Składniki: placki Wraps tortilla, 2 jajka, 30 g mielonego mięsa wołowego, 2 plasterki żółtego sera, 1 łyżka masła, pieprz, sól. Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy masło. Podsmażamy mięso(...)Następnie wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do ścięcia jajka. Dodajemy kawałki sera i mieszamy. Na placki do tortilli nakładamy naszą jajecznicę i zawijamy. Takie placki grillujemy na patelni grillowej lub w opiekaczu, tak by koniec zawiniętego placka był na dole
Aga w kuchniwewnątrz rozszerzające się pod wpływem temperatury dwutlenek węgla i parę wodną, Tak oto następuje rozdzielenie górnej warstwy od dolnej i powstanie sławnych chlebowych kieszonek. Niektóre przepisy każą smażyć placki na patelni, ale nie wierzę, że uda się wtedy wytworzyć odpowiednie kieszonki. Chlebki pita tradycyjnie pełniły dwie role - jedzenia oraz naczynia kuchennego, z powodzeniem zastępując biesiadnikom sztućce oraz talerz. Placki
Chilli Czosnek i Oliwaponownie powstanie gładka masa. Dzielimy ciasto na 30 równych części. Formujemy kulki (mniejsze niż piłki tenisowe). Każdą kulkę wałkujemy na cienki placek. Smażymy tortille na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Placek ma się lekko zrumienić z każdej strony (ma mieć przypalone ciemne plamy). SOS CZERWONY PIKANTNY 2 puszki/słoiki dobrego koncentratu pomidorowego (2×70 g) 2 łyżeczki tabasco
OstryKęsobrac,zetrzec na grubych oczkach tarki.Przyprawic sola,pieprzem i galka muszkatalowa.Odstawic na 3-4 minuty by puscily sokmase kartoflana mocno odcisnac z wody w dloniach i uformowany placek ulozyc na patelni z mocno rozgrzanym tluszczem.Brzegi placka uformowac lopatka i lekko docisnac.Piec na srednim ogniu 10-12 minut.do zrumienienia.Poniewaz placek jest gruby piecze sie dluzej i wazne jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ponownie powstanie gładka masa. Dzielimy ciasto na 30 równych części. Formujemy kulki (mniejsze niż piłki tenisowe). Każdą kulkę wałkujemy na cienki placek. Smażymy tortille na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Placek ma się lekko zrumienić z każdej strony (ma mieć przypalone ciemne plamy). SOS CZERWONY PIKANTNY 2 puszki/słoiki dobrego koncentratu pomidorowego (2×70 g) 2 łyżeczki tabasco
OstryKęscynamon ~Składniki:2 spore marchewkijajkołyżka jogurtu/serka naturalnego2 łyżki mąkidowolne przyprawy+ serek naturalnyMarchewki obieramy i ścieramy na średnich oczkach. Dodajemy resztę składników i smażymy na rozgrzanej lekko natłuszczonej patelni, małe placki. Podajemy z serkiem naturalnym lub jeśli są na ostro to np. z dipami
Kuchenny Skrawek Niebacebula się zeszkli dorzucamy szpinak. Jak już się rozmrozi przyprawiamy pieprzem. Fetę kroimy w kostkę i dorzucamy, mieszamy i znów doprawimy. W między czasie na drugiej patelni podgrzewamy placki tortilla. Na placki nakładamy farsz , zawijamy i gotowe! Smacznego
Cukier&Puderśrednicy 4 cm i pokroić na 16 kawałków. Każdy kawałek rozpłaszczyć , połowę posmarować olejem sezamowym i nałożyć na pozostałe ,tworząc pary. Pary rozwałkować na placki o średnicy 15 cm. Patelnię posmarować olejem sezamowym ,smażyć placki ,aż się wybrzuszą ,z obu stron ,potrząsając patelnią ,aby nie przywarły. Smażyć ,aż powstaną brunatne plamki. Po usmażeniu
Kulinarny karnet Christopherasoli (uwaga, bo sos będzie słony), aby warzywo puściło sok. Następnie mocno wyciskam cukinię z wody. Wbijam jajka, dodaję tyle mąki, by ciasto miało klejącą konsystencję jak placki ziemniaczane. Na patelni rozgrzewam dość sporo oleju. Na rozgrzany tłuszcz wykładam porcję ciasta, spłaszczam i smażę z obu stron na piękny, brązowy kolor. Każdy placek osączam z tłuszczu na papierowym(...)długo, aż ser się nie rozpuści, ciągle mieszając - aby nie przypalić. Gotowy ser zostawiam, aby nieco ostygł - stanie się ciągnący gęstszy. Podaję go z ciepłymi plackami (jeśli wystygły, można je podgrzać na patelni, uważając, by ich nie spalić). SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkiDzisiaj