placuszki - 9050 przepisów (strona:430/604)

Kotleciki drobiowe z papryką i serem 139

grubych oczkach, posiekaną natkę, mąkę i jajka. Dokładnie wszystko wymieszać, do smaku doprawić ziołami włoskimi. Rozgrzać patelnię z olejem. Nakładać czubata łyżkę masy na patelnię i uformować płaski placuszek. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe kotleciki podałam z kuskusem i surówką z sosem koperkowym

Monia miesza i gotuje
Pancakes 187

Pancakes, czyli naleśniki w amerykańskim stylu. Banalne do przygotowania, składniki na około 10 placuszków. Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki 1 i 1/4 szklanki maślanki 1 jajko 1/4 szklanki oleju 1/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody szczypta soli Przygotowanie: Miksujemy wszystkie składniki do uzyskania konsystencji podobnej gęstością do śmietany. Smażymy na patelni z obu stron, do uzyskania

Gotuj z Rumcajsem
Chlebki Pita 120

potrzeby przesypujemy mąką. Zostawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na 60-90 minut. Po tym czasie, na blacie wysypanym mąką wyrabiamy jeszcze chwilę ciasto, dzielimy na porcje i wałkujemy na placuszki o grubości około 1 cm. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 minut

Gotuj z Rumcajsem
Racuchy z jabłkami na proszku do pieczenia 242

uzyskania gładkiej, złocistej masy), dodajemy mleko oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.  Na koniec dodajemy jabłko i mieszamy z ciastem. Łyżką nakładamy na rozgrzaną patelnię placuszki, smażymy na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej strony.  Podajemy posypane cukrem pudrem lub z ulubioną konfiturą. Smacznego

Słodka Kraina Wypieków
Placki z kukurydzy , groszku i sera cheddar . 137

Dzisiaj przy piąteczku chciałam Was zaprosić na pyszne placuszki z kukurydzą , groszkiem i serem cheddar . Do placków użyłam kukurydzy z groszkiem od firmy Bonduelle , koncentratu chili od Proeco Polska , przyprawy od Skworcu . Jako dodatek do placków podałam pyszny Sos Madziarów od firmy Folwark

Sama słodycz i szczypta chili
Knedle z jarmużem 136

odparuj resztę płynu. Pozostaw do ostygnięcia. Przestudzony jarmuż wymieszaj z serkiem, dopraw solą, pieprzem i imbirem. dodaj kilka łyżeczek podprazonych, mielonych orzechów laskowych, by zagęścić masę na każdym placuszku układaj po łyżeczce farszu i uformuj kulkę. Gotuj partiami w dużej ilości osolonej wody. Podawaj polane stopionymi skwarkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placuszki jarmużowe na słodko na jogurcie naturalnym i mące pełnoziarnistej 84

surowego i mi smakuje jak... szczaw! Taki świeżutki, prosto z łąki szczaw :) W sumie kupiłam zielska sporo (ilościowo, bo nie wagowo, lekkie to;)) i na pierwszy ogień poszły pyszne placuszki, przygotowałam je na lekko słodko, aby z większą chęcią zjadła Córeczka - i jadła :))) Niestety - zdjęcia nie oddają w odpowiedni sposób wyglądu, bo ciemno za oknem było coraz bardziej... Nad czym

Kolorowy Przepisownik
,, Ekspresowe minipizze z tortilli’’ 372

oregano, przyprawa do pizzy, zioła prowansalskie, sól, pieprz, Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Przecier pomidorowy podgrzewamy i doprawiamy solą pieprzem oraz ziołami. Z placków tortilli wykrawamy małe placuszki i przekładamy do formy na muffinki. Na ciasto wykładamy po łyżce sosu pomidorowego a następnie pokrojone kabanosy, kukurydzę i starty ser. Minipizzewkładamy na 15 minut do piekarnika. Podajemy na ciepło

Podróż w kulinaria
Naleśniki bananowe z borówkami i gorzką czekoladą 74

borówki) gorzka czekolada do dekoracji Wykonanie: Zmiksuj 2 jajka z bananami, pamiętaj o zachowaniu tych proporcji. Na rozgrzanej patelni teflonowej smaż na małym ogniu małe około 7 cm średnicy placuszki. Udekoruj owocami i gorzką czekoladą. Można dodać jogurt naturalny. Smacznego

Bike By Life
Placki ziemniaczane z boczkiem i czosnkiem 142

sól i pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć razem z cebulami, boczek zmielić maszynką do mięsa. Wbić jajka, dodać przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i mąkę.  Dokładnie wymieszać. Smażyć placuszki na rozgrzanym smalcu po kilka minut z każdej strony. Podawać ze śmietaną

Gaździnka warzy
Amerykańska klasyka. 138

Pancakes* z bananami i syropem klonowym  *z roztopionym masłem  blog tak bardzo śniadaniowy, a ostatnio uświadomiłam sobie, że nigdy nie jadłam takich zwykłych puszystych placuszków z dodatkiem masła, z bananem i wsiąkającym w nie syropem klonowym, no, ale nadrobione ^^  byle do piątku

More food, love and dreams
Pumpkin Spice Late i syrop dyniowy nie tylko do kawy 156

własnym życiem, na które ja absolutnie nie mam wpływu ;) Będzie więc krótko.  W naszej kuchni nadal trwa dyniowe szaleństwo, a ostatnio króluje tu syrop dyniowy idealny do gofrów, placuszków, naleśników i (przede wszystkim!) do kawy. Każdy, kto spróbował kiedyś Pumpkin Spice Latte przyzna, że ta kawa uzależnia. Aromatyczna, rozgrzewająca....idealna na ponure jesienne wieczory. Sam syrop przygotowywałam w wielu

Zawsze głodna!
Klopsiki drobiowe w liściu pory 156

wszystko łącząc se sobą, odstawiamy. Z pory odcinamy białą część, blanszujemy we wrzącej wodzie około 3 minut. Ser kroimy na małe paski długości 3 cm. Z mięsa robimy małe placuszki, na środek układamy kawałek sera, formujemy  klopsiki. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry,  podsmażamy na maśle, dodajemy sól, pieprz

kgwjanczewo
Racuchy z piekarnia 108

Lżejsza wersja racuchów, gdyż są pieczone w piekarniku, a nie smażone na głębokim tłuszczu. Smaczne placuszki można podać z jogurtem owocowym albo dżemem. Składniki (na ok. 6 racuchów): szklanka mleka 1,5 szklanki mąki pszennej jajko szczypta soli łyżeczka cukru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta cynamonu jabłko 2 łyżki oleju Przygotowanie Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce

e-PrzepisyKulinarne
Warsztaty kulinarne w Tychach 252

warsztatów kulinarnych razem z Panią Dorotą Dominiak z Restauracji „Dom Bawarski” . Na warsztatach piekłam razem z dziećmi ciasteczka owsiane , zaś Pani Dorota zdradziła im tajniki pysznej dyniowej zupy i placuszków z musem jabłkowym. Jestem pełna podziwu  i uznania dla wszystkich uczniów, biorących udział w warsztatach. Spisali się świetnie! Cieszy mnie bardzo fakt, że szkoła w dzisiejszych czasach potrafi

Smakowy Raj