Syrniki - rosyjskie placki twarogowe
Syrniki - rosyjskie placki twarogowe
Przepis na : śniadanie
Proste i szybkie placuszki z twarogu, które są tradycyjną potrawą kuchni rosyjskiej (Сырники) i ukraińskiej, gdzie nazywane są również tworożnikami (творожники). Najczęściej podawane są ze śmietaną (u mnie gęsty jogurt) i konfiturą. Masa jest zbliżona do tej na nasze pierogi leniwe, jednak nie ubija się białek, co znacznie przyspiesza całość przygotowania. Sekretem dobrych syrniczków jest prawdziwy twaróg. Nie nadają się tutaj rzadkie wiaderkowe sery. Swoją delikatność placki zawdzięczają niewielkiej ilości mąki. ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pełny talerz
Autor
Kasia | Pełny talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, mąka, twaróg, konfitura, pierogi przepis, pierogi, ciasto, naleśniki, jajko, placuszki, naleśnik, leniwe pierogi, śniadania, ser, śniadanie, placek z serem, szybkie śniadanie, ciasto z białek , pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta z masa, ciasto z masa, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto, proste ciasto, ciasto na naleśniki
Inne przepisy z Pełny talerz
Dodaj komentarz