placek z orzechami - 1374 przepisów (strona:7/92)

Nie taka dieta straszna jak ją malują. 290

Jak co roku główne postanowienie noworoczne całej ludzkości, brzmi: schudnę, będę się zdrowo odżywiać, zacznę ćwiczyć. Jakie są tego efekty? A więc po co to robić

Brzuszki Łakomczuszki
Roladki z tortilli z szynką gruszką i orzechami 410

też z dodatkiem rukoli i też były smaczne klik. Składniki: 2 placki tortilli 1 serek ziołowy twarogowy 10 plasterków szynka ze wsi Buczkowice 1 gruszka konferencja orzechy włoskie Przygotowanie: Placek cienko posmarować serkiem ziołowym. Ułożyć plasterki szynki i posmarować trochę grubiej serkiem ziołowym. Po całej powierzchni posypać posiekanymi orzechami i na brzegu ułożyć słupki około 1 cm obranej

Ala piecze i gotuje
Wielowarstwowy tort korzenny 1125

dzięki temu, że ciasto jest bardzo cienkie, elementy łączą się w jedną, spójną smakowo całość.Tort z wierzchu udekorowany jest pokruszonym ciastem, tym samym, z którego pieczemy placki oraz pokrojonymi drobno orzechami włoskimi, które dodatkowo wzbogacają smak wypieku.Wielowarstwowy tort korzennySkładniki:ciasto korzenne245g mąki pszennej115g śmietany 18%110g masła2 łyżki cukru pudru1 żółtko2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika1/2 łyżeczki cynamonu1(...)całą noc w lodówce- ciasto udekorować przed podaniem posiekanymi na mniejsze kawałki orzechami włoskimiWykonanie tortu korzennego wymaga sporo czasu, jednak finalnie prezentuje się on pięknie, a smak jest wyborny i warto pokusić się o jego przyrządzenie. Dużym plusem jest fakt, że przygotowania można podzielić na kilka etapów; placki upiec 1-2 dni wcześniej, natomiast przełożyć je masą

Smakołyki Bereniki
Jabłecznik orzechowo serowy 432

przywarły do dna. Gorące nakładać na ciasto. Przełożenie placka placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa - See more at: http://swiatlucy.pl/ciasto-z/#sthash.xt9ejKre.dpuf Ciasto z jabłkami, serem i orzechami okt 5th Url: Jesienne ciasto w którym wykorzystujemy owoce tej pory roku orzechy i jabłka. Kwaskowaty smak sera i jabłek jest łączony(...)przywarły do dna. Gorące nakładać na ciasto. Przełożenie placka placek 1 masa serowa placek 2 masa jabłkowa placek 3 masa orzechowa - See more at: http://swiatlucy.pl/ciasto-z/#sthash.xt9ejKre.dpuf Ciasto z jabłkami, serem i orzechami okt 5th Url: Jesienne ciasto w którym wykorzystujemy owoce tej pory roku orzechy i jabłka. Kwaskowaty smak sera i jabłek jest łączony

w mojej kuchni
Ciasto serowo- orzechowe 460

budynie śmietankowe 100g rodzynek Krem: 250g margaryny (np Kasia, Palma) 100g cukru pudru 1 szklanka kwaśnej 18% śmietany Polewa: 1 mleczna czekolada 50ml mleka 50g orzechów włoskich mielonych Sposób przygotowania: 1. Placek orzechowy: Białka ubić ze szczyptą soli. Do piany dodawać naprzemiennie żółtka z cukrem kryształem cały czas ubijając na wolnych obrotach oraz roztopiony tłuszcz. Do masy dodać przesiane(...)Przełożenie: Placek orzechowy- 1/2 kremu śmietanowego- sernik- pozostały krem śmietanowy- placek orzechowy- polewa. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy z podaną ilością mleka i smarujemy wierzch placka cienką warstwą. Posypujemy startymi mielonymi orzechami włoskimi

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto miodowe z jabłkami i kremem 200

Przepyszna, słodka propozycja na jesień. Miód, jabłka, orzechy - charakterystyczne dodatki do wypieków o tej porze roku są znakami rozpoznawczymi tego ciasta. Ładnie się prezentuje i najważniejsze - smakuje. Ciasto wydaje się skomplikowane i pracochłonne ale nic mylnego. Trzeba jedynie odczekać całą noc aby blaty miodowe zmiękły. Jak to bywa w przypadku ciast z dodatkiem miodu, najlepsze jest na 2-3 dzień(...)zacznie gęstnieć wylewamy ją na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Ciasto posypujemy siekanymi orzechami. Ciasto składamy w kolejności: placek miodowy - masa jabłkowa - placek miodowy - krem budyniowy - placek miodowy - polewa - siekane orzechy

