placki - 22990 przepisów (strona:895/1533)

BARDZO MARCHEWKOWE PLACUSZKI 158

Składniki na dwie porcje (po 4 placki): 2 czubate łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej ok. 20 g 3 średniej wielkości marchewki ok. 200 g 2 jajka rozmiar M 1 łyżeczka oliwy z oliwek po 1/3 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej oraz kurkumy szczypta soli 150 g jogurt naturalny 1 łyżka świeżego posiekanego koperku

Vroblewska-fitlife
Kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym oraz "Fatum i furia" 182

resztę skonsumować :) Poniżej dla rozróżnienia przedstawiam zdjęcia kwiatów męskich i żeńskich.  Męski kwiat cukinii   Wnętrze męskiego kwiatu cukinii Żeński kwiat cukinii Wnętrze żeńskiego kwiatu cukinii ----- Podobne: Placki z cukinii i ziemniaków z tzatziki Gotowana kukurydza Chipsy i masło szałwiowe "Fatum i furia" Lauren Groff to historia dwojga ludzi, którzy pobrali się, mając po 22 lata i żyli

Weekendy w domu i ogrodzie
Zakręcone jagodzianki z cukrem pudrem 202

uzyskania gładkiej masy. Lepimy kule smarujemy olejem i zostawiamy do wyrośnięcia pod przykryciem w ciepłym miejscu (około 1 godzina).  Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrabiamy. Ciasto rozwałkowujemy na prostokątny placek o grubości około 1cm. Ciasto smarujemy konfiturą  zostawiając około 1 cm brzeg bez konfitur.  Zwijamy w rulon i kroimy w plastry, układamy na blaszce z niewielkimi odstępami

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kruche ciasto z połówkami jabłek 231

nasienne. Cukier wymieszać z cynamonem i każdą połówkę jabłka obtoczyć w nim. Ciasto podzielić na dwie równe części i każdą rozwałkować na wielkość blaszki o wymiarach 38x23 cm. Jednym plackiem wyłożyć dno blaszki i ułożyć na niej połówki jabłek. Przykryć drugim plackiem lekko dociskając pomiędzy jabłkami i po brzegach ciasta. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ciasto

O kuchni z uczuciem
Derelye - pierogi z dżemem. 145

kaszę manną i stopione masło. Po wyrobieniu należy je schłodzić w lodówce, aby ułatwić sobie wałkowanie. To ostatnie pominęłam. Po prostu odrywałam kawałki ciasta i w dłoniach formowałam kulisty placek, do którego nakładałam nadzienie. Pierogi podaje się polane roztopionym masłem z bułką tartą i posypane cukrem. Składniki: 250 g twarogu półtłustego  70 g kaszy manny 60 g stopionego

zadanie-gotowanie
Pierogi z jagodami 117

Przygotowanie: Mąkę wysypujemy na blat. Robimy zagłębienie, dodajemy roztrzepane jajko, oliwę i stopniowo ciepłą wodę - tyle, aby powstało elastyczne ciasto. Ciasto odstawiamy na kwadrans, przykryte ręcznikiem. Rozwałkowujemy na cienki placek, szklanką wycinamy krążki, nakładamy jagody i zlepiamy. Gotujemy we wrzącej wodzie. Podajemy polane śmietaną i posypane wiórkami kokosowymi. Z 400 g jagód przygotowałam dwie porcje ciasta z podanego wyżej

Moja smaczna kuchnia
Błyskawiczny piątek - podsumowanie wpisów z 5. sierpnia 203

strzelającej posypce Chłodnik jogurtowy z wiśniami  Karkówka po diabelsku (w marynacie z majonezu i jajek) Vichyssoise - francuski ziemniaczano-porowy chłodnik Wegańskie ciasteczka kokosowe z płatkami zbożowymi Ziemniaczana focaccia Placki z kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak zrobić knedle ze śliwkami w domu? Przepis rodzinny na knedle 27511

mąki ziemniaczanej i 1-2 jaja (na 1 kg ziemniaków 1 jajko). Zagniatamy ciasto. Powinno być elastyczne. Odrywamy kawałek ciasta formujemy z niego kulę, którą spłaszczamy w dłoniach na placek. Układamy wydrylowaną śliwkę i dodajemy cukier (np. waniliowy, migdałowy, bądź brązowy z cynamonem), całość zagniatamy w formę kuli. Kule- knedle, układamy na tacy obsypanej mąką. Knedle wkładamy na gotującą

