placki - 22990 przepisów (strona:935/1533)

Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą 297

Ziemniaki to niezbędny składnik kuchni niemieckiej niezależnie od regionu . Placki ziemniaczane - proste i pyszne danie jest popularne we wszystkich landach naszych zachodnich sąsiadów tak jak i u nas. Te z dodatkiem kiszonej kapusty to przysmak prosto z Bawarii. Wyjątkowo chrupiące i pyszne, a dodatek kiszonej kapusty tylko zwiększa ich smakowitość. Koniecznie musisz ich skosztować! Składniki: 600 g ziemniaków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Płaski chlebek 161

się klei to podsypać stolnicę mąką ,  dłonie natłuścić oliwą i rozgnieść kulkę ,złożyć ją dwa ,trzy razy jak kopertę na każdą kulkę nałożyć ziarenka , po czym rozgnieść na placek i przełożyć na papier do pieczenia. i tak z każdą porcją chlebków , jedne się pieką a my robimy drugie tak żeby nie zdążyły wyrosnąć za bardzo bo będą wysokie

Wypieki Rene
Drożdżowe bułeczki z cynamonem 111

cynamonowej: W czasie gdy ciasto rośnie przygotować masę cynamonową. Masło utrzeć z pozostałymi składnikami na gładką masę. Wykonanie bułeczek c.d.: Gdy ciasto już będzie wyrośnięte rozwałkować je na prostokątny placek o grubości ok. 0,5-1 cm. Rozsmarować na nim masę cynamonową, a następnie zwinąć w rulon (zwijać od strony dłuższego boku) i pokroić na plastry o grubości

Mania Wypiekania
Placek z masą grysikową 316

przepisów przekazanych mojej Mamie przez jej teściową :) Składniki ciasto: 45 dag mąki 15 dag masła 15 dag cukru 2 cukry waniliowe 1 jajko 5 łyżek mleka … Czytaj dalej Placek z masą grysikową

czarrna od kuchni
Kotlety drobiowe 109

osączoną z zalewy kukurydzę, jajko, musztardę, majonez, przyprawy, składniki mieszamy. Następnie dodajemy mąkę. Masa ma być gęsta. Na rozgrzany olej wrzucamy (łyżką) przygotowaną masę (mają wyjść takie a’la placki). Smażymy na złoto z jednej i z drugiej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Pieczeń 152

dodajemy 2 łyżki zimnej wody. Jeśli masa mięsna jest zbyt luźna dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy do smaku. Na stolnicy lub dużym talerzu  posypanym bułką tartą, z mięsa formujemy placek. Na nim układamy paski fileta i słupki marchewki. Zwijamy w roladę, wygładzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Przepis na cebularze z dużą ilością cebuli i z makiem. 192

lekko oprószonej mąką stolnicy. Przykryć ściereczką by nie obeschły i pozostawić na pół godziny do podrośnięcia.  W każdym placuszku robić wgłębienie za pomocą szklanki - lub rozszerzając placek palcami. W wgłębienie nakładać sporą ilość farszu. Rozkłócić 1 jajko. Posmarować każdego cebularza jajkiem (można także mlekiem) za pomocą pędzelka, następnie posypać go makiem. Placuszki układać na papierze do pieczenia

Poezja Smaków - blog kulinarny
Wytrawne wegetariańskie naleśniki i "Szkoła żon" 157

trochę kukurydzy. Zawinąć w rulon. Podgrzewać na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Patelnię można przykryć pokrywką - chodzi o to, by ser się rozpuścił i zmiękła w środku cebula, a placek się nie przypalił. Podawać gorące z surówką. ----- Podobne: Bezglutenowe krokiety z warzywami Krokiety piwne z kaszą gryczaną Naleśniki z jarmużem i gorgonzolą Walentynki dawno minęły, a mnie ich aura

Weekendy w domu i ogrodzie
smaczne aromatyczne pierogi z kiszoną kapustą i prawdziwkami... 134

oleju podsmażyć cebulkę i posiekaną kapustę z prawdziwkami doprawić pieprzem,solą i wystudzić - ciasto rozwałkować na stolnicy, minimalnie podsypując mąką, na grubość około 2 mm, wycinać z ciasta placki, na nich układać czubatą łyżeczkę nadzienia, sklejać na oleju zeszklić na złocisto pokrojoną cebulę z cukrem, pieprzem, kucharkiem - pierogi wkładać do wrzątku z ciut olejem i posolonym, po wypłynięciu

W Mojej Kuchni Lubię
Serowa tarta z figami 132

znajdziecie tutaj Przygotowanie:  ciasto: z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 1,5h. Następnie formę do tarty wykładamy papierem pergaminowym i rozwałkowujemy placek, tak aby wyłożyć ładnie spół i brzegi tarty. Nakłuwamy widelcem przykrywami folią aluminiową lib papierem pergaminowym obciążamy np. grochem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez

Niezły Młynek
SİGARA BÖREĞİ, czyli smażone ruloniki z białym serem 145

Smażone ruloniki z białym serem, pięć minut i gotowe! Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 2 yufki placki ciasta na macę 250 g białego sera 2 łyżki natki pietruszki czarny pieprz chili czerwony pieprz w miseczce trochę wody olej do smażenia Przygotowanie Farsz: Ugnieść ser w misce. Dodać posiekaną natkę i przyprawy. Wymieszać dokładnie. Wziąć jedną yufkę i podzielić

Tureckie Przepisy
ISPANAKLI KIYMALI BÖREK, czyli börek z mięsem i szpinakiem 162

Börek z mięsem i szpinakiem — najbardziej popularny börek w Turcji. Smacznego! Składniki 5 razy yufka (cienki placek) Składniki (farsz) 300 g mielonego mięsa wołowego 500 g szpinaku 1 duża cebula sól czarny pieprz 3 łyżki oleju Składniki (sos I) 1 jajko + 1 białko 5 łyżek mleka 10 łyżek oleju Składniki (sos II) 1 żółtko 1 łyżka jogurtu naturalnego

Tureckie Przepisy
Pierogi ruskie nasze ulubione, a Twoje ? 133

przesmażamy na oleju. Lekko studzimy i dodajemy do masy. Włączamy mikser i całą masę dokładnie mieszamy.  Wracamy do naszego ciasta, odkrawamy z niego część i wałkujemy na cienki placek, wycinamy z niego szklanką krążki na które nakładamy łyżeczką farsz i kleimy pierogi.  W dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli. Do gotującej się wody wrzucamy partiami pierogi

Kuchnia na wzgórzu
Krokiety z kapustą, pieczarkami i żółtym serem 161

duszę wszystko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Farsz powinien się dusić około 40 minut.  Na środek naleśnika nakładam farsz, łyżeczkę startego żółtego sera i zawijam placek. Gdy wszystkie krokiety są gotowe, przygotowuję panierkę. Jajka roztrzepuję w mleku, dodaję mąkę i mieszam na gładką masę. Krokiety moczę w panierce i od razu przekładam na rozgrzaną patelnię

Gotowanie i blogowanie
Fit pizza na brokułowym spodzie 238

mozzarellę. Przyprawić  solą, pieprzem, oregano i czosnkiem. Masę odstawić na minimum 5 minut. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Skropić ją oliwą lub olejem. Masę wyłożyć na blachę formując placek. Piec w 230 stopniach ok. 20 minut aż spód będzie zwarty. Sos: Czosnek zeszklić.  Dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz, bazylię i oregano. Dusić do odparowania nadmiaru wody. Podpieczony

Fabryka pomysłów