Syrniki - rosyjskie placki twarogowe

Syrniki - rosyjskie placki twarogowe

Syrniki - rosyjskie placki twarogowe

Przepis na : śniadanie

Proste i szybkie placuszki z twarogu, które są tradycyjną potrawą kuchni rosyjskiej (Сырники) i ukraińskiej, gdzie nazywane są również tworożnikami (творожники). Najczęściej podawane są ze śmietaną (u mnie gęsty jogurt) i konfiturą. Masa jest zbliżona do tej na nasze pierogi leniwe, jednak nie ubija się białek, co znacznie przyspiesza całość przygotowania. Sekretem dobrych syrniczków jest prawdziwy twaróg. Nie nadają się tutaj rzadkie wiaderkowe sery. Swoją delikatność placki zawdzięczają niewielkiej ilości mąki. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełny talerz

Autor

Kasia | Pełny talerzKasia | Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, mąka, twaróg, konfitura, pierogi przepis, pierogi, ciasto, naleśniki, jajko, placuszki, naleśnik, leniwe pierogi, śniadania, ser, śniadanie, placek z serem, szybkie śniadanie, ciasto z białek , pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta z masa, ciasto z masa, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, ciasto na naleśniki

Inne przepisy z Pełny talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.