Pyszne placuszki z serków waniliowych, które przygotujecie w kilka minut z 5 prostych składników! Artykuł Placki z serków waniliowych pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaRacuszki bananowe na kefirze Puszyste, mięciutkie, chrupiące i bardzo proste oraz szybkie w przygotowaniu placuszki. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, podwieczorek lub kolację. Smakują rewelacyjnie także na zimno. Polecam! Składniki: Ciasto: 400ml kefiru 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej (300 gram) 1 łyżka cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 dojrzałe banany Dodatkowo: olej(...)Ponownie dokładnie mieszamy, aż powstanie gęste jednolite ciasto *** *** Dodajemy pokrojone w kostkę banany *** *** Mieszamy delikatnie łyżką *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy po około 2 łyżki ciasta na każdy placuszek *** *** Smażymy na średniej mocy palnika po 2-3 minuty z każdej strony, do ładnego zrumienienia *** *** Po zdjęciu z patelni układamy na chwilę na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru
Blog z ApetytemPyszne placuszki ziemniaczane z szynką :).Szybkie danie ziemniaczane sycące i pyszne. Bardzo pyszny przepis z podstawowymi składnikami,które każdy ma w domu :).Bardzo łatwe danie do przyrządzenia. SKŁADNIKI 4 duże ziemniaki 2 średnie lub jedno duże jajko 2 łyżki mąki 5 plastrów szynki sól,pieprz olej do smażenia koperek WYKONANIE Ziemniaki obieramy,myjemy i ścieramy na tarce na dużych(...)szynkę lub kiełbasę. Dodajemy także jajko,mąkę,sól i pieprz oraz pokrojony koperek. Wszystko dokładnie mieszamy aby składniki się połaczyły. Wykładamy łyzka na patelnię z rozgrzanym olejem,formujemy jak placuszki i smażymy na rumiany kolor z obydwu stron. Kiedy przewrócimy na drugą stronę mozna wbić jajko na górę przykryc pokrywką i smayć kilka minut do ścięcia się jajka. Po upieczeniu
Mała w garnku mieszaPyszne placuszki, przygotowane z dodatkiem świeżych malin świetnie sprawdzą się na słodkie śniadanie, obiad lub kolację. Artykuł Szybkie placuszki z malinami pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cudapomiędzy 2-3 osoby (2 dorosłych + dziecko lub dwóch dorosłych). Ja smażyłam je i jako cieńsze placki wykładane na patelnię za pomocą łyżki i formowałam w dłoniach nieco grubsze placuszki – te cieńsze, wykładane na patelnię łyżką wychodzą zdecydowanie smaczniejsze. 2 małe młode cukinie (około 500 g) około 10 cm kawałek pora (biała część) 80 g oscypka (nada się też(...)przykrył on dno patelni. Wykładamy po 1 łyżce ciasta na porcję i wygładzamy powierzchnię łyżką. Smażymy na średnim ogniu z obu stron do zarumienienia. Odsączamy na ręczniku papierowym. Placuszki podajemy solo lub z kwaśną śmietaną i wędzonym łososiem
Smaki Na Talerzumiękkości lub ugotowanie go w wodzie. Następnie należy go zblendować, aby powstało purée. Do purée dodać mąkę, mleko sojowe oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki wymieszać. Następnie smażyć placuszki z przygotowanego ciasta. Gotowe placuszki należy podać z malinami, syropem klonowym oraz płatkami migdałowymi. DOKŁADNY PRZEPIS ZNAJDZIESZ W EBOOKU Dlaczego warto wprowadzić do swojej diety bataty? Batat to warzywo, które posiada
Via Gustoplasterki. Jabłka dokładnie wymieszać z ciastem i zostawić pojemnik na 30 minut na blacie kuchennym. Na patelnię wlać olej rzepakowy, rozgrzać i kłaść nie duże porcje ciasta na placuszki. Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu (za duży ogień przypiecze mocno z wierzchu a w środku mogą być surowe) , tak średnio do 3 minut z każdej strony, odkładać(...)talerz, przed podaniem po0sypać pudrem cukrem - jedne z naszych ulubionych placuszków jabłkowych, tym razem jabłka starte od razu do ciasta na tarce do szatkowania w plastry, jest szybko i smacznie...SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięPuszyste placuszki na kefirze, czyli prosty i pyszny pomysł na śniadanie lub kolację. Artykuł Puszyste placuszki na kefirze pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaPlacuszki kapuśniaczki Świetne do czerwonego barszczu. Rumiane, mięciutkie w środku oraz pysznie chrupiące z zewnątrz placki z kiszonej kapusty. Możemy je podać z ulubionym