placki - 22990 przepisów (strona:890/1533)

Placek czeski 101

Ulubiony placek mojego dzieciństwa. Sumiennie co roku kiedy mama pytała co mi upiec na święta odpowiadałam Czeski! Sentyment pozostaje i dalej jest to wg. mnie najlepsze ciasto z kremem. Czytaj więcej

Biały fartuszek
Wedo - organiczna mąka bananowa! 130

koktajli. Jak mąka kokosowa i migdałowa, dobrze sprawdza się na diecie paleo, ponieważ nie powstaje ze zbóż. Na stronie oficjalnej producenta możecie znaleźć ciekawe przepisy np. na bananowe placki czy biszkopt. Ja oczywiście zachęcam do samodzielnych eksperymentów i sama zamierzam je kontynuować :) =Gdzie kupić= Jak na razie tylko za granicą, np. na  Amazon.com A minusy? Jak na razie

Poranek na słodko
Placki z kaszy gryczanej na przebudzenie mocy... i życzenia! 152

kopa? :) A dzisiaj kolejny dzień przygotowań, także będzie on baaaardzo potrzebny! Ciasta już upieczone, podobnie jak większość dań. Do zrobienia zostały już tylko krokiety, barszcz i sałatka jarzynowa. Kasztanowe placki z kaszy gryczanej i awokado podane z serkiem naturalnym,  bananem, pomarańczowym sosem czekoladowym i pestkami granatu Pojawię się tutaj zapewne dopiero po Świętach, także już teraz pragnę złożyć

Poranek na słodko
Świąteczne ciasta w czekoladowych dekoracjach. 118

muszę przyznać, że są naprawdę bardzo efektowne. - masła kakaowego w pastylkach Masło kakaowe to jeden z moich ulubionych dodatków do ciasta. Lubię też używać go do smażenia omletów czy placków, ze względu na charakterystyczny smak i kakaowy zapach. Dodane do czekolady nadaje gładkości jej strukturze. - błyszczących perełek Crispearls ™ Smaków do wyboru jest sporo, jednak ja wybrałam solony karmel(...)miód, co jest zdecydowanie na plus. Można rozpuścić je w mleku i w ten sposób uzyskać gorącą czekoladę. Ja jednak uwielbiam dodawać je do ciasta albo na wieżę gorących placków i... poczekać, aż się rozpuszczą. :) - czekolady mlecznej w pomarańczowej polewie Te pastylki zaciekawiły mnie najbardziej, ze względu na dość niespotykany kolor.  Co ciekawe, jest to biała czekolada, tak więc

Poranek na słodko
Najlepsze przepisy w styczniu. 136

właśnie przepisy cieszyły się Waszym największym zainteresowaniem :) Wegańskie drożdżówki z bananem Deser owsiany z ricotty Naleśniki z serem Naleśniki z kokosowym twarożkiem Świąteczne dekoracje do ciast Wegańskie pączki dyniowe Placki marchewkowe

Poranek na słodko
Sojowe placuszki z... frytkownicy! 182

foremek Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodać jeszcze płynu. Frytkownicę nagrzać do 200 stopni (ustawić minutnik na 5 minut). Ciasto umieścić w foremkach na placki położonych na blaszce  i piec około 15 minut we frytkownicy beztłuszczowej (ja używam modelu Purifry Multi Health od Russell Hobbs ) Po tym czasie wyjąć i podawać póki gorące

Poranek na słodko
Ekologiczne produkty Symbio. 147

dostajemy to, co z nich najlepsze. Z całej serii najbardziej zaciekawił mnie sok z jagód acai, który ma niespotykaną, lekko tłustą konsystencję. Jak dla mnie idealny jako polewa do placków, a do tego bogaty w kwasy tłuszczowe i witaminy. Przecier z mango również pozytywnie mnie zaskoczył. Do tej pory kupując tego typu przetwory, po otwarciu słoiczka moim oczom ukazywała się(...)warzywne - które widzę po raz pierwszy i... jestem mile zaskoczona. Cebulka pachnie jak prażona i świetnie pasuje do jajecznicy, por i marchew z kolei bardzo lubię jako dodatek do placków na wytrawnie. Burak nadaje pięknego zapachu barszczowi, a paprykę zwykle dodaję do sosów. Wszystkie mają duże, jasne i nieprzesuszone kawałki, a po otwarciu szczelnego opakowania, da się wyczuć świeży zapach