propozycja nieco innych placków ziemniaczanych (kartoflanych, jak kto woli). Innych, bo z dodatkiem jajka i mąki. Nie są może tak chrupiące jak placki z samych ziemniaków, ale też smaczne, a z dodatkiem łososia i jogurtu stanowią znakomite, sycące danie.składnikiPlacki kartoflane: 250 g obranych ziemniaków1 duża cebula175 g drobno posiekanego bekonu (można bez)50 g mąki(...)miski. Na dużej patelni podgrzać trochę oliwy. Nałożyć kilka sporych łyżek masy z ziemniaków na gorącą oliwę i uformować cienkie placki. Smażyć na średnim ogniu przez ok. 3-4 minuty po każdej stronie. Po wyjęciu z patelni położyć na ręczniku papierowym w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.Wymieszać jogurt ze startym czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem Dodać trochę
Stare Garypuder Wszystko razem mieszamy mikserem Ciasto powinno być dosyć gęste Do ciasta można dodać jabłko ( pokrojone w drobne plasterki) lub ser biały ( pokruszony) Gotowe ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię tworząc placki ( najlepiej użyć do tego dużą łyżkę) Każdy placek trzeba dokładnie wysmażyć dokładnie z obu stron Posmażone placki posypujemy cukrem pudrem Smacznego
Klaudynkowa kuchniaoregano reszta składników wedle uznania Przygotowanie :Mąkę mieszam z solą następnie z wodą i oliwą, wyrabiam ciasto. Ciasto powinno być jednolite i elastyczne. Wałkuję mniej więcej na placek wielkości patelni. Kładę go na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju i podpiekam ok minuty, obracam i smaruję koncentratem dodaję ulubione składniki, posypuję oregano i serem mozzarella. Smażę aż ser fajnie
Mechanik w kuchniSkładniki: kilka placków wraps tortilla, 400 g mięsa mielonego, 300 ml przecieru pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, sól, pieprz cayenne, biały pieprz. Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plasterki czosnku oraz cebulkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy(...)mięso i smażymy. Następnie zalewamy mięso przecierem pomidorowym i dodajemy fasolkę czerwoną z puszki. Gotujemy, aż do zgęstnienia sosu. Następnie przyprawiamy białym pieprzem, cayenne i solą. Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli z obu stron i układamy na nich farsz. Zawijamy tortille
Aga w kuchnijest to co dzieciaki wręcz uwielbiaja, od pewnego czasu staram się jednak ograniczać to jedzenie i przygotowywać pyszności w domu, wtedy wiem co daję im do jedzeniaSkładniki:8 placków tortilli2 duże pomidorypól puszki kukurydzy1 ogórek wąż1 czerwona cebula1 nieduża kapusta pekińska1/2 kg piersi z kurczakaprzyprawa do kurczakasól morska Kamissos czosnkowyWykonanie:Piersi kurczaka kroimy w paseczki, oproszamy przyprawą do kurczaka,podsmażamy(...)miseczki. Kapustę pekińśką szatkujemy drobno, wkrajamy do niej ogórki w kostkę,pomidora w kostkę, cebulę pokrojoną w pólplasterki, wrzucamy kukurydzę. Całość solimy i dokładnie mieszamy. Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli. Na ciepły wykładamy na 1/3 placka sos, na to porcję warzyw,kilka kawałków kurczaka,po wierzchu też polewamy sosem czosnkowym, zwijamy tortille w półkopertę
Z Majeczką w kuchnirównież innym pomysłem na śniadanie. Słodycz bananów jest tak wyczuwalna, że nie trzeba słodzić placków. Ja dzisiaj przedstawiam Wam przepis na placki bananowe z kawałkami pomarańczy, sosem czekoladowym oraz słonymi orzeszkami ziemnymi, które idealnie przełamują słodycz placków i dodatków. Dla mnie to było połączenie idealne i sądząc po tempie w jakim znikały, nie tylko dla mnie Składniki(...)dodać banana i rozgnieść go widelcem (można użyć blendera, ale ja niestety takowego nie posiadam, bo się spalił), dodać sól, mąkę, sodę i wiórki kokosowe. Wszystko wymieszać. Rozgrzać patelnie. Smażyć placki bez dodatku tłuszczu. Solone orzeszki grubo posiekać nożem. Placki podawać z sosem czekoladowym, kawałkami pomarańczy i orzeszkami ewentualnie z kawałkami wafelków. Smacznego! function load(url, callback
dom-agi.pl