Dwie szczypty soli *Wszytko mieszamy dokładnie mikserem Rozgrzewamy patelnię i lejemy ciasto okrągłym ruchami tak by pokryło całą powierzchnię najlepiej żeby placki były cienkie i smażymy z dwóch stron. Nasze bliny możemy już faszerować Faszerujemy pasztetem Profi Metody są różne koperty,Roladki itp Ostatni etap
Viola cooks with passiontwarde. Podzielić musimy ciasto na cztery części. Trzy części odkładamy na bok i przykrywamy czystą ściereczką. pierwszą część ciasta musimy rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki placek. W razie potrzeby podsypujemy mąką. Dużym kubkiem, szklanką odciskujemy koła ,i odkładamy na bok. Następnie nadziewamy farszem w tym przypadku truskawki i sklejamy opuszkami palców , a następnie przyciskamy
Viola cooks with passionramach akcji Wakacyjne kulinarne wyzwanie dostałam od firmy Pamakol zestaw produktów do przygotowania szybkich posiłków z tradycyjnych potraw. Często podaje się go z plackami ziemniaczanymi jako Gulasz po węgiersku, ja zrobiłam szybką zapiekankę z gulaszem. Składniki: - Gulasz Pamapol - 350 g makaronu świderki - 200 g sera mozzarella - sól - pieprz - 100 ml wody Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente, naczynie
Kulinarne życiemąką. Dodać żółtko i wodę i szybko wyrobić całość na gładkie ciasto. Uformowane w kulę owinąć folią i schłodzić w lodówce przez godzinę. Kruche ciasto rozwałkować na placek o średnicy większej niż forma, wyłożyć nim dno i boki formy. Spód nakłuć widelcem i wstawić do schłodzenia na kwadrans. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Wstawić do niego
wyzwania kuchennekolejny szybki przepis na letnie gotowanie. Tym razem będą to pierożki - kapuśniaczki z ciasta drożdżowego z kapustą i grzybami. Zapraszam do poprzedniego posta z tej samej serii gdzie robiłam placki ziemniaczane z gulaszem do których link znajduje się tu . Czytaj więcej
Pychotkaaatworzywa, dla mnie to duży plus szybko rozdrabnia miękkie produkty, natki pietruszki,koperku, mięsko bez kości /do 500 dag/ i chrząstek na mielone czy tatar, ryby, ziemniaki na placki, owoce, warzywa,koktajle - pamiętać aby zawsze wkładać kawałki produktów zwłaszcza twardych bez kości, chrząstek, pestek rozdrabniacz Beko CHG6400 , szklany pojemnik odporny na zarysowania o pojemności 1 litra, wybrane części urządzenia
W Mojej Kuchni LubięZdrowa wersja kotleta na lekki obiad. Jako dodatek idealnie nada się mizeria z ogórków i ziemniaki. Można również placki jeść jedynie z dodatkiem kwaśnej śmietany. SKŁADNIKI 100 g kaszy jaglanej 1 duża cukinia 1 średnia marchewka 2 jajka 40 g otrębów owsianych natka pietruszki (wg uznania) koperek (wg uznania) 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej do smaku
Passions hobbies lifeLiczba porcji: 4 Przygotowanie: Pasta: Odcedzoną fasolkę blendujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, czarnuszką i pozostałymi przyprawami. Polecam dać dużo ostrej papryki. Można ją też zastąpić chili. Placek smarujemy na środku przygotowaną pastą. Układamy na niej pokrojone warzywa i zawijamy. Podgrzewamy w opiekaczu z opcją grilla. Możemy też usmażyć na patelni lub zjeść na zimno
Weganka gotujesię rozpuściły. Wlewamy do miski. Dodajemy mąkę i odrobinę soli. Ugniatamy ciasto. Na koniec dolewamy łyżkę oliwy. Ugniatamy. Ciasto dzielimy na ok 5 części, z których robimy płaskie placki. Układamy je na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Pozostawiamy na chwilę w ciepłym miejscu, aby ciasto trochę urosło. Oliwę mieszamy z wyciśniętym ząbkiem czosnku i odrobiną soli
Weganka gotujecukinię! Co roku sadzę ją razem z dynią w swoim ogródku i z utęsknieniem wypatruję tych pierwszych sztuk, z których będę mogła przygotować ulubione racuszki! Są świetnym zamiennikiem dla placków ziemniaczanych. Świetnie smakują zarówno solo, jak i np. z sosami : grzybowym, koperkowym czy też jogurtowo-czosnkowym. Są chrupiące i bardzo łatwe do zrobienia! Idealne na obiad! Polecam! SKŁADNIKI: * średnia, młoda
Ostra na SłodkoDziś zapraszam Was na delikatne placuszki serowe z wiśniowym dżemem. Dla matki nie ma nic piękniejszego niż zadowolone buźki maluszków z radością jedzące śniadanie. A tak
Słodkie okruszkicukier. Dusimy ok 10 min. Po tym czasie rozrabiamy w pozostałej wodzie mąkę i dolewamy do owoców. Gotujemy jeszcze 2-3 min, aż całość zgęstnieje. Ciasto wałkujemy na placek w kształcie okręgu, większego niż foremka na tartę. Formę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką. Wykładamy formę ciastem. Na środek tarty wykładamy owoce. wystające brzegi ciasta zakładamy do środka tarty. Brzegi
Mieszam w Garnkukrupczatki, a obsługa nowego,obcego piekarnika na gaz była wyzwaniem,ciasto jest i znika w tempie ekspresowym. Ot ponad połowa już wyparowała. Kruchy, pachnący wanilią i przyprawami korzennymi placek, który wyparowuje natychmiast. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej krupczatki typ 450 2/3 szklanki cukru brązowego pół łyżeczki proszki do pieczenia pół łyżeczki cynamon 1 kostka masła 2 jaja wielkości
Fiolka w kuchniSmaczne placki ziemniaczane urozmaicone dodatkiem marchewki i świeżej pietruszki. Zapraszam! :-) SKŁADNIKI: - ok. 10 ziemniaków - 1 marchewka - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 1 płaska łyżka mąki - 1 duża garść pietruszki - 1 jajo - sól i pieprz Cebulę i czosnek drobno kroję, ziemniaki i marchewkę ścieram na tarce o grubych oczkach, dodaję posiekaną pietruszkę i jajko, posypuję mąką. Całość mieszam
Wielopokoleniowopanierowania olej do smażenia Do mięsa mielonego dodać jajko, nasiona amarantusa, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę. Następnie nabierać po trochu mięsnej masy i uformować płaski placek. Na środku ułożyć jedną kuleczkę mozzarelli i dokładnie ją oblepić mięsna masą formułując kotleta. Gotowe kotlety panierować w ziarnach i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty
Monia miesza i gotuje