placki z jabłkami - 2584 przepisów (strona:89/173)

64 przekąski na Sylwestra – na słono i słodko 92

spodzie z kalafiora FIT 5. Pizza z tortilli z ricottą i prosciutto FIT 6. Tatar z awokado i jabłek z jogurtem 7. Domowe paprykowe nachos 8. Mini pizze z bakłażana FIT 1. Babeczki z kiszoną kapustą i szynką serrano 2. Placki z cukinii z mozzarellą 3. Placki z kaszy jaglanej z łososiem, jogurtem i szczypiorkiem 4. Chipsy

Be Fit Be Strong
Pełnoziarnista fit szarlotka bez cukru 120

Najlepsze ciasta to te najprostsze :) Dziś zapraszam na szarlotkę, którą śmiało można określić mianem FIT - bez białej mąki i bez cukru - nada się dla diabetyków czy

Moje Kuchenne Rewelacje
Placuszki owsiane 121

łyżek roztopionego, zimnego masła 1. Mieszamy ze sobą suche składniki. 2. Myjemy, obieramy i ścieramy na tartce jabłko.  Dodajemy do suchych składników wraz z jajkiem i roztopionym, zimnym masłem*. 3. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut. 4. Smażymy placki na teflonowej patelni  (ja używam oleju kokosowego, pięknie pachnie i nie przypala placków tak szybko) * raz masło

Na moim talerzu
Placek ze śliwkami i kruszonką (bez glutenu, drożdży) 148

robi najpyszniejsze wypieki? oczywiście że babcia. Zawsze w weekend zbieraliśmy śliwki węgierki w sadzie, wielkie prawie jak jabłka Większość była przerabiana na przetwory, dżemy, kompoty, knedle, ale pewna część zawsze zostawała. I tutaj zaczynała się magia… Babcia robi najlepszy placek ze śliwkami i kruszonką na świecie. Pachnący drożdżami, pełen cukru, glutenu – ciasto, jak babcie tylko potrafią

PaleoLife
Placek ze śliwkami i kruszonką (bez glutenu, drożdży) 123

robi najpyszniejsze wypieki? oczywiście że babcia. Zawsze w weekend zbieraliśmy śliwki węgierki w sadzie, wielkie prawie jak jabłka Większość była przerabiana na przetwory, dżemy, kompoty, knedle, ale pewna część zawsze zostawała. I tutaj zaczynała się magia… Babcia robi najlepszy placek ze śliwkami i kruszonką na świecie. Pachnący drożdżami, pełen cukru, glutenu – ciasto, jak babcie tylko potrafią

PaleoLife
Placuszki owsiane 176

łyżek roztopionego, zimnego masła 1. Mieszamy ze sobą suche składniki. 2. Myjemy, obieramy i ścieramy na tartce jabłko.  Dodajemy do suchych składników wraz z jajkiem i roztopionym, zimnym masłem*. 3. Mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut. 4. Smażymy placki na teflonowej patelni  (ja używam oleju kokosowego, pięknie pachnie i nie przypala placków tak szybko) * raz masło

NA MOIM TALERZU
placuszki kokosowe (z mlekiem kokosowym) z sosem czekoladowym 123

przeszło więc wykombinowałam szybkie placuszki z tego co akurat było pod ręką. Mój brat, ogromny wielbiciel wszelakich placków stwierdził, że są przepyszne więc to najlepsza rekomendacja. Składniki: 1/2 puszki mleka kokosowego 2 jajka 3 łyżki wiórek kokosowych 1 duże jabłko 2 łyżki rodzynek 2 łyżki cukru 4 łyżki mąki 150 ml mleka 40 g czekolady  gorzkiej 3 łyżki mleka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 154

Robiłam zupę pieczarkową i zostało mi pół opakowania pieczarek. Czasem robię sos pieczarkowy do placków ziemniaczanych, ale tym razem zrobiłam z pieczarkami polędwiczki. Do nich podałam zapiekane ziemniaki z ziołami i warzywa: surówkę z marchewki z jabłkiem, mizerię i kalafior. Składniki: 1 polędwica (ok. 1/2 kg) 250 gramów pieczarek (to jest ok. 1/2 opakowania, jeśli kupujemy pieczarki w "koszyczku

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Drożdżowe racuchy z cynamonem i jabłkami 190

drożdży  • 1 łyżka cukru  • 1/4 szklanki mleka • 1 łyżka mąki   dodatkowo  • 2 jabłka  • 1 łyżeczka cynamonu  • cukier puder • olej Sposób przygotowania: 1. Mleko wlać do miski dodać jajka, mąkę,cynamon  i starte na grubej tarce jabłka wymieszać wszystko razem  mikserem ma być gęsta masa w razie potrzeby można dosypać(...)pojemniku,dolać mleko  i łyżkę mąki wymieszać i zostawić do wyrośnięcia 3. Wyrośnięty zaczyn połączyć z przygotowaną masą zostawić    już nie mieszać Na oleju smażyć placki podawać posypane cukrem pudrem

