Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym Kruche babeczki orzechowe Sałatka z kaszy bulgur z kurczakiem curry i ananasem Kwiat jabłoni – ciasto orzechowe z jabłkami i kremem z białej czekolady Makowiec na kruchym spodzie Mini tartaletki makowe Piernikowy murzynek z gruszkami Kruszonka lasowiacka Placek z gotowanym serem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Kruche kwiatki waniliowe jogurtowe i czekoladowe
Trzeci talerzkroimy w cienkie talarki a pierś w kostkę. Na patelnię przekładamy warzywa, przeciśnięty czosnek, kurczaka i szpinak. Podpiekamy kilka minut aż warzywa zmiękną i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Omlet przekładamy na talerz, na to rozkładamy warzywa z mięsem i składamy placek. Dekorujemy plastrami pomidora i kiełkami. Smacznego. Omlet rewelacyjnie smakuje polany gęstym, jogurtem naturalnym
Kulinarne Fantazje Mariolikurczaka Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na patelni, pod koniec smażenia dodać posiekany czosnek. Kurczaka i pieczarki zmielić za pomocą blendera. Dodać serek naturalny, cebulę z czosnkiem, wymieszać. Paprykę, suszone pomidory, ser pokroić w paski. Farsz mięsny nabierać łyżką i rozsmarowywać na placku. Dodać ulubione warzywa i ser, zawinąć. Podawać na zimno lub zgrillowane z sosem jogurtowo - pietruszkowym
cooklifeobieramy i kroimy na plasterki. Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy, kroimy na małe kwadraciki, solimy i pieprzymy, a następnie smażymy na rozgrzanej grillowej patelni - bez oleju - na rumiano. Po usmażeniu odstawiamy. Na usmażony, ciepły placek układamy po środku sałatę, posypujemy pomidorem i ogórkiem, układamy na wierzch szparagi i mięso. Całość
Słodkie Przyjemnościodstawić na jakies 20 minut. Po tym czasie odlać sos , który wyciekł z cukinii. Kurczaka pokroić w drobne kawałki i dołożyć do cukini, obsypać mąką, wbić jajka, dodac starty ser, doprawić solą, pieprzem, papryką i wymieszać. Smażyć na rumiano z obydwu stron. niestety placki mają tendencje do rozwalania się jeżeli dobrze sie nie przysmażą i nie ścisną. Ja już
Państwo Wojtczuk gotująsprawdzą się np. w plackach ziemniaczanych. Dodaje się je do startych ziemniaków i placki zyskują zupełnie nowy smak. W ogóle czosnek można dodawać do każdej potrawy. Uwydatni i wzmocni jej smak. A my dzisiaj chcieliśmy przedstawić Wam klasyczne danie kuchni francuskiej, czyli pieczonego kurczaka z czterdziestoma ząbkami czosnku. Tak, dobrze widzicie, aż 40. Ale nie obawiajcie się. Zdecydowana
Marder&Marder Manufactureprzyniósł do kuchni. Dynię czasem dodaję do jajecznicy albo frittaty. Robię placki, puree albo po prostu smażę na grillowej patelni i dodaję do sałatek. Dziś odsłona mojej ulubionej sałatki z jarmużem (jarmużu też mam całą plantację :) Do tej sałatki można dodać kurczaka albo podać w wersji wege. Sałatka idealna po obżarstwie w tłusty czwartek, które przedłużyło się o cały
Bon Appetit Małgorzatywersji ulicznej . Pierwsza z nich to bliskowschodnia Siriana podająca laffę z jagnięca koftą (która pyszni się na zdjęciu po prawej), kurczakiem lub falaflem oraz trzy rodzaje hummusów podawane z pitą. Spodobało mi się to, że placki był świeżo wypiekane na tyłach stoiska, co naprawdę było czuć jedząc laffę. Ja zamówiłam tę z falaflem, jako dodatki miałam marchewkę z pietruszką