SMYKWKUCHNI
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 182

miski. W tym czasie pokrój cebulę, paprykę i pomidory w drobną kostkę - dodaj do kurczaka i wymieszaj. Składniki na ciasto wymieszaj mikserem dodając płaską łyżeczkę ziół - smaż (na cienkie placki) z obu stron tak, aby się lekko zarumieniły. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni. Naleśniki napełnij farszem i zwiń w ruloniki - ułóż obok siebie w naczyniu żaroodpornym i posyp

Alutka-Gotuje
Pancakes z owocami 138

łyżki gęstego naturalnego jogurtu Wykonanie: W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Najlepiej robić to jest trzepaczką lub mikserem, aby nie powstały grudki. Ciasto odstawiamy na 10 minut. Placki smażymy na rozgrzanej suchej patelni. Wlewamy jedną łyżkę ciasta i smażymy na małym ogniu, aż na cieście pokażą się bąbelki, wtedy przekładamy

Kulinarne przygody Gatity
Owsiane ciasto marchewkowe, bezglutenowe czyli Słodki Czwartek odc.111 227

książki Dominiki  Wójciak "Ziarno". Znalazłam tam pomysł na pieczona owsiankę z marchewka w roli głównej, ponieważ mi zależało na cieście przepis zmodyfikowałam.  Powstał ciekawy, mocno wilgotny placek. Synciowi bardzo smakował, mi również choć jak na mój gust za bardzo wyczuwalna była w nim marchewka. To moje bardzo subiektywne zdanie ponieważ nie lubię smaku marchewki (poza pieczoną

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pizza z patelni w 15 minut 488

Składniki na wierzch (dowolnie) np. 5 pieczarek 1/3 cebuli Kabanos 15 dag mozzarella ketchup Przyprawy: Oregano, bazylia, sól, pieprz Wykonanie: Składniki na ciasto wymieszać, wyrobić ciasto i rozwałkować na placek wielkości dużej patelni. Pieczarki, cebulę i kabanosa pokroić. Ja zawsze podsmażam delikatnie pieczarki i cebulę z przyprawami. Ciasto smażyć na patelni około 3 minuty, następnie odwrócić, posmarować ketchupem, ułożyć

Tradycyjna Kuchnia
Rogaliki drożdżowe z nutellą 190

Następnie dodajemy mąkę, sól, resztę cukru, jajko, masło oraz mleko. Wyrabiamy elastyczne, jednolite ciasto, aż zacznie odchodzić od ręki. Przykryć i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy na płaski placek, wycinamy trójkąty. Każdą porcję smarujemy nutellą (ok. pół łyżeczki). Chwytając za dwa kąty zwijamy w kierunku szpica, na koniec lekko zawijając do środka tworząc rogalik. Smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy

Tagebuch po polsku
Makaron ze szpinakiem 190

blat, zrobić dołeczek i wbić jajka , wlać olej i wsypać sól.Wyrobić ciasto. W razie potrzeby podsypać  lekko mąką lub wlać odrobinę wody.Ciasto rozwałkować na jak najcieńsze placki [ podsypywać mąką, aby ciasto nie przykleiło się do wałka].Rozwałkowane ciasto pozostawić  na około 1 godziny do przeschnięcia - u mnie w sumie było to tylko pół godziny.Następnie

Moje domowe kucharzenie
Kuleczki ziemniaczane z serem 493

ciasto  nie jest dość kleiste dodajemy jeszcze mąkę (wszystko zależy od ziemniaków).  Ser kroimy w kostkę   ok 1 cm x 1 cm. Z ciasta kleimy mały placek, w środek wkładamy ser i formujemy ciasto w kulkę. Następnie otaczamy kulkę w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Kulki smażymy na głębokim tłuszczu na złocisty kolor ok 3 minut

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania