placki - 22990 przepisów (strona:670/1533)

Drożdżówki z serem. 69

stolnicę i wałkujemy dość cienko na prostokąt. Na środek wykładamy połowę masy serowej i przykrywamy jednym bokiem, który smarujemy pozostałym serem. Ponownie nakrywamy pozostałym ciastem. Powinien nam powstać płaski placek, (3 warstwy ciasta i dwie warstwy sera), który kroimy na paski (z podanej ilości składników wyszło mi 9 drożdżówek). Każdy pasek skręcamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem

To co lubię - gotuję i polecam
Karpatka II 86

krem, następnie stopniowo łyżka po łyżce dodajemy wcześniej ugotowaną masę, cały czas miksując. Na koniec dodajemy sok z cytryny dla podkręcenia smaku. Karpatka: Do blaszki ponownie wkładamy wcześniej upieczony placek, wykładamy krem, rozsmarowujemy. Wierzch przykrywamy kolejnym ciastem. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aż masa stężeje. Uwagi Z pozostałych białek możecie upiec pyszne kokosanki , beziki lub po prostu

To co lubię - gotuję i polecam
Sos marinara 82

boloński Siekany sos wielkanocny Kurczak w sosie mole Klopsiki w sosie musztardowym Sos czosnkowy Sos tzatziki Zobacz też najnow sze przepisy : Sos marinara Lody malinowe bez maszynki Serowe placki z cukinii Lasagne z cukinii Ogórki po rosyjsku (na sucho) Artykuł Sos marinara pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Ciasto z budyniem i śliwkami 78

ciasto, podzielić na dwie równe części, jedną owinąć w folię spożywczą i schować do lodówki. Blachę do pieczenia (25/25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować na placek wielkości blachy, w której ciasto będzie pieczone. Przenieść ciasto na blachę, równomiernie je rozłożyć, ponakłuwać widelcem. Na cieście rozłożyć połówki śliwek, posypać je cukrem i cynamonem. Z mleka odlać

niecodziennikpary
Pierogi z nektarynkami i kisielem 98

dobrze wymieszać. Ciasto : Do miski wsypać mąkę, dodać szczyptę soli, olej i wrzątek, wymieszać drewnianą łyżką. Zagnieść ciasto, dobrze wyrobić, odstawić przykryte ściereczką na kilka minut. Ciasto wałkować na placek, foremką lub szklanką wykrawać krążki, na każdym krążku nakładać porcję nadzienia, dobrze zlepiać, gotować w osolonej wodzie, przez 3 minuty od wypłynięcia pierogów na wierzch. Wybierać pierogi na talerze

Kuchnia Danusi
Pikantny ketchup z cukinii. 74

papryki i ostrej, pieprzu czarnego 3 słoiczki (200g) koncentratu pomidorowego Robimy! Cukinię myjemy, obieramy, tniemy końcówki i kroimy na kawałki. Usuwamy nasiona jeśli są. Przepuszczamy na oczkach jak na placki ziemniaczane- na papkę. Odcedzamy powstałą wodę. Z cebulą robimy to samo i mieszamy z cukinią. Całość podlewamy ciut wodą i gotujemy w dużym garnku. Po pół godzinie dodajemy wszystkie

Latosiowydom
Tacos z wołowiną i sosem pomidorowo - śliwkowym 79

Pachnąca wołowina i pikantny sos pomidorowo - śliwkowy to kwintesencja smaków i aromatów. Placki do tacos są mniejsze od tortilli ale jeśli nie dostaniecie wystarczy je przyciąć, łatwiej będzie można jeść. W Meksyku podaje się taco jako przystawki. Zabieramy się za pyszne danie. Tacos z pikantnym sosem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wytrawna tarta z kurkami 127

folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30-60 minut. Dużą formę na tartę wysmarować masłem. Piekarnik rozgrzać do 190 st.C (góra-dół). Ciasto rozwałkować na okrągły placek o grubości 3 mm. Średnica powinna być większa niż forma do tarty. Ciasto przenieść do formy i wykleić dno i boki. Nadmiar ciasta odciąć. Widelcem podziurawić spód, by podczas pieczenia

Pasja Smaku
Mini Hot-Dogi w Cieście Drożdżowym 67

minut do wyrośnięcia.  Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Całość przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 1 h.  Ciasto rozwałkować na bardzo cienki placek (grubość jak ciasto na pierogi) . Ciasto pokroić na paski.  Każdą parówkę owinąć paskiem wykrojonego ciasta. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Gotowe hot-dogi wysmarować jajkiem i posypać

Przepiski.pl
KOTLETY SIEKANE Z KURCZAKA 197

połączyć, doprawić do smaku. Łyżką nabierać porce masy, kłaść na rozgrzanym tłuszczu - kotleciki smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, osączyć na papierowym ręczniku lub bibule. Gotowe placki z fileta podawać z ulubionymi dodatkami. Miłego gotowania! Koniecznie skomentuj. Z przyjemnością odpowiem na pytania i posłucham o Twoich doświadczeniach. Kotlety siekane z kurczaka. Kotlety siekane z kurczaka

Moja Książka Kucharska
Kotlety z cukinii 95

już moja mama w moim dzieciństwie, jednak pozmieniałam trochę ilość przypraw, bo w klasycznej wersji była tylko sól i pieprz. Jeśli lubicie również inne sposoby na cukinię polecam wypróbować placki z cukinii , drobno pokrojona cukinia smażona na patelni z niewielką ilością oleju, pychota! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kotlety z cukinii pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
PLACKI Z JABŁKAMI, NA KEFIRZE 122

PLACKI Z JABŁKAMI NA KEFIRZE Dzisiaj zapraszam na pyszne, pulchne placuszki z jabłkami robione na kefirze. Skladniki: 2 jajka 1 szklanka kefiru (u mnie 2,5 %) 1,5 szklanki mąki 2-3 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka sody lub proszku do pieczenia olejek waniliowy 4-5 jabłek olej do smażenia Przygotowanie: 1. Jajka myjemy, sparzamy i oddzielamy żółtka

Kulinarnie z Polką na Kresach
Placuszki z dyni 113

Niesamowity szybki przepis na placuszki dyniowe. Wystarczy wszystkie składniki wymieszać łyżką, usmażyć i gotowe! Podczas smażenia placki wyrastają jak drożdżowe racuchy. Przepis jest naprawdę pyszny i korzystam z niego przez cały rok. W sezonie dyniowym możemy poporcjować startą dynię do zamrażarki i robić placuszki przez cały rok. Możemy podawać je z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem. Przepis znalazłam tutaj

kulinarne odsłony pati

Proponowane wyszukiwania