Poranek na słodko
Puszyste placki z soczewicy i marchewki. 108

Placki z soczewicy i marchewki (Quinola Baby) podane z wegańskim sosem czekoladowo-pomarańczowym (Plamil Foods ), awokado i czekoladowymi pastylkami z miodem Placuszki z soczewicy i marchewki /przepis własny/ opakowanie (190 g) ugotowanej soczewicy i marchewki 3 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka mąki jaglanej jajko aromat migdałowy łyżeczka syropu daktylowego szczypta soli szczypta sody łyżeczka oleju kokosowego Zawartość opakowania łączymy

Poranek na słodko
Placuszki twarogowe z morelami. 148

Kłaść na rozgrzaną, natłuszczoną patelnię, lekko spłaszczając. 4. Smażyć na najmniejszym ogniu (pod przykryciem) do momentu zarumienienia, z obu stron  (z pierwszej strony około 5-6 minut). Uwaga: placki pod wpływem soku z moreli lekko się "rozpłyną"  dlatego też ważne jest jedynie lekkie ich spłaszczenie. 5. Podawać z dowolnymi dodatkami  (u mnie SukrinMelis jako cukier puder

Poranek na słodko
Kilka słów o pastach kanapkowych NAbio. 180

chrupiąca, bardzo dobrze przyprawiona. Przypomina mi trochę ajvar, jednak z chrupiącymi dodatkami. * meksykańską z komosą ryżową i fasolą Z dodatkiem kukurydzy, czerwonej papryki, cebulki i chili. Próbowałam jej z plackami tortilla, tofu i warzywami w wersji na ciepło i muszę przyznać, że smakowały naprawdę dobrze. Świetnie nadaje się również do zapiekanek, ponieważ podgrzana smakuje o wiele lepiej! * pomidorową

Poranek na słodko
Biszkopty z patelni. 136

chyba za sprawą dwóch jajek :) Jako dodatek morela i krem kasztanowy, który podbił moje serce podobnie jak pieczone kasztany czy ciasto kasztanowe. Jeśli lubicie biszkopt, koniecznie spróbujcie. PRZEPIS => PLACKI BISZKOPTOWE / 1 porcja / 2 jajka pół szklanki mąki z pszenicy durum łyżka otrębów żytnich 2 łyżki mleka kilka kropli ekstraktu z wanilii szczypta soli łyżeczka cukru z kwiatu kokosa

Poranek na słodko
Calzone 163

chwilę na małym palniku. Na koniec wymieszać z kukurydzą i posiekanymi liśćmi bazylii. Utrzeć parmezan. Wyrośnięte ciasto podzielić na 4 części. Każdą z części wyrobić i rozwałkować na cienki placek, podsypując mąką. Na brzeg ciasta kłaść farsz i utarty ser, przykrywać ciastem i wykrawać „pierogi” (używam do tego miski o średnicy 12 cm). Z podanej porcji ciasta

Bullio
Pierogi ze szpinakiem 125

posiekaną bazylię. Kiedy woda ze szpinaku odparuje, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fetę i zamieszać aż do połączenia składników. Z przygotowanego ciasta odrywać mniejsze kawałki i rozwałkowywać na cienkie placki podsypując mąką. Farsz wykładać łyżką na ciasto (ok. 1 łyżki do jednego pieroga). Przykrywać od góry ciastem i wykrawać pierogi (przy pomocy szklanki lub wykrawaczki do pierogów). W dużym

Bullio
Ciasto z budyniem i kajmakiem 188

przepisem na opakowaniu. Biszkopt przekroić ostrym nożem na 3 równe części. Na spodzie ciasta rozsmarować 1/2 masy kajmakowej oraz 1/2 przygotowanego, lekko przestudzonego budyniu. Budyń wykładać na środek placków, zostawiając brzegi pokryte tylko kajmakiem (żeby po dociśnięciu biszkoptem budyń nie wypłynął). Czynność powtórzyć z drugim plackiem biszkoptu i całość przykryć ostatnią warstwą ciasta. W garnku rozpuścić na małym ogniu wszystkie

Bullio
Langosze 18617

Langosze to tradycyjne węgierskie placki przygotowane z ciasta drożdżowego z dodatkiem ziemniaków. Zwykle podaje się je ze śmietaną lub sosem czosnkowym i serem oraz innymi dodatkami wg uznania.  Moja Oliwka twierdzi, że bez dodatków smakują trochę jak pączki ;) Ciasto na langosze: 500g mąki pszennej 14 g drożdży instant (2 op.) 3 płaskie łyżki cukru łyżeczka soli

Smakołyki Asi