My simple kitchen
Tort bakaliowy na białkach 193

Delikatnie dosypywać mąkę ziemniaczaną i mieszać ręcznie, najlepiej drewnianą łyżką. Do masy wlać olej i mieszać aż do połączenia się składników. Na końcu dodać odpowiednio do każdego placka: I- posiekane drobno orzechy II- płatki migdałów III- kokos Każdy placek piec w nagrzanym do 180st C piekarniku ok 20 min. (do suchego patyczka). Przełożyć na tacki, pozostawić do ostudzenia(...)Śmietankę ubijamy wraz ze śmietan-fixem na sztywną masę. Dodajemy cukier puder, mascarpone oraz posiekaną drobno czekoladę z orzechami i kokosowy wafelek. Mieszamy, ewentualnie odstawiamy w chłodne miejsce jeśli nasze blaty są jeszcze zbyt ciepłe, by je przełożyć. 3. Przełożenie: Placek orzechowy - 1/2 słoiczka dżemu ananasowego - ok 1/4 kremu śmietankowego z mascarpone - placek migdałowy - 1/2 słoiczka dżemu ananasowego

Kuchnia w czekoladzie
Pani Walewska (Pychotka) 1751

kremem budyniowo-maślanym. :) Diabeł tkwi jak zawsze w szczegółach a dokładniej jakie warstwy składają się na jeden placek. :) Otóż jeden placek składa się z ciasta kruchego, warstwy konfitury z czarnych porzeczek, bezy oraz posypki z posiekanych orzechów włoskich lub migdałów. Teraz gdy wszystko jest jasne można przystąpić do pieczenia. :) Przepis poniżej. Ciasto jest bardzo podzielne(...)szkl.), a na końcu 1,5 łyżki budyniu w proszku. Tak przygotowaną bezę wykładamy na pierwszy kruchy placek, posmarowany konfiturą porzeczkową. Na wierzchu bezy posypujemy orzechy lub płatki migdałów. Placek piec w 200oC przez ok. 45 min. (mam piekarnik gazowy, ale najlepiej byłoby pod koniec pieczenia włączyć termoobieg w celu wysuszenia bezy).  Krem. W garnuszku zagotować połowę

coolinarnastrefa.blogspot.com
Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą 117

tortilli są świetną propozycją na imprezową przekąskę lub lekki obiad do pracy. Wypełnione lekko pikantną rukolą, wyrazistą szynką parmeńską i chrupiącymi orzechami są zdrowa i smaczna propozycją dla dbających o dietę. Składniki: 4 duże placki tortilla rukola 100g(...)szynki parmeńskiej serek kanapkowy śmietankowy szklanka posiekanych orzechów włoskich pół szklanki prażonej cebulki Sposób przygotowania: Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce. Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą zna serku kanapkowym razem z prażoną

Pyry na Gaz
MIODOWNIK 109

Coroczny hit na Świątecznym stole czyli uwielbiany w mojej rodzinie miodownik z masą grysikową i orzechami :)  Gorąco polecam ! PLACKI MIODOWE: 3 szkl. mąki 1 kostka margaryny 180 g cukru pudru 3 jajka 3 łyżki miodu 3 łyżeczki sody oczyszczonej MASA GRYSIKOWA: 1 szkl. kaszy manny 750 ml mleka 170g cukru 1 kostka masła Kilka kropli aromatu rumowego(...)łyżka likieru Amaretto KARMEL ORZECHOWY: 350-400 g orzechów włoskich 150 g masła ½ szkl. cukru 4 łyżki miodu DODATKOWO: Powidła śliwkowe Woda Sok z cytryny PRZYGOTOWANIE: PLACKI MIODOWE: 1.Wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 3 części. Rozwałkowujemy. 2. Pieczemy w formie wyłożonej papierem w 180 st. C ok. 15-20 min. 3. Po upieczeniu każdy placek przekładamy papierem i kładziemy

