zastąpiony niewielką ilością miodu. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu śniadanie na kilka dni. Czas wykonania: 45 minut Ilość porcji: około 300 g Składniki: 150 g płatków owsianych 50 g rodzynek 30 g suszonej żurawiny ½ pomarańczy (7 łyżek soku) 20 g […] Artykuł Musli z rodzynkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plbardziej dbam o to co jemy. Mam nadzieję, że dzięki temu Pan Sz. niedługo sam wybierze takie ciastka, a nie sklepowe słodkości SKŁADNIKI 2 duże jabłka 2,5 szkl. płatków owsianych górskich 2 jajka 1/4 szkl. cukru 2 łyżki miodu 1/6 szkl. oleju 2 łyżki mąki pszennej 150 g suszonej żurawiny szczypta soli PRZYGOTOWANIE Jabłka obrać i pokroić w kostkę
zabawa smakiemProsty i szybki do zrobienia i smaczny.Polecam. 500 g mąki pszennej typ 650 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki łuskanego słonecznika 4 łyżki płatków owsianych 1 łyżka sezamu 25 g świeżych drożdży 500 ml letniej wody Mąkę, sól, cukier i drożdże dokładnie wymieszać, zalać letnią wodą, wsypać ziarna i wymieszać do połączenia składników. [Ciasto
Moje domowe kucharzenieróżnymi produktami. Owsianka jest bardzo gęsta, na co wpływ miał głównie dodatek mąki kokosowej. Jest bardzo sycąca, smaczna, dla miłośników kokosowych smaków będzie idealna. Składniki: 50 g płatków owsianych 150 ml napoju roślinnego 1 czubata łyżka jogurtu kokosowego (50 g) 1,5 łyżeczki cukru kokosowego 2 łyżeczki mąki kokosowej 1 łyżeczka musu kokosowego 1 łyżeczka
Zdrowie na języku :Pskład? Lepszego być nie mogło :) Zero białego cukru, masła i sztucznych dodatków. Zdecydowanie jedno z najlepszych zdrowych ciast jakie udało mi się zrobić. Koniecznie spróbujcie! Spód : 1 szklanka płatków owsianych zmielonych na mąkę 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżka miodu 1 łyżka dżemu bez cukru 2 łyżeczki kakao Masa: 2 opakowania serka homogenizowanego 1 miarka odzywki białkowej o smaku kokosowym
Chocolate Muffin Blogkremem , które tak przypadły Wam do gustu. Znając preferencje Czytelników połączenie kokosa i czekolady będzie strzałem w dziesiątkę!!!!! Spody (6 babeczek): 1 rozgnieciony banan 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka miodu 1 łyżka masła orzechowego Składniki połączyć w misce. Nabierać łyżkę masy, ścisnąć w ręce i wylepiać foremki silikonowe, aż po same brzegi. Piec 20 minut
Chocolate Muffin Blogrobi się szybko, fajnie się przechowuje i świetnie znoszą transport SMACZNEGO! SKŁADNIKI 170 g masła w temperaturze pokojowej 1 szkl. cukru 1 jajko 3/4 szkl. mąki pszennej 2 szkl. płatków owsianych (najlepiej górskich) 1 szkl. wiórków kokosowych 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szkl. oleju 10 g cukru waniliowego szczypta soli PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzać do 180º. Masło utrzeć mikserem
zabawa smakiemręką dynię szybko róbcie z niej puree, a z puree te smakowite ciastka! Mniam! Składniki na 12 dużych ciastek: 1,5 szkl. mąki pełnoziarnistej 1/2 szkl. erytrolu 1/2 szkl. płatków owsianych 1 szkl. puree z dynii (pieczona, zblendowana dynia) 1/4 szkl. oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie : Wszystkie składniki mieszamy. Piekarnik
