spacer. Mamo, nakarmimy ptaki? One jeszcze nie jadły śniadania… Dziś owsianka zimowa. Przyrządzona na mleku kokosowym z cynamonem i suszonymi śliwkami. Składniki (na 1 porcję) 3-4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki płatków orkiszowych 200ml mleka kokosowego 150ml wody 1/2 łyżeczki cynamonu 1-2 łyżeczki brązowego cukru 1 śliwka świeża 3-4 śliwki suszone płatki kokosowe Wykonanie Do rondelka
Raj dla PodniebieniaSkładniki 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka płatków jaglanych pełnoziarnistych błyskawicznych 1 szklanka płatków orkiszowych błyskawicznych 1 szklanka otrębów orkiszowych 2 łyżki miodu 5-6 łyżek orzechów włoskich 4 łyżki suszonej goji 4-5 łyżek rodzynek garść suszonych daktyli 1 szklanka startej marchewki ,lekko odciśnięty sok,lub jabłka 2 łyżki oleju kokosowego ,lub masła Wykonanie Piekarnik rozgrzać do temperatury 200st
w mojej kuchnijakiś czas wracam do tej owsianki, bo spodobała i posmakowała mi tak bardzo, że chętnie do niej wracam i po nią sięgam. Składniki na ok. 3 porcje: 150 g płatków owsianych mała garstka płatków migdałów 1/2 jabłka startego na tarce mała garstka jagód goji lub rodzynek jak lubicie 1 łyżka pestek dyni 1,5 łyżki nasion chia
Blondynka Gotujehimalajskiej 3 łyżki mleka Jabłka: 0,5 prażonych jabłek 1 łyżeczka cynamonu Piana z białek: 2 białka 2 łyżki erytrolu (Plenus Natura) Kruszonka owsiana: 1 łyżka płatków owsianych (Plenus Natura) 30 g masła klarowanego waniliowego (Plenus Natura) 6 posiekanych suszonych fig (Plenus Natura) 1/4 szklanki erytrolu (Plenus Natura) 1 łyżeczka cynamonu Pestki dyni w syropie
Zdrowie na języku :Ppomarańcze sprawdzają się równie dobrze. Waszej uwadze polecam również owsiankę lub klasyczną wersję granoli . Składniki Czas przygotowania: 10 min 2 łyżki masła 3 łyżki miodu 50 g płatków owsianych 50 g płatków orkiszowych 5 łyżek popingu z amarantusa (inaczej amarantus preparowany) 50 g orzechów laskowych 50 g orzechów włoskich 2-3 łyżki sezamu szczypta soli Przygotowanie
Słodki Kompromisbanana wychodzą słodkie, więc nie trzeba ich już zbytnio dosładzać. Składniki na ok 12-15 sztuk: 300g sera twarogowego 2 banany 2 jajka 5 łyżek mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) lub zwykła mąką pszenna 1 łyżka miodu (lub cukru) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Ser za pomocą widelca rozdrobnić. Banany obrać i pokroić na drobniejsze kawałki. Dodać
Fabryka pomysłówteraz bazuję na dodatkach, które wszyscy lubimy. Każdy też przed jedzeniem zawsze coś ekstra sobie do niej dorzuca. Ale podstawa jest niezmienna już od paru miesięcy Składniki: 500 g płatków owsianych 150 g płatków ryżowych bez cukru (to nasza alternatywa płatków kukurydzianych) 150 g orzechów: włoskich i laskowych 100 g orzechów ziemnych niesolonych 100 g łuskanych ziaren słonecznika
gutfutoraz syrop z agawy mają niski indeks glikemiczny. Koniecznie spróbujcie! (około 17 sztuk) 100g masła 50g cukru kokosowego (w wersji nie dla diabetyków - może być zwykły) 1 jajko 80g płatków owsianych 20g otrębów owsianych (można zastąpić płatkami) 120g mąki pszennej (lub dowolnej) 30g wiórek kokosowych 2 łyżki syropu z agawy Dodatkowo: 30g suszonych jabłek w kostce Opcjonalnie: cukier puder
Di gotujezawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają na wzrost dobrego cholesterolu, a obniżają stężenie złego. Ma również właściwość rozgrzewające, dlatego poleca się ją przy przeziębieniu. Spróbuj także: Owsiane fit ciasteczka płatki owsiane żurawina orzechy Zdrowa i domowa chałwa sezam Trufle w wersji fit daktyle orzechy gorzka czekolada
Fit&Fast Kitchensłynne już overnights oats w wersji dla każdego :) mam nadzieję że się skuście :) Składniki : 1/2 szklanki gładkiego musu jabłkowego 1 i 1/4 szklanki mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) w wersji bezglutenowej może być mąka ryżowa 1/2 szklanki mleka roślinnego 1 łyżeczka sody 1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie łyżeczka ekstraktu waniliowego Przygotowanie : Wymieszać wszystkie
zdrowa vege kuchniaszukając alternatywy do jedzenia „paszy” (czyli muszli :)) dzień w dzień, upiekłam miękkie, lekko słodkie ciastka w magdalenkowych foremkach. Mieszanka mussli: z danych składników otrzymujemy 1100 g mussli. 400 g płatków owsianych 400 g płatków jęczmiennych 3 garście posiekanych orzechów ( mieszanka włoskich i laskowych) 2 garście posiekanych suszonych moreli 2 garście rodzynek 1 garść pestek dyni 1 garść pestek słonecznika Wszystko
Posadzone i zjedzoneowsianą. Wg mnie placuszki tylko zyskały na smaku. Składniki na 6 sztuk: 1 mała cukinia 1 jajko 2 łyżki posiekanego koperku 4-5 łyżek mąki owsianej (lub zmielone płatki owsiane) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Sól Pieprz Przygotowanie: Cukinię dokładnie umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Posolić. Odstawić na 20 minut, wycisnąć z niej
Fabryka pomysłówchwil :) Nadal nie wiem co było powodem, a raczej składnikiem, który zadecydował o takim a nie innym smaku :) Mimo wszystko, wyszło bajecznie pysznie, zdrowo i słodko :) Spód: 150 g płatków owsianych 50 g płatków orkiszowych 50 g orzechów nerkowca (Bioindygo) 60 g cukru kokosowego (Bioindygo) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki siemienia lnianego 80 g oleju kokosowego
Zdrowie na języku :Pmagiczną mieszankę. Nim odjadę w siną dal, nad morze polskie, do Gdyni, na See Bloggers, przedstawiam Państwu... Oto MUSLI BARDZO WIELOSKŁADNIKOWE!!!! Musli czyli Płatki śniadaniowe bardzo wieloskładnikowe 150 g płatków owsianych 50 g płatków żytnich 100 g płatków orkiszowych 30 g ziaren słonecznika 10 g siemienia 15 g nasion chia 20 g wiórków kokosowych 10 g płatków kokosowych
Dzieje kuchennej Wiewiórysię złego cholesterolu. Daktyle polecane są osobą aktywnym, gdyż mają dużą wartość energetyczną, a ze względu na dużą zawartośc potasu zalecane są po treningu. Spróbuj także: Owsiane fit ciasteczka płatki owsiane żurawina orzechy Dieteyczne przekąski orzechy gorzka czekolada Zdrowa i domowa chałwa sezam
Fit&Fast Kitchen