W królestwie smaków Beaty
Placek drożdżowy z jabłkami i rodzynkami 153

ciasto ponownie szybko zagnieść i podsypując mąką rozwałkować na duży prostokąt. Na cieście rozłożyć jabłka z rodzynkami, zwinąć w roladę. Roladę podzielić na 9-10 okrągłych bułeczek. Tortownicę średnicy 26 cm posmarować tłuszczem. Na środku ułożyć jedną bułeczkę, dookoła niej rozłożyć pozostałe. Placek drożdżowy posmarować rozmąconym białkiem. Piec w 180 stopniach C około 40-45 minut. Upieczony, ostygnięty

kolorowotorcikowo
Fit placki z kalarepą i marchewką 169

świetne rozwiązanie dla osób, które jedzą wytrawne śniadania Placki dodatkowo nie zawierają glutenu, bo użyłam jedynie mąki kokosowej i kukurydzianej. Smak mnie zaskoczył, bo gdyby nie specyficzne przyprawy, te placuszki nadawałyby się do zjedzenia na słodko i pewnie kolejnym razem zrobię je np. z dodatkiem cynamonu lub dodam jeszcze jabłko Mam nadzieję, że pomysł wam się spodoba i spróbujecie

Fitkot
Fit placki z kalarepą i marchewką 158

świetne rozwiązanie dla osób, które jedzą wytrawne śniadania Placki dodatkowo nie zawierają glutenu, bo użyłam jedynie mąki kokosowej i kukurydzianej. Smak mnie zaskoczył, bo gdyby nie specyficzne przyprawy, te placuszki nadawałyby się do zjedzenia na słodko i pewnie kolejnym razem zrobię je np. z dodatkiem cynamonu lub dodam jeszcze jabłko Mam nadzieję, że pomysł wam się spodoba i spróbujecie

Fitkot
BRAZYLIANKA 160

Pyszne,miękkie miodowe blaty przełożone budyniową masą i jabłkami. Ciasto: 50 dag mąki 2 jajka 10 dag masła 4 łyżki płynnego miodu 2 łyżeczki sody 20- 25 dag cukru pudru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany Wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto. Podzielić na 3 części i piec każdy placek w 200 st.C przez 20 min. Krem: 1 szklanka(...)ziemniaczanej 15 dag masła sok z cytryny Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń. Utrzeć masło,dodać przestudzony budyń,sok z cytryny i dobrze wymieszać. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek badz litrowy słoik musu 1 galaretka o dowolnym smaku Usmażyć jabłka starte na tarce,dodać galaretką rozpuszczoną w 1/4 szklanki wrzącej wody. Wymieszać. Polewa czekoladowa: 150 g czekolady

Niespełnione zdolności kulinarne
Jabłka zapiekane w cieście 200

równych części, przykryj ściereczką i pozostaw na ok. 40 min. Jabłka obierz, pokrój w 1 cm kosteczkę i przenieś do miski. Dodaj rodzynki, lekko podprażone migdały, syrop klonowy i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.  Po 40 minutach rozwałkuj każdą część ciasta na placek o średnicy ok. 7 cm. Na środek każdego z nich nałóż 1 ½ łyżki nadzienia, zwiń(...)zapiekaj 20-25 min. Najlepsze są jeszcze na ciepło, jednak dobrze byłoby, gdyby po wyjęciu odczekały ok. 10 min. Chyba, że podobnie jak ja, zaryzykujesz poparzenie podniebienia gorącymi kawałkami jabłek

Roślinna - blog wegański
Delicja z jabłkami 175

Pyszne ciacho, które dzięki jabłkom i galaretce nie jest za słodkie. Delicje dodają dodatkowego smaku. Idealne i na co dzień i od święta. Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku. Na koniec dajemy mąkę pszenną wymieszaną(...)stopni. Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki wody 1 galaretka pomarańczowa Jabłka obieramy i kroimy w kostkę, dajemy do garnka, dodajemy cukier i wodę i chwilę gotujemy, aż jabłka troszeczkę zmiękną. Odstawiamy jabłka z ognia wsypujemy galaretkę pomarańczową, mieszamy i odstawiamy do tężenia. Do pokrojenia jabłek użyłam noża Ambition . Masa śmietanowa

Kuchnia u Bietki