placki - 22990 przepisów (strona:902/1533)

Szarlotka na kruchym cieście 219

Włożyć do garnka, dodać cukier i cynamon, dusić aż będą miękkie i prawie jednolite. Następnie dosypać bułkę tartą, wymieszać i gorące przełożyć do blaszki, w której jest już pierwszy placek surowego ciasta. Przykryć jabłka drugim, nakłuć w kilku miejscach. Piec w 180'C około 50 minut

Cakes By Kejt
Burger z parowaru 304

momencie możemy przejść do przygotowania mięsa i krojenia innych składników ) Kiedy ciasto już będzie odpowiednie, wyrabiamy je ponownie 2 minuty i dzielimy na 8 części. Z każdego kawałka formujemy placki o średnicy ok. 13 cm i grubości 1 cm. Układamy je na papierze do pieczenia. Po czym smarujemy rozmąconym jajkiem i posypujemy ziarnami sezamu. Odstawiamy tak przygotowaną blachę

Parowar Faceta
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami, pyszne ! 223

słoneczko żeby szybko wyrosło. Po około 45 minutach ciasto wyrośnięte przełożyłam na stolnicę i porządnie jeszcze raz wyrobiłam. Umyłam ręce i zaczęłam rwać ciasto tak żeby móc zrobić płaski placek wielkości spodu od szklanki, do środka wkładałam pół śliwki wraz ze szczyptą cukru, zawijałam w kulkę i odkładałam do formy wyłożonej papierem do pieczenia.    Jajko połączyłam

Kuchnia na wzgórzu
Szarlotka z pianka,jablkami i cynamonem 159

10.Na dużych oczkach tarkujemy nasze pod mrożone ciasto, starając się rozciagnac po całości (jak nam nie wychodzi możemy rozdzielać ciasto palcami tworząc nie regularne kulki,małe placki ). 11.Pieczemy okolo 45 min najpierw w temp 200C zmniejszając do 150C po 20 min.Wył. piekarnik i pozostawiamy ciasto w piekarniku ok 15min 12.Posypujemy cukrem pudrem. 13.Do dekoracji użyżam laskę cynamonu,lody

Viola cooks with passion
Placki z ryżu i warzyw 132

pieprz do smaku Następnie wbijamy dwa cale jajka i mieszamy tak by połączyć składnki ,dodajemy ser i znów mieszamy na końcu dodajemy groszek i delikatnie mieszamy. Fotmujemy nasze placki na blaszce wcześniej smarujemy ją oliwą Pieczemy około 40 min na programie fun 180C SMACZNEGO

Viola cooks with passion
Krokiety z pasztetem Profi 127

Dwie szczypty  soli *Wszytko  mieszamy dokładnie  mikserem Rozgrzewamy  patelnię i lejemy ciasto okrągłym  ruchami tak by pokryło całą  powierzchnię najlepiej  żeby  placki były cienkie  i smażymy z dwóch  stron. Nasze bliny możemy już faszerować Faszerujemy pasztetem Profi Metody  są różne  koperty,Roladki  itp Ostatni etap

Viola cooks with passion
Pierogi z truskawkami na musie śmietanowo-truskawkowym 121

twarde. Podzielić  musimy ciasto na cztery części. Trzy części odkładamy na bok i  przykrywamy czystą ściereczką. pierwszą część ciasta musimy rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na cienki placek. W razie potrzeby podsypujemy mąką.  Dużym kubkiem, szklanką odciskujemy koła ,i odkładamy na bok. Następnie nadziewamy farszem w tym przypadku truskawki i sklejamy opuszkami palców , a następnie przyciskamy

Viola cooks with passion
Szybka zapiekanka z gulaszem 199

ramach akcji Wakacyjne kulinarne wyzwanie dostałam od firmy Pamakol zestaw produktów do przygotowania szybkich posiłków z tradycyjnych potraw. Często podaje się go z plackami ziemniaczanymi jako Gulasz po węgiersku, ja zrobiłam szybką zapiekankę z gulaszem.  Składniki: - Gulasz Pamapol - 350 g makaronu świderki - 200 g sera mozzarella - sól - pieprz - 100 ml wody Przygotowanie:  Makaron gotujemy al dente, naczynie

Kulinarne życie
Tarta z szynką parmeńską i mozarellą 319

mąką.  Dodać żółtko i wodę i szybko wyrobić całość na gładkie ciasto.  Uformowane w kulę owinąć folią i schłodzić w lodówce przez godzinę. Kruche ciasto rozwałkować na placek o średnicy większej niż forma, wyłożyć nim dno i boki formy. Spód nakłuć widelcem i wstawić do schłodzenia na kwadrans. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Wstawić do niego

wyzwania kuchenne
Pierożki drożdżowe z kapustą i grzybami - szybkie gotowanie #2 153

kolejny szybki przepis na letnie gotowanie. Tym razem będą to pierożki - kapuśniaczki z ciasta drożdżowego z kapustą i grzybami. Zapraszam do poprzedniego posta z tej samej serii gdzie robiłam placki ziemniaczane z gulaszem do których link znajduje się tu . Czytaj więcej

Pychotkaaa
rozdrabniacz ze szklanym pojemnikiem... 198

tworzywa, dla mnie to duży plus szybko rozdrabnia miękkie produkty, natki pietruszki,koperku, mięsko bez kości /do 500 dag/ i chrząstek na mielone czy tatar, ryby, ziemniaki na placki, owoce, warzywa,koktajle - pamiętać aby zawsze wkładać kawałki produktów zwłaszcza twardych bez kości, chrząstek, pestek rozdrabniacz Beko CHG6400 , szklany pojemnik odporny na zarysowania o pojemności 1 litra, wybrane części urządzenia

W Mojej Kuchni Lubię
Placki warzywne z cukinii i kaszy jaglanej 180

Zdrowa wersja kotleta na lekki obiad. Jako dodatek idealnie nada się mizeria z ogórków i ziemniaki. Można również placki jeść jedynie z dodatkiem kwaśnej śmietany. SKŁADNIKI 100 g kaszy jaglanej 1 duża cukinia 1 średnia marchewka 2 jajka 40 g otrębów owsianych natka pietruszki (wg uznania) koperek (wg uznania) 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej do smaku

Passions hobbies life
Tortilla z pastą fasolową 149

Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Pasta: Odcedzoną fasolkę blendujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, czarnuszką i pozostałymi przyprawami. Polecam dać dużo ostrej papryki. Można ją też zastąpić chili.  Placek smarujemy na środku przygotowaną pastą. Układamy na niej pokrojone warzywa i zawijamy. Podgrzewamy w opiekaczu z opcją grilla. Możemy też usmażyć na patelni lub zjeść na zimno

Weganka gotuje
Minipizze wegańskie 179

się rozpuściły.  Wlewamy do miski. Dodajemy mąkę i odrobinę soli. Ugniatamy ciasto. Na koniec dolewamy łyżkę oliwy. Ugniatamy. Ciasto dzielimy na ok 5 części, z których robimy płaskie placki. Układamy je na brytfance wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając odstępy. Pozostawiamy na chwilę w ciepłym miejscu, aby ciasto trochę urosło. Oliwę mieszamy z wyciśniętym ząbkiem czosnku i odrobiną soli

Weganka gotuje