placki z kurczaka - 844 przepisów (strona:32/57)

Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 2 148

czerwonych bram. Kioto – kurczak grillowany. Kioto – Oden: mięso w kapuście, zimowa kuchnia japońska. Forma przypomina naszego gołąbka. Kioto – makaron z boczkiem i sosem pomidorowym, japońska kuchnia włoska. Shizuoka – Sauerkrau: niemieckie kiełbaski, kwaszona kapusta i niemieckie piwo. Wspomniany wcześniej Octoberfest. Tokio – Omuraisu: omlet z ryżem, proste domowe jedzenie. Meido cafe, Akihabara Kioto – Okonomiyaki: Placek grillowany z kapustą. Kioto – pierożki

Kuchcik gotuje
TORTILLA 125

zrobić: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w grubą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone pieczarki i mięso, podsmażyć. Doprawić sosem sojowym, przyprawą gyros, solą i pieprzem. Wszystkie pozostałe warzywa pokroić na małe kawałki. Majonez z jogurtem i przeciśnietym przez praske czosnkiem dobrze wymieszać, aby powstał sos. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni

Kuchnia w opałach
Pełnoziarniste wrapsy z kurczakiem 356

razem podejmę jeszcze próbę samodzielnego wypieku placków, choć mam wątpliwości czy będą w smaku podobne do kupnych... Pozdrawiam:) Gość: Salvador Dali, 87-205-42-164.adsl.inetia.pl 2011/05/13 22:06:47 A ja to znam pod nazwą tortilla,to chyba to samo prawda? Ale tak jak ty wole domowej roboty,pycha są, a z kurczakiem to już w ogóle!:) frugo72 2011/09/19

Zdrowa Kuchnia Sowy
Curry ze kury (Nie ma co tłumaczyć ;) ) 172

tyż tego pokr ōnego kurczaka i niech sie łon z tymi prziprawōma przegryzie. Dejcie pozōr, 24 żeby sie Wōm to niy przipołlōło. 25 Potyn wciepcie k ō ncyntrat, dolyjcie wrz ōntek, pomiyszejcie, przikryjcie i niech sie to chwila na małym łogniu podusi- 10-15 min. Na koniec wlyjcie 26 mlyko, wymiyszejcie i fertich. Tyn placek na zdjyńciu

Chop w kuchni
Fasolka szparagowa zawinięta w filet drobiowy 107

filetu z piersi kurczaka 3 plastry sera żółtego ( lub innego ale roztapialnego ) 20 dkg fasolki szparagowej ( ja miałam zieloną) sól,pieprz olej i bułka tarta do smażenia Wykonanie Fasolkę myję czyszczę z końcówek  i wrzucam do osolonej ,gotującej się wody na 5 minut. Filety delikatnie rozbijam , oprószam solą i pieprzem . Na każdy drobiowy placek kladę plaster sera

Eli Gotowanie
Sałatka a'la kebab 1677

przypr. do kurczaka, sosu piri piri i łużki oliwy.  Podsmaż ją z obu stron na złoty kolor na maśle z odrobiną oliwy. Ostudzoną pokrój skośnie w plasterki . Paprykę pokrój w paseczki, cebule w pół plastry i poszatkuj natkę pietruszki. Wszystkie te składniki przełóż do misy, dodaj 2-3 łyżki sosu czosnkowego i wymieszaj. Placki tortilli przekrój na pół

Mechanik w kuchni
Burrito 197

rozwałkować na cienki placek o średnicy patelni na której będziemy smażyć. W czasie wałkowania ciasto podsypywać mąką. Smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po kilkanaście sekund z każdej strony (do powstania bąbli i brązowych plamek). Po kilku smażeniach można przetrzeć patelnię suchą ścierką z nadmiaru mąki. Farsz: mięso mielone (użyłam mięsa z jednej piersi kurczaka) pół papryki pół puszki

