samym zwiększy się ilość cukru w deserze. Przecież truskawki są tak słodkie same w sobie ! Składniki: średnie truskawki 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady pow. 70% zawartości kakao zmielone płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałowe do dekoracji Od truskawek odciąć szypułki. Czekoladę roztopić. Truskawki nadziać na wykałaczki lub ozdobne patyczki i maczać w czekoladzie z każdej strony. Obtoczyć w wybranej posypce
Chocolate Muffin Blogzmieszać pszenną z żytnią w stosunku 1;1) 14g drożdży suszonych (2 torebeczki po 7g) 1,5 łyżeczki cukru 2 płaskie łyżeczki soli 4 łyżki otrębów (owsiane, pszenne lub płatki owsiane) 400ml ciepłej wody tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Drożdże wsypać do ciepłej wody, dobrze wymieszać i odstawić na kilka minut. Wszystkie suche składniki wymieszać razem i wlać
kuchnia doskiapetyt, dlatego jeśli chcecie szybko zrobić pyszne łakocie, które dodatkowo będą zdrowszą wersją tradycyjnych kupnych to koniecznie spiszcie przepis :) Składniki : 3/4 szklanki mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) 3/4 szklanki mąki orkiszowej 1/4 szklanki cukru kokosowego 50 g masła klarowanego 1-2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego 1 jajko Przygotowanie : Składniki wymieszać w dużej misce, wyrobić
zdrowa vege kuchniaróżnymi rodzajami mąki. Zaangażowanie dzieci do pomocy w ich przygotowaniu gwarantuje dobrą zabawę. Mój mały pomocnik wystąpił także jako model w sesji zdjęciowej;) Składniki: 1 szklanka płatków owsianych 1 szklanka płatków jaglanych 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 100 g roztopionego masła suszone owoce (morele, żurawina, rodzynki, daktyle), orzechy
Smakowity Blog Kulinarnyczyniąc śniadanie pożywnym i smacznym. Ja podałam z jogurtem naturalnym i truskawkami. Owsiane placuszki Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki 200 g mąka owsiana 100 g płatki owsiane 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 ml maślanka 150 ml mleko 2 łyżka oliwa z oliwek lub dowolny olej 1 szt jajko Sposób przygotowania Mąkę mieszamy dokładnie z proszkiem
Kucharzycakawałek ciasta. Jedna sztuka stanowi smaczne ledwie 100 kcal. Składniki na 3 sztuki o wymiarach 6x10,5 cm: 1 banan (najlepiej dojrzały) 1 jajko 35g mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Banana zblendować lub rozgnieść widelcem. Dodać jajko. Wymieszać. Mąkę owsianą wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej. Dokładnie wymieszać
Fabryka pomysłówjest pyszny - słodki, ale nie za słodki, idealnie zaspokaja głód, do tego łatwy w przygotowaniu :) Składniki: 30 g wiórki kokosowe 20 g rodzynki 50 g otręby owsiane 60 g płatki owsiane 20 g zarodki pszenne 20 g ziarna słonecznika 25 g ziarna siemienia lnianego 25 g dowolne orzechy (ja użyłam orzechów włoskich) 15 g jagody goi 25 g śliwki suszone
Taste Of My Dayaktywnego zakwasu razowego żytniego 150 ml. ciepłej wody Składniki umieścić w misce, dokładnie wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 12-16h. Zaparka: 65 g. płatków owsianych 65 g. płatków orkiszowych 280 ml. wrzącej wody Płatki wsypać do miski, zalać wrzątkiem i odstawić na noc w temperaturze pokojowej. Ciasto właściwe : 450 g. mąki pszennej chlebowej
Niebieski kubek z kawaSkładniki: 3 łyżki płatków owsianych 4 łyżki płatków żytnich 3 łyżeczki kakao 1/2 łyżeczki miodu 1 łyżka migdałów 1,5 szklanki mleka (szklanka 250 ml) Mleko podgrzewamy, kiedy zacznie się gotować wsypujemy płatki - kiedy zmiękną dosypujemy kakao cały czas mieszając. Wszystko przelewamy do blendera i dodajemy migdały oraz miód - miksujemy. Z tylu składników wyszły mniej więcej 2 porcje. Można jeść
Moje-pitraszenietego smakuje wyśmienicie, robi się je w parę chwil, jedyny minus to, to że bardzo szybko znikają ze stołu. Składniki na ok 3 porcje : 1/2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanka płatków quinoa ( ja użyłam melvit) 5 łyżek wiórków kokosowych 1/2 szklanki masła orzechowego 2-3 łyżki miodu 4 łyżki chia szklanka mleka roślinnego lub zwykłego Przygotowanie : Połączyć
zdrowa vege kuchniaSkładniki: (na 14 batoników o szerokości 3 cm) 2 1/2 banana bez skóry 5 łyżek słonecznika 7 łyżek sezamu 3 łyżki otrąb owsianych 1/2 szklanki płatków jaglanych 1 szklanka płatków owsianych (mogą być górskie) 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki ciekłego miodu naturalnego Polewa: 100 g czekolady z co najmniej 45 % zawartością kakao 1 łyżka
Kuchcik gotujegranolę pięć zbóż granolę kokosową pomarańczowe musli z żurawiną domowe musli z bakaliami granolę kokosowo-rabarbarową Domowa dyniowa granola (musli) Czas przygotowania: 70 minut Składniki: 200 g płatków owsianych 200 g płatków jęczmiennych 200 g płatków żytnich 50 g otrębów pszennych 50 g ziaren słonecznika 3/4 szklanki pure z pieczonej dyni 50 g siemienia lnianego
Kulinarne przygody Gatitydrożdży) ciasto : 200g mąki pszennej chlebowej typ 750 206g wody o temp. 41st. C 22g soli ok 1/2 łyżeczki świeżych drożdży lub 2 g świeżych cały zaczyn 3 łyżki płatków owsianych 3 łyżki płatków żytnich Przygotowanie : W dużej misce w której będziemy później wyrabiali chleb mieszamy łyżką składniki na zaczyn. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy na 12 - 14 godzin
charlotte gotujemiski wkładamy: 150-200 g jogurtu naturalnego 1 banana pokrojonego w plasterki 20 borówek 1/2 kiwi pokrojonego w kostkę 1 łyżeczkę siemienia lnianego 1 łyżkę otrębów owsianych 1 łyżkę płatków owsianych 1 łyżkę amarantusa ekspandowanego 2 łyżki suszonej żurawiny I się zajadamy :) Bardzo szybko, bardzo smacznie i możliwe, że nawet bardzo dietetycznie i zdrowo. A dodam też, że jogurt
Marder&Marder Manufactureżelazo, magnez, wapń. Płatki orkiszowe – są źródłem białka, błonnika, witamin z grupy A,D i E oraz składników mineralnych takich jak cynk, miedź, selen. Przepis i wykonanie : 200 g. płatków owsianych, 100 g. płatków jęczmiennych, 50 g. płatków orkiszowych, 3 czubate łyżki wiórków kokosowych, 2 łyżki ziaren słonecznika, 4 łyżki pestek dyni, 3 łyżki sezamu oraz po 25 g. posiekanych
apetytnapieczenie