sosem np. czosnkowym, grzybowym lub mięsnym. Polecam! Składniki: 300g kiszonej kapusty ugotowanej do miękkości 1 szklanka mąki pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki mleka 2 jajka po pół łyżeczki soli, pieprzu, majeranku olej(...)POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK) Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Placuszki kapuśniaczki pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemPlacuszki kapuśniaczki Świetne do czerwonego barszczu. Rumiane, mięciutkie w środku oraz pysznie chrupiące z zewnątrz placki z kiszonej kapusty. Możemy je podać z ulubionym sosem np. czosnkowym, grzybowym lub mięsnym. Polecam! Składniki: 300g kiszonej kapusty ugotowanej do miękkości 1 szklanka mąki pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki mleka 2 jajka po pół łyżeczki soli, pieprzu, majeranku olej(...)POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych sałatek na święta! Przepisy tutaj (KLIK) Ciasta i wypieki świąteczne! Przepis tutaj (KLIK) Najlepsze likiery i nalewki świąteczne Przepisy tutaj (KLIK) Artykuł Placuszki kapuśniaczki pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemCześć, dziś zapraszam Was na pyszne, bardzo łatwe placuszki z modą kapustą, ziemniakami, marchewką. Składają się ze składników, które przeważnie każdy ma w domu. Są chrupiące i łatwe do zrobienia. Zapraszam też na film SKŁADNIKI -pół dużej główki młodej kapusty -2 małe marchewki -1 mała cebula -ok 6 średnich ziemniaków -ok 100g sera żółtego -2 jajka -sól(...)ziemniaki, dodajemy kapustę, trzemy na małych oczkach marchewkę. Wszystko mieszamy. Dodajemy jajka, sól, pieprz, mąkę-wszystko mieszamy Smażymy na oleju na złoty kolor i gotowe :) Placuszki super smakują same albo z dowolnym sosem. jeszcze raz zapraszam na film
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuRacuszki jogurtowe z owocami (bez drożdży) Ekspresowe i bardzo proste w przygotowaniu, wystarczy tylko wymieszać łyżką składniki i już można smażyć. Rumiane, delikatne, puszyste i przepyszne placuszki na jogurcie, które wprost rozpływają się w ustach, a do tego zawsze się udają. Polecam! Składniki: Ciasto: 2 szklanki gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej (użyłam tortowej(...)borówki) i ponownie delikatnie mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej i układamy po dwie łyżki ciasta na każdy racuszek *** *** Smażymy z obu stron na złoty kolor *** *** Po zdjęciu z patelni placuszki układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Przekładamy na talerz i podajemy na ciepło *** *** Możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE
Blog z ApetytemRacuszki budyniowe z rabarbarem Zaczął się sezon na rabarbar, więc warto go wykorzystać do zrobienia pysznych, puszystych i rumianych placuszków. Są tak dobre, że ciężko im się oprzeć i wszystkie znikają w mgnieniu oka. Jeśli jednak nie przepadacie za rabarbarem, możecie zamiennie użyć np jabłek lub zrobić racuszki bez owoców. Polecam wypróbować ten przepis! Składniki: Ciasto: 250g(...)kolor z dwóch stron. Ważne aby ogień nie był zbyt duży, bo wówczas racuszki zrumienią nam się mocno z zewnątrz a pozostaną surowe w środku *** *** Po zdjęciu z patelni placuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym *** *** Następnie posypujemy obficie cukrem pudrem *** *** Podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ
Blog z Apetytemolej rzepakowy, kłaść nie za duże i nie za grube porcje ciasta, na średnim ogniu smażyć na złocisto z każdej strony. Usmażone odkładać na talerz i smażyć kolejne porcje placuszków, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczne, szybkie i proste placuszki waniliowe z jabłkami, bardzo nam smakują na ciepło ale również na zimno........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięFuczki ukraińskie, fuczki bieszczadzkie – pyszne, łatwe i szybkie placuszki Co to są fuczki? Fuczki to ukraińskie placuszki z kiszonej kapusty, u nas bardziej znane jako fuczki bieszczadzkie. To bardzo prosta w przygotowaniu potrawa, podobna do placków ziemniaczanych, tylko że tarte ziemniaki zamieniamy na kiszoną kapustę. Dla mnie te placki to „kulinarny sztos” i wstyd się przyznać
Tajemnice Smaku