Czarnawisienkajakby piankowa. Płatki idealnie namiękły, a nasiona chia, gęsty jogurt i banan nadały kremowej konsystencji. Całość smakuje po prostu fantastycznie 😍 Zachęcam do przygotowania. Składniki (1 porcja): 60 g płatków owsianych 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka miodu 150 ml mleka sojowego 75 g jogurtu typu greckiego pół małego banana 30 g migdałów garść malin
Zdrowie na języku :Pduże, dojrzałe banany pół szklanki soku pomarańczowego lub wody 1/3 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego pół szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka nasion chia 2 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki mąki (pszennej razowej lub kukurydzianej) Nadzienie: 250 g suszonych moreli 1,5 szklanki soku pomarańczowego (lub jabłkowego) skórka otarta z połowy cytryny 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Banany rozgnieść na puree, dodać
Domowa Cookierenka Agigotowy posiłek! Dzięki dodatkowi amarantusa ekspandowanego owsianka zwiększa swoją objętość i jest bardziej puszysta. W połączeniu ze słodkimi owocami, takimi jak mango i banan smakuje genialnie! Składniki: 40 g płatków owsianych 10 g amarantusa ekspandowanego 1 łyżeczka nasiona chia 2 łyżeczki surowego kakao 1 łyżeczka syropu klonowego 1/3 łyżeczki cynamonu 180 ml mleka roślinnego dodatki
Zdrowie na języku :Ppróbne matury..ale za to śniadanie dobre, bardzo ^^ i zaraz weekend :D Przepis: 25-30g daktyli (5-6sztuk) + 40-50ml wrzątku 2 łyżki mielonych płatków owsianych (ok.20g) 2 łyżeczki mocnego kakao ew. łyżeczka mąki kokosowej cynamon 40g kaszy jaglanej 2-3 łyżki kakao 1/2 banana łyżka mąki kokosowej(ok.15g) coś do posłodzenia cynamon Daktyle
More food, love and dreamsciasteczka. Mama uwielbia właśnie takie! CIASTECZKA ZE SKORUPKĄ Z PESTEK I MIODU przepis autorski // 14 duuuużych ciach ~1/2 szklanki mąki pszennej zwykłej ~1/2 szklanki mąki pszennej razowej ~1/3 szklanki płatków owsianych ~płaska łyżeczka proszku do pieczenia ~4 łyżki poppingu z amarantusa (jeśli nie masz możesz pominąć) ~1/2 szklanki cukru ~2 czubate łyżki masła orzechowego ~100g masła (pokrojonego w kostkę) ~jajko
chili & sugarnajeść się nawet jedną kromką, więc jest to super opcja dla osób na diecie. Podczas krojenia może się kruszyć ale to normalne przy sypkich składnikach. Składniki : 140 g płatków owsianych 140 g słonecznika 90 g siemienia lnianego 65 g orzechów włoskich 2 łyżki nasion chia łyżeczka soli himalajskiej 3 łyżki oleju kokosowego 350 ml wody Przygotowanie: Orzechy
Słodka Strefaszybkie i smaczne obiady Pieczeń smakuje na ciepło ale równie dobrze będzie smakować na zimno w formie kanapki. Bułkę tartą zastąpiłam dużą ilością płatków owsianych, które po upieczeniu były zupełnie niewyczuwalne. Dzięki temu danie jest smaczne i dużo zdrowsze Polecam zrobić taki obiad w najbliższym czasie zamiast tradycyjnych mielonych Post Pieczeń rzymska
Marta Gotujemąki żytniej razowej 1 szkl. letniej wody Ciasto: 1 kg mąki pszennej typ 650 3 szkl. letniej wody plus troszkę ewentualnie dolać gdy za gęste 3/4 szklanki płatków owsianych 1 szkl. ziaren dyni i słonecznika [ słonecznik] 1/2 szkl. siemienia lnianego [nie dałam] 1/2 szkl.sezamu 3 łyżeczki soli [dałam więcej] 20 g świeżych Wieczorem do dużego naczynia
Moje domowe kucharzenie