Hejo! W związku z licznymi pytaniami o moje ''ciacho''- nie ciacho z insagramowych zdjęć wstawiam dla Was Moi Drodzy przepis! ''Omleciorek'' idealny na jesienne
fitolarun.blogspot.comdyniowe gryczane placki z figą (w środku), podane z masłem orzechowym~ Nie wiem jakim cudem jeszcze nie było tutaj dyniowych placków...Przecież mamy sezon w pełni. No nic, już nadrabiam pysznymi placuchami ♥ Uwielbiam połączenie figi i dyni! Ostatnio w ogóle się zaprzyjaźniłam z dynią i w lodówce ciagle stoi słoik z puree ;) Wczoraj niestety kartkówka była...i nie poszła
breakfast of dreamssłodkiego wypieku, to zawsze znajdzie się siłę i ochotę :-). Jesień obfituje w jabłka, więc trzeba z nich korzystać. Ja przywiozłam ostatnio sporo od mamy i kilka wrzuciłam do ucieranego placka. Prosto, szybko i pysznie. Smakował bardzo dobrze i był lekko wilgotny za sprawą jabłek. Bardzo lubię takie szybkie i nieskomplikowane ciasta. Polecam i pozdrawiam. UCIERANY PLACEK
Zakątek rozkoszy kulinarnychodciskamy na sitku. Odcisniete jablka mieszamy z mąką ziemniaczaną. Masło rozpuszczamy, dodajemy cynamon i cukier. Mieszamy. Wyrośniete ciasto krótko zagniatamy, składamy jak kopertę i wałkujemy na dość cienki placek o wymiarach około 30x40 cm. Powierzchnię placka smarujemy cynamonowym masłem ( uzyłam pędzelka), a następnie nakładamy odcisnięte jabłko. Wyrównujemy. Ciasto zwijamy w rulon, wzdłuż dłuższego boku. Rulon ciasta
Mia Cucina Sofietaryżowy placek Danie(...)które dziś przedstawiam jest swego rodzaju kulinarną hybrydą, nie jest to już zapiekany ryż, bowiem dodałem do niego jaj i proszku do pieczenia. Lecz nie jest to jeszcze typowy placek, bowiem zamiast ryżowej mąki użyłem ugotowanego ziarna ryżu. Spytać można skąd wziąłem takie cudactwo. Otóż odpowiedz jest trywialnie prosta, danie narodziło się, ładnych kilka lat temu z mej pomyłki
Miód i pieprztarce o grubych oczkach, skropić obficie sokiem z cytryny, odcisnąć na sitku, następnie wymieszać z mąką ziemniaczaną.Wyrośnięte ciasto krótko zagnieść, podsypać mąką i rozwałkować na cienki placek ( 38x32cm).Na całej powierzchni placka (łącznie z brzegami) rozsmarować równomiernie pędzelkiem masło cynamonowe, dłonią rozłożyć na cieście jabłka tak, by przykryły je cienką warstwą (nie musi być to idealnie
Moje domowe kucharzenieinnych placków . Syrniki robi się z prawdziwego białego sera. Pochodzą z kuchni wschodniej - ukraińskiej, białoruskiej i rosyjskiej. Podaje się je na słodko, zwykle z kwaśną śmietana i dżemem owocowym lub owocami. Można je podać na śniadanie, ale zwykle przygotowuje się je na podwieczorek lub po prostu jako deser. Z białego sera możecie też zrobić pyszne placki serowo-cytrynowe
Smaczna PyzaPlacki ziemniaczane w mojej, słonej wersji. ok 1 kg ziemniaków 2 jajka 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz łyżka mąki ziemniaczanej olej do smażenia Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce. To samo zrobić z czosnkiem i cebulką. Dodać jajka, sól i pieprz. Całą zawartość zmiksować. Dodać łyżkę mąki ziemniaczanej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Niektórzy lubią