Bullio
Burrito 3237

rozwałkować na cienki placek o średnicy patelni na której będziemy smażyć. W czasie wałkowania ciasto podsypywać mąką. Smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po kilkanaście sekund z każdej strony (do powstania bąbli i brązowych plamek). Po kilku smażeniach można przetrzeć patelnię suchą ścierką z nadmiaru mąki. Farsz: mięso mielone (użyłam mięsa z jednej piersi kurczaka) pół papryki pół puszki

Bullio
Burrito 112

rozwałkować na cienki placek o średnicy patelni na której będziemy smażyć. W czasie wałkowania ciasto podsypywać mąką. Smażyć na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, po kilkanaście sekund z każdej strony (do powstania bąbli i brązowych plamek). Po kilku smażeniach można przetrzeć patelnię suchą ścierką z nadmiaru mąki. Farsz: 400 g mięsa mielonego (użyłam mięsa z piersi kurczaka) pół papryki pół

Bullio
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 188

wyszły mi placki bananowe - moje ukochane! Jak one mogły? Niestety nie wiem, co się stało, przypalały się na każdej patelni i skończyło się tym, że wylądowały w koszu. Widać nawet dania robione tysiące razy, choć raz muszą nie wyjść, by równowaga została zachowana ;) Nie wyszedł mi stir-fry z rybą, a następnie z kurczakiem - ten z rybą był niezjadliwy

Cooking Monster
Tortilla 202

łopatkę. Choć wolę kurczaka, wieprzowina to jednak twarde mięso i nie bardzo przypadło mi do gustu w formie gyrosa. Przygotowujemy dowolne warzywa. Tu mam różne rodzaje sałat, pomidora, ogórka kiszonego i paprykę. Mięso kroimy w kawałeczki obficie przyprawiamy albo samodzielnie sporządzoną mieszanką przypraw, albo gotową mieszanką do gyrosa (najlepiej bez glutaminianu sodu) i obsmażamy. Gotowe placki układamy na talerzu

chwile dla mnie
CHMIELARNIA MULTITAP, WARSZAWA - KUCHNIA TAJSKO-NEPALSKA I PUB. 219

sosie szpinakowym . Dla Kasi zbyt pikantny, ale to dlatego, że ma niski próg ostrości. Dobrze przyrządzony kurczak, ale niestety zbyt dużo sosu. Natomiast Mateuszowi bardzo smakował, wyraźna pikantność mu nie przeszkadzała. Do tego rzuciliśmy się jeszcze na dodatki. Pudhina Parantha , czyli miękki placek razowy z miętą i masłem. Jak wiadomo, masło jest nośnikiem smaku, dzięki niemu całość nabrała maślanego

W kuchni Karmel-itki
Placuszki botwinki i fety 200

Czerwiec to dla mnie raj nowalijkowy, wśród których króluje botwinka. Ale ile można jeść z niej chłodniki, dlatego postanowiłam zrobić z niej coś innego. Wykorzystałam przepis

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Rolada serowa z pieczarkami i filetem z kurczaka 62852

pieczarkami i kurczakiem Składniki: -30 dag sera żółtego -4 jajka -3 pojedyncze filety -40 dag pieczarek -3 łyżki majonezu -2 łyżki oliwy -sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: 1. Ser żółty zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodajemy rozbełtane jajka i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę o wymiarach około 40x40 (aby wyszedł dość cienki placek). Piec 30 minut

Tagebuch po polsku
Light pierogi z kurczaka 132

naszego kurczaka i warzywa , obieram cebulę , kroję w drobną kostkę i przesmażam na oliwie na złoty kolorek i dodaję do naszego farszu , następnie doprawiam do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie mieszam aby nasze składniki się połączyły .   Jak farsz mamy gotowy , wracamy do naszego ciasta na pierogi , na stolnicy odcinamy kawałek ciasta i wałkujemy placek na grubość

Mój Smak