Marcepanowa kuchnia
Ciasto Marysieńka 160

kakao, 80 g mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. krem: 500 ml mleka, 2 budynie waniliowe b/c, 200 g masła, 5 łyżek cukru.  placek orzechowy: 180 g startych orzechów włoskich, 4 białka jaj, 150 g cukru, 1 łyżka miodu, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżka mąki pszennej.  polewa: 100 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki mleka(...)minut w 180 stopniach. placek orzechowy: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier do uzyskania błyszczącej piany. Następnie wsypujemy obie mąki i starte orzechy. Na końcu dodajemy łyżkę płynnego miodu. Mieszamy. Placek przelewamy na blaszkę o tych samych wymiarach co biszkopt, czyli 20x25cm i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Biszkopt i placek piekłam jednocześnie

Aga w kuchni
Zdrowy placek bananowy 193

cukru, nabiału, jajek i mąki, a za to na samych płatkach owsianych, bananach oraz z dodatkiem orzechów włoskich. Można pozwolić sobie na wariacje w postaci różnych dodatków i zamiast orzechów dodać suszone owoce czy posiekaną czekoladę, można również pokusić się o polewę czekoladową... Placek jest mięciutki, pożywny, a samo jego wykonanie banalnie proste- ot, wystarczy rozgnieść banany, wymieszać(...)małą, kwadratową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec 12-15 minut. Smacznego! :) * przepis zaczerpnięty z bloga  Ambitiouskitchen.com  i lekko zmodyfikowany o dodatek orzechów włoskich- zamiast czekolady oraz zrezygnowałam z miodu- placek i bez żadnego słodzika jest odpowiednio słodki

Kraina Miodem Płynąca
Pani Dulska – ciasto makowo-orzechowe z jabłkami 4484

cukru pudru 50 g rodzynek 300 g suchego maku (lub 500 g maku z puszki) 1 łyżka kakao 1 łyżeczka aromatu waniliowego Ciasto orzechowe (1 placek): 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich 5 jajek 3 łyżki bułki tartej 3 płaskie łyżki mąki pszennej (tortowej) 2/3 szklanki cukru pudru Szczypta proszku do pieczenia Czekoladowa masa budyniowa: 1 budyń czekoladowy (jeśli jest(...)placek orzechowy i skropić go sokiem z pomarańczy Na placek orzechowy wyłożyć jabłka z galaretką Na jabłkach ułożyć placek makowy Wierzch placka makowego posmarować pozostałością kremu budyniowego Masę budyniową posypać pokrojonymi orzechami i startą gorzką czekoladą Ciasto przechowywać w lodówce

Trzeci talerz
Ciasto makowo-orzechowe 109

drobno mielimy, parzymy mleko z cukrem i dodajemy orzechy, chwilę mieszamy i odstawiamy z ognia. Po przestudzeniu dodajemy rozbite jajka i dokładnie ucieramy. Mak i orzechy dzielimy na dwie części. 2. Jeden biały placek dajemy na formę o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia, Na placek wykładamy smażone(...)wiśnie. 3. Na wiśnie wykładamy wzdłuż paskami po jednej części maku i orzechów. Dajemy po trzy paski. 4. Na to ścieramy na grubej tarce ciasto brązowe z zamrażalnika . 5. I potem wykładamy paskami pozostały mak i orzechy. Orzechy nad mak, a mak nad orzechy. 6. Przykrywamy drugim plackiem białym i nakłuwamy widelcem. 7. Wszystko razem pieczemy w temp. 180 stopni

Kuchnia u Bietki
Ciasto miodowe- słodkie weekendowe szaleństwo! 351

masy krówkowej  300g orzechów włoskich Przygotowanie: Puszkę z masą korówkową włożyć do gotującej się wody, aby zmiękła. Składniki na ciasto wymieszać. Dokładnie wyrobić ciasto.  Podzielić na dwa blaty ciasta i upiec. (forma około 38x20, wyłożona papierem do pieczenia) Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec około 18-20 min. w 180'C Upieczone placki wystudzić. Masa budyniowa: 3/4 mleka(...)jeden placek, który z kolei smarujemy połową masy krówkowej i posypujemy połową posiekanych orzechów. Na to wykładamy i rozsmarowujemy masę budyniową, którą przykrywamy drugim plackiem. Następnie smarujemy resztą masy krówkowej i sypiemy pozostałymi orzechami. Chłodzimy w lodówce minimum 40 min.*  *najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy wszystkie warstwy się połączą Gotowe! Smacznej uczty :) Miłego weekendu

Tagebuch po polsku

Proponowane wyszukiwania