szkl. mąki pszennej 4 łyżki płatków owsianych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 130 g masła lub margaryny 1 marchewka o wadze około 80g dżem truskawkowy lub malinowy Marchewkę obrać
Moje domowe kucharzenieczekoladą składniki na 4 małe porcje: 2 jabłka (najlepiej odmiany, które w czasie zapiekania się rozpadają) garść świeżej żurawiny płaska łyżeczka przyprawy do piernika na kruszonkę: 3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki mielonych orzechów laskowych lub migdałów 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki masła 50 g gorzkiej czekolady wykonanie: Kokilki smarujemy masłem. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w dużą
Przysmaki Karolkitego bardzo popularny składnik, który znajduje się w większości zupek i sosów w proszku - drożdże odżywcze, które oferują wysokie wartości odżywcze za małą cenę. Składniki: na krakersy: - szklanka płatków owsianych - 2/3 szklanki mąki - 1/3 kostki margaryny - łyżeczka soli - 2 łyżki wody na dip: - 3 ziemniaki - marchewka - łyżeczka czosnku granulowanego - 1/3 szklanki drożdży odżywczych - sól do smaku - 4 łyżki oleju Wykonanie
Kryzysowa Książka Kucharskacukru 2 kopiate łyżki masła dyniowego 1 jajko 15 dag mąki pełnoziarnistej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki pumpkin pie spice ( klik ) szczypta soli 20 dag płatków owsianych 10 dag musi 2 łyżki pestek słonecznika 1 łyżka orzechów Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać masło dyniowe. Ciągle mieszając wbić jajko, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia
My simple kitchenlato trwało jeszcze z 5 miesięcy, ale smak cynamonu, pieczonego jabłka i gruszek w takiej owsiance.... marzenie! Składniki: na 4 porcje suche składniki 175 g płatków owsianych (może być mieszanka owsianych, orkiszowych, żytnich, gryczanych) 2 płaskie łyżki brązowego cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g gorzkiej czekolady mokre składniki 1,5 szklanki
bistro mamajednym z trendów kulinarnych na 2016 rok będą wytrawne owsianki - w mojej kuchni na pewno nie :-). Przygotowałam sobie sławną nocną owsiankę i cóż, nie powiem wyszła całkiem smaczna! Oprócz płatków owsianych wzbogacona o bulgur, nasiona chia czy kaszę gryczaną. Bardzo sycąca co potwierdzam i ja i Mateusz - oboje nie daliśmy rady wciągnąć całej porcji, ale to nie szkodzi, bo drugą
Pora coś zjeśćciepłe mleko. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 45min w ciepłe miejsce. Następnie ciasto ponownie zagnieść, podzielić na 3 części. Kruszonka: 1,5-2 szklanki płatków owsianych (zmielić w blenderze) lub gotowej mąki owsianej 4-5 łyżek mielonych orzechów włoskich 1 czubiata łyżeczka domowego masła orzechowego 3-4 łyżki ksylitolu (można dodać więcej lub mniej, najlepiej
FitKotsuszonego rozmarynu skórka otarta z 1/2 cytryny 2 łyżki soku z cytryny 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 kopiaste łyżeczki śmietany 18% 2 łyżki masła Kruszonka: 2 garści płatków owsianych górskich 1 garść orzechów włoskich 4 łyżki mąki pszennej 2 kopiaste łyżki zimnego masła 2 kopiaste łyżeczki śmietany 18% 1/3 szklanki brązowego cukru szczypta soli szczypta pieprzu 1/2 łyżeczki
Kuchnia w Słońcu Skąpanamleko. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 45 minut w ciepłe miejsce. Następnie ciasto ponownie zagnieść, podzielić na 2 części. Kruszonka: 1,5 szklanki płatków owsianych (zmielić w blenderze) lub gotowej mąki owsianej 2 łyżki mąki kokosowej garść zmielonych orzechów pekan 1 czubata łyżeczka domowego masła orzechowego 4 łyżki ksylitolu (można dodać więcej lub mniej
FitKotwięc może uda Wam się zaopatrzyć. Uf, rozpisałam się okropnie, dość gadania, zapraszam na przepis i smacznego życzę :) Babeczki: 1 szklanka mąki razowej (u mnie żytnia) 1 1/2 szklanki płatków owsianych 3/4 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka miodu 2 jaja Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, przekładamy do papilotek (lub foremek silikonowych) i pieczemu
Cynamonowe szczęściemąki pszennej 50 g cukru 1 jajko Kruszonka: 90 g zimnej margaryny 1 jajko 50 g domowego cukru waniliowego 50 g cukru 140 g mąki pszennej 3 łyżki płatków owsianych 720-730 g jeżyn mrożonych lub świeżych Przygotowanie: Budyń ugotuj wg przepisu na opakowaniu z cukrem, a gdy zgęstnieje, dodaj rodzynki. Odstaw do lekkiego przestudzenia. Składniki na ciasto szybko zagnieć
Anioszek w kuchnipotrzebujących oczyścić swój organizm. Koktajl bananowy z nasionami Chia – składniki (na 2 porcje) 2 banany 100 ml mleczka kokosowego 200 ml wody 2 gałązki selera naciowego 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki nasion Chia Koktajl bananowy z nasionami Chia – przepis Selera naciowego myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Dodajemy go razem z pozostałymi składnikami do blendera i całość
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!