Jemy PijemyŚciągamy z palnika i dodajemy 2-3 łyżki śmietany, mieszam i wkładam z powrotem na palnik. Należy spróbować całość i doprawić do smaku. Sos zjadamy z ziemniaczkami lub z plackami ziemniaczanym przepis można znaleźć pod linkiem http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/p/placki-ziemniaczane-kazdy-powinien-je.html Mięso kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka. Dusimy na oleju(smalcu) pod przykryciem Cebulę kroimy w grubszą kostkę(...)wrzątku i mąki. Należy szybko mieszać podczas zagęszczania Na koniec dodajemy 2-3 łyżki śmietany. Mieszamy całość. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Sos zjadamy z ziemniaczkami lub z plackami ziemniaczanym przepis można znaleźć pod linkiem http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/p/placki-ziemniaczane-kazdy-powinien-je.html
Sprawdzone przepisy kulinarnedietetyczne ale kto ich nie lubi? Można je przygotować na milion sposobów i każdy jest świetny! Dziś zapraszam na plendze czyli poznańskie placki ziemniaczane. Moje dzieciaki uwielbiają placki ziemniaczane ale za warzywami nie przepadają. Sprytnym i prostym sposobem na ich przemycenie jest starcie
Pyry na GazPlacek dyniowo - jabłkowy Cóż to za jesień bez placka dyniowego...Nie wyobrażam sobie...Mamy dopiero wrzesień, a dynia na dobre rozpanoszyła się w mojej kuchni. A przecież wielu z nas kojarzy dynię z końcem października. Rozpracowałam już jedną, druga czeka w kolejce.Z dyni można wyczarować cuda. I to pyszne cuda. A dzisiaj takie szybkie ciacho, zrobione od niechcenia
na moim stole...potrzeba dodania jej nieco więcej niż przewiduje przepis) - ciasto zafoliować, schłodzić - schłodzone ciasto podzielić na kilka części, każdą podsypać mąką i rozwałkować na cienki placek na kształt koła - placek podzielić na trójkąty tak jak pizzę, przy podstawie każdego trójkąta nałożyć łyżeczką czekośliwkę, zwijać ku środkowi, końcówki zawinąć lekko do środka tak, by powstał rogalik - gotowe rogaliki ułożyć
Smakołyki Berenikiobjętości (zajmie to około 1,5 godziny). Następnie ciasto ponownie krótko wyrobić, podzielić na 16 części, około 60 g każda. Formować okrągłe bułeczki, następnie z każdej z nich uformować placek (można rozwałkować, ja to robię dłonią) i na jego środku umieścić kopiastą łyżkę jagodowego farszu. Zlepić placki jak pierogi, dokładnie dociskając i uważając, by na łączeniu nie znalazła
dom-agi.plłatwiej przetrwać dłuuuuugą zimę ... :) Nie mogłam sobie również odmówić zapewne jednej z ostatnich plenerowych sesji i zabrałam mój borówkowy placek do lasu na grzyby. :) Ciekawa kombinacja, prawda? Sam placek jest wyśmienity. Korzystajcie z owoców, dopóki jeszcze są! W wykonaniu bardzo przypomina pleśniaka, na którego przepis podam Wam zimą. :) Składniki na ciasto: 300 gramów mąki pszennej 250 gramów masła
Garniec Magalieciast? Ci co dbają o linię, o zdrowie, czy muszą wystrzegać się pewnych składników powiedzą, że lubią, ale nie mogą lub jedynie od czasu do czasu. Moim zdaniem ten placek, jest takim ciastem, na które można sobie pozwolić częściej niż tylko od święta. Nie zawiera jajek, dużej ilości tłuszczu, zawiera tylko jedną łyżkę ksylitolu zamiast ogromnej ilości cukru (nawet(...)mlekiem, zasypujemy kakao i miksujemy na najwyższych obrotach do czasu otrzymania jednolitej konsystencji kremu. W tym przepisie dodałam więcej mleka, żeby łatwiej rozsmarowywał się po cieście. Gdy nasz placek ostygnie, kroimy go na dwie części. Dolną smarujemy kremem czekoladowym, nakładamy na nią górną, którą również smarujemy i posypujemy orzechami. Przechowujemy w lodówce ze względu na krem. Smacznego
Be Fit Be Strong