Chilli Czosnek i Oliwataki wynalazek będzie,ale że wyszła smaczna dlatego dzielę się przepisem. Miałam chęć na pizzę, ale w piekarniku siedział już kurczak i nie chciało mi się czekać. Znalazłam przepis w zeszycie więc spróbowałam. Kiedyś takie placki piekłam przy diecie Dukana , ale dzisiaj zaszalałam i zrobiłam na drożdżach i mące pszennej. Polecam spróbować. A przepis dodaję do akcji Pudliszki
Magiczne Życie Martytortilli można wrzucić praktycznie wszystko. Ja zrobiłam z kurczakiem i warzywami. Z racji że już naprawdę mi się nie chciało sosu też żadnego tylko ketchup ;) Do ciasta na tortille potrzebujemy: 700g mąki szklankę wody 4 łyżki oleju 1,5 łyżeczki soli Wychodzi z tego ok. 7 placków Wykonanie placków: Mąkę mieszany z solą. Wodę podgrzewamy i mieszamy z olejem(...)prawej strony) i od dołu i roluje wszystko na bok. Dzięki temu składniki nie wypadają nam dołem. Co można dodać do tortilli? Sałatę, paprykę, cebulę, ogórka, smażonego kurczaka z przyprawami i polać sosem (ketchup, czosnkowy) Mięso mielone z sosem pomidorowym, fasolą, kukurydzą (ala burito
W kuchni bez szafekdwiema prostymi surówkami. Pierwsza jest zrobiona na bazie białej kapusty, a druga ma sałatę lodową, którą możecie także zastąpić kapustą pekińską. Całość doskonale dopełnia aromatycznie mięso. Kupiłam podudzia z kurczaka, które pozbawiłam kości i usmażyłam z gotową mieszanką przypraw. Na koniec, kompozycji dodaje smaku lekki sos czosnkowy. Oczywiście, możecie zrobić wersję ostrą, ale tym razem miałam ochotę na łagodniejsze smaki(...)mieć dwa placki, choć możecie się pobawić w różny sposób zawijania. Tak, jednak jest najprościej. Ps1. następna akcja „gotowanie za głosowanie” już w kwietniu! :) Ps2. Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam długim wstępem i dobrnęliście do przepisu:) Składniki na 6-7 sztuk mniejszych niż standardowy kebab: Mięso: 80 dag podudzi z kurczaka 2 łyżki oleju 2 łyżki przyprawy
Fabryka pomysłówolej. Wrzucamy kurczaka i obsmażamy z każdej strony. Zalewamy całość śmietanką i dusimy 10 minut, po tym czasie dodajemy pokruszony ser. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy po łyżce mięsa i sosu na każdym placku i zawijamy w kopertę. Tak przygotowane paczuszki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 7 minut. Placki można posypać serem
KuchcikoweLovepojedynczo, jak jemu się zaraz "zachce"... Składniki: Na 2 tortille: 2 duże placki- tortille (u mnie o śr. 30cm) 1/3 główki sałaty lodowej 1 pomidor 1/2 ogórka świeżego 1/2 małej puszki kukurydzy 10 dkg sera żółtego wędzonego (w kawałku) 1 duża pierś z kurczaka sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Panierka: 2 łyżki mąki 1 jajko 2 łyżki
Kuchnia w czekoladziezupy, a że nic się u nas nie marnuje, to stworzyliśmy te oto placki. Ser kozi jest niesamowity, jego smak uwypukla musztarda figowa. Całość robi niesamowite wrażenie smakowe. Składniki 500 g miąższu z dyni 100 g sera koziego podpuszczkowego 100 g wędzonej piersi z kurczaka 1 cebula 300 g mąki 1 jajko 1 łyżka musztardy figowej pieprz do smażenia
R'n'G Kitchenindyjskiej restauracji, z unoszącym się zapachem curry. Tym razem przyszedł czas na pierś kurczaka z kalafiorem duszone w mleku kokosowym z domieszką imbiru i świeżej kolendry. Idealnym dodatkiem do takich dań są indyjskie placuszki naan (uwielbiam!) ale śmiało możecie je zastąpić podpieczonymi w tosterze plackami pita - pasują idealnie. A na placuszki naan własnej roboty już wkrótce przyjdzie czas